Tiny heeft ge…

Gevloekt. Maar dat ga ik nu niet meer doen, beloofd.

Geplant.

En dat is een groot woord want ik heb gewoon kruidenplantjes gekocht zoals ik al had voorgesteld. En dit is nog maar het begin: ik heb nu tijm, oregano en rozemarijn, maar ik wil ook nog basilicum en peterselie. Ze staan voorlopig nog binnen want ik vind ze wel mooi staan, en zo kan ik er regelmatig stukjes van knippen om in mijn gerechten te voegen.

Gewandeld.

Onder andere met Lieselotte en lieftallige Linus in Kruiseke, dat ligt maar een kwartiertje rijden van onze woonplaats. Toch wel mooi daar!

Foto @liese

Vorig weekend was het stralend weer op zaterdag en gingen we de tip van Lieselotte uitproberen, in Ellezelles: Het pad van het vreemde. Hele mooie wandeling, zeker ook aan te raden om met (niet al te kleine) kinderen te doen. Nadien ook een pakje friet op het marktplein, lekker in het zonnetje.

Gekeken.

Ik netflix me te pletter. We kijken samen naar het laatste seizoen van “Borgen”, een Deense serie over een politica, waarvan ik eerst dacht dat het saai zou zijn omwille van te veel politiek gezwets maar het is eigenlijk best wel boeiend. In dezelfde linie ligt denk ik “Years and Years”, met onder andere Emma Thompson, die serie staat nu op de planning om te kijken.
Vorig weekend keken we ook samen naar “News of the world” met Tom Hanks, dat speelt zich af in het Wilde Westen van weleer en die beelden spreken toch enorm tot de verbeelding. Hele mooie film, echt van genoten.

Ik keek ook naar Moxie, zalige film over tienerproblemen, emancipatie en je mannetje staan als vrouw.

Ook naar Anne Plus, een Amsterdamse serie (met hele korte afleveringen) die je een inkijk bieden op het LGBTQ-leven in Nederland. Mooi gebracht.

En naar Ginny & Georgia, over moeder en dochter (beetje Gilmore girls-stijl maar donkerder) en je zou verwachten dat het zeemzoeterig is maar er zitten toch wel wat laagjes in en dat maakte het echt boeiend om te zien.

Ik keek een tijdje geleden ook naar Behind her eyes (thriller-serie met een beetje dwaas einde) en Firefly Lane (feelgood serie).

Tips genoeg zeker voorlopig?

Gelezen

Beetje minder dan anders, want… netflix. Maar toch:

Ik las er dit jaar al tien en dat zouden er eigenlijk wel wat meer mogen worden. De onsterfelijken heb ik héél graag gelezen, van Chloe Benjamin. De andere boeken die ik las krijgen niet meer dan een zes op tien, dus daar gaan we niet over uitweiden. Verder lees ik terug de HUMO, digitaal. Handig omdat ik zo enkel de artikels lees die ik zelf interessant vind en dat zijn er tegenwoordig weer meer dan vroeger.

Blogs lees ik elke dag, maar niet iedereen schrijft elke dag, dus dat wisselt af. Het liefst lees ik berichten uit het dagelijks leven, maar met een hoek af. Mensen die niet verlegen zijn om te tonen dat ze niet perfect zijn en die daar open en eerlijk over zijn, al is het soms echt dikke shit. Die ook nog steeds het gouden randje zien achter de dikke donkere wolk. Mensen van wie het duidelijk is dat ze ook begaan zijn met hun medemens. Jullie weten wel wie jullie zijn, want jullie komen hier ook lezen. Bedankt daarvoor.

Dit is de zesendertigste dag in #40dagenbloggen

17 comments

 1. ‘Borgen’ zag ik flink wat jaren geleden. Goeie serie. In NL hebben ze er ook een 9 uur durende theaterversie van gemaakt. Jammer genoeg niet gezien. Years ans years ga ik eens opzoeken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zie ik goed dat dit al het 36ste stukje is? Het zal afkicken worden zonder ochtendlijke Tiny in mijn muesli bij het ontbijt!
  Mooie foto bovenaan. Die ruige knotwilg (‘troenke’) is ondrukwekkend.
  Hier geen Netflix. We zouden er te snel verslaafd aan raken.

  Like

 3. Ik ga binnenkort mijn mini-kruidentuin ook weer leven inblazen. Leuk hé, als je wat van je eigen verse kruiden aan je eten kan toevoegen!
  Die wandeling in Ellezelles ga ik eens doen met Emil denk ik, klinkt tof! Die frietjes op het einde zal hij super vinden als beloning voor de 128756ste wandeling 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik neem de Netflix-tips mee voor als de jeugd hier is. Anders zitten die een uur te scrollen vooraleer ze weten wat we gaan kijken. Die serie met Emma Thompson zie ik meteen zitten, want ik ben grote fan en ik denk dat ze niet gauw acteert in ‘bugt’.
  Ellezelles is hier niet te ver vandaan, dat zou ik ook nog zien zitten. Een wandeling met jou ook als het je nog eens past.
  Maar vanmiddag ga ik naar zee met Bruno. Dat is geleden van 1 september vorig jaar. Wandeling van een tiental km in De Panne.

  Geliked door 2 people

 5. Basilicum kan ook nog lang niet naar buiten pas als de nachttemperaturen niet onder de 10 graden zijn. Anders vind je er niet veel van terug. De rest kan wel, maar liever pas als temperatuur wat hoger is.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik keek ook al de series die je opnoemt, ben me ook te pletter aan het bingen… maar ik vond de twist van Behind her Eyes toch echt wel goed en origineel gevonden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s