Tiny is bijna klaar en geeft antwoorden

Katrien van Perfect Imperfect was de afgelopen 38 dagen de enige zot die mee deed met deze veertig dagen bloggen challenge. Zij nam het initiatief en ik had er direct ook zin in.

Het is bijna gedaan er mee, en nu pas bedenk ik me: oei, ’t is zondag nog helemaal geen Pasen? Blijkt dat we al wat vroeg gestart zijn met deze challenge, Katrien had in het begin aangegeven dat we 6 dagen konden skippen, maar dat heb ik niet gedaan.

Op het laatst hebben we nu elkaar nog wat vragen gesteld over de afgelopen weken en dit zijn mijn antwoorden op haar vragen.

1. Wat dacht je toen je mijn uitdaging om 40 dagen te bloggen las? Was je meteen even gek als ik of heb je toch getwijfeld?

Ik was al redelijk snel méé met het idee, vooral omdat het al een paar jaar geleden was, van in 2017 dat ik nog eens 40 dagen na elkaar blogde. En toen ik je inspiratielijstje las, was ik helemaal verkocht, ik vermoedde dat het me nog wel eens ging lukken. Voordeel van 2017 was dat ik toen grotendeels op reis was, en elke dag gewoon een verslagje kon maken, dat was nu wel even anders. 


2. Wat vond je de grootste uitdaging de afgelopen 40 dagen?

Ik wou toch telkens een paar dagen vooruit bloggen, dat ging wel goed tot ik wat stress kreeg dat er voor de volgende dagen niks gepland stond. De grootste uitdaging was dus onderwerpen verzinnen waar ik (1) nog niet eerder over geblogd had en (2) niet hetzelfde waren als vele andere bloggers. Niet te saai worden dus.

3. Welk pad zou je graag nog eens bewandelen met je blog?

Als ik nog eens terug op reis mag, wil ik graag weer meer reiservaringen neerpennen, eventueel zelfs elke dag. Dat is voor mij leuk om later nog eens na te lezen, een soort dagboek, en voor anderen leuk om te lezen omdat ze dan ook het idee hebben van even wég te zijn OF omdat ze er zelf ook reistips kunnen uithalen. 


4. Hoe heb jij de uitdaging aangepakt? Heb je de onderwerpen op voorhand bedacht of werkte je vooral ad hoc?

In de eerste week heb ik wat ideetjes opgeschreven, en ook eens een vraag gesteld aan mijn lezers, of zij nog inspiratie hadden voor mij. Daar heb ik ook wel een en ander uitgehaald. Ik werkte dus voor een paar dagen verder en zorgde dat er telkens een stuk of wat blogs op de planning stonden, dat maakte mij gerust. 

5. Hoe verzamelde jij alle onderwerpen? Waar haal je ideeën voor je blog? 

Dat verschilt enorm. Soms is het gewoon een gevoel. De idee om iets te doen met taal speelde al langer, dus daar heb ik meteen een serie over gemaakt, tips over boeken, films en series doe ik wel vaker, dus dat was ook makkelijk, en dan duik ik af en toe eens in het verleden: oude foto’s opsnorren en daar dan het verhaal bij schrijven, dat helpt altijd. Of ik las wat ideetjes bij de reacties, of via andere blogs.


6. Welke impact heeft 40 dagen bloggen op je blog gehad?

Ik merkte in de statistieken dat ik elke dag veel meer lezers heb. Meestal is dat in pieken, de dag dat ik iets post, heb ik dan ineens veel lezers, maar er waren er nu elke dag gemiddeld een pak meer. Er zijn dus mensen  die echt elke dag zijn komen lezen en dat is wel heel leuk.


7. Kreeg je er veel nieuwe lezers bij?

Ik vermoed van wel, maar dat is moeilijk te controleren als ze niet echt volgen of niet reageren. Maar ik kreeg soms wel reacties van mensen die anders nooit reageren, of nog nooit gereageerd hebben. De allerleukste reactie was van mijn oud-leraar Nederlands, die ik op mijn blog de hemel had ingeprezen. Die blog was door iemand anders naar hem doorgestuurd en toen heeft hij ook zelf gereageerd – ik was volledig van mijn melk.

8. Welke vraag zou je graag eens aan andere bloggers stellen?

Zouden jullie mij graag willen ontmoeten? En hoe zie je dat dan? Een blogmeeting met nog mensen of liever één op één – gesteld dat er geen Corona-maatregelen zijn natuurlijk. 

9. Ga je in een zwart gat vallen na 40 dagen bloggen?

Ik ga een paar dagen niet bloggen, denk ik en als de inspiratie komt, zet ik er wel weer iets op. Maar er zal minder gepland worden en meer à la minute. Hoewel ik altijd mijn blogs wel minimum één dag vooraf schrijf, ik post dan pas de volgende ochtend. 


10. Sluiten we nu meteen een deal om het volgend jaar nog eens te doen?

Oh dan hoop ik zo dat ik iets leuks te melden heb, dat ik kan teren op een hoop herinneringen en reiservaringen die er tussen NU en volgend jaar februari zijn bijgekomen. Dus ja, wat mij betreft hebben we een deal!

Morgen een overzichtje en zondag een quiz!

Dit is de achtendertigste dag in #40dagenbloggen

10 comments

 1. Waarschijnlijk publiceer je je stukjes via een automatisch ingesteld uur. Ja toch? Hoe werkt dat? Waar vind ik daarover informatie?
  ps. Ik heb het één keer gedaan – 40 dagen na elkaar bloggen. Voorlopig vind ik twee of drie keer per week voldoende,

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij werkt ook met WordPress hé? Als je klikt op Publiceren, komt er bij mij zo’n kalendertje op, dan kun je kiezen welke dag en hoe laat het moet ingepland worden. Zit bij berichtinstellingen, denk ik.

   Geliked door 1 persoon

 2. Je eens ontmoeten zou wel fijn zijn, net zoals ik een ontmoeting met de andere medebloggers wel fijn zou vinden. In de eerste jaren dat ik blogde (vanaf 2006, that is) organiseerden we met de toenmalige bloggerskliek wel vaker meetings. Er sproten toffe vriendschappen uit voort.
  Thans is de oude garde gestopt met bloggen en verdwenen ze daarmee ook pardoes uit mijn leven. Het heeft me in dat opzicht toch wel wat schrik voor nieuwe meetings bezorgd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s