Tiny wil vrolijke liedjes

Afgelopen dinsdag reed ik nog eens naar kantoor, dat was lang geleden. Ik had na het zoveelste slecht-nieuws-bericht behoefte aan vrolijkheid, geen nieuws. Mijn radio stond op Nostalgie, want dat past vaak bij mijn stemming en ik had geluk want er werd de ene na de andere vrolijke plaat gespeeld.

Het is ondertussen eventjes genoeg met die slecht nieuws show, iedereen heeft behoefte aan iets leuks en muziek kan vaak wonderen doen voor je stemming. Dus ik zou zeggen, kies er hier eentje uit, klik er op, zet het wat luider en geniet. Doe een dansje, of als je dat niet lukt, beweeg eens met je hoofd of een vinger of een voetje, of zing mee, of niet, kortom: geniet even van dit moment en luister gewoon. Ik geef je een paar opties, er zal wel iets tussen zitten naar jouw smaak zeker?

Sta mij toe om het ook te koppelen met een herinnering, zeker deze eerste. Soul Man was het lijflied van de “Bende van Katoren”, het groepje leerlingen in het middelbaar dat na een repetitie of een opvoering nog eens los ging in een café en dan vooral op dit nummer. Dit zit gebeiteld in mijn geheugen en is onlosmakelijk verbonden met een fantastische sfeer en een goed gevoel. Wat zeg ik: zelfs lichte euforie!

Als na een lange periode van zwartgalligheid, depressie en een rothumeur het zonnetje weer doorbreekt en je weer licht begint te zien. Als je durft te dromen van een betere toekomst. Als je verlangt naar vrijheid en plezier. Dan is deze een goeie om mee te beginnen: Brand new day!

Als je doodcontent bent met je partner, of super happy als je samen met je kind iets doet, of je hond is in een dolle bui en jij meteen ook, als je terug denkt aan die leuke ontmoeting met je vriend of vriendin, als je blij bent dat je je collega nog eens ziet, zing dan luidkeels mee met de schildpadden (The turtles!)

Er is altijd wel tijd voor een stukje ABBA in deze wereld. Dit is zo’n positieve tekst, YOU can dance, YOU can jive en JIJ kunt nog veel meer. With a bit of rock music, everything is fine… Dans alsof je terug zeventien bent. Mijmer en glimlach.

Is het allemaal van te lang geleden, kindjes? Is mama een beetje blijven hangen in ’t verleden? Allez kom, een recent nummertje dan, om happy van te worden. En ik vond wat ze ermee uitgespookt hebben in de studio’s van de VRT ook wel heel grappig om te zien, dus van het filmpje word je ook vrolijk:

Sorry dat ik nog eens terug in de tijd ga, maar als dit geen hoopvolle song is, dan weet ik het niet meer. Het was om de apartheid aan te kaarten, ja, een shitty situatie maar er is HOOP, Johanna. En dan nog wel op een concert, pre corona en leutige danseressen op het podium en weet je wat? Als je de tekst niet kent, dan zing je toch van “Laat het gras maar groeien, laat het GRAS maar groeien, rij het nooit meer af?

En van Zuid-Afrika naar het continent Afrika, terwijl we daar zijn. Hoe zou ik Toto kunnen vergeten? Ik vergeef het mezelf nog altijd niet dat ik enkele jaren geleden niet naar hun live concert ben geweest, maar dat is een heel ander verhaal en we gingen voor positiviteit. Dit nummer geeft me een instant zomergevoel, ik verdrink bijna in de zwoele stem van de zanger en word blij van de harmonieën in het refrein.

Josefien heeft ook al eens een top dertig gepost van allemaal liedjes waar zij vrolijk van werd, er zat er eentje tussen waar ik helemaal mee akkoord ga: Footloose uit de gelijknamige film is fantastisch om op te dansen, maar ook als je gewoon stilzit en luistert word je er happy van – denk ik.

Ik kan nog dagenlang doorgaan. Geef mij een dansvloer en een computer en ik zorg wel dat je aan het dansen gaat. Zelfs al ben je helemaal alleen en is het gewoon in je living. Veel plezier ermee!

Dit is de zevenendertigste dag in #40dagenbloggen

13 comments

  1. Maak hier een cd’tje van en het mag direct spelen in onze auto als we van Zoetenaaie naar Hasselt rijden!
    Wat er uitspringt is zeker dat van de VRT-nieuwsdienst. Had ik vroeger al eens gezien, maar klinkt nu precies nog vrolijker. Sommige stijve harken blijken ineens toch peper in hun gat te hebben :).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s