Tiny presenteert: sterke vrouwen

Twee jaar geleden blogde ik al iets over Tiny op vrouwendag.

Volgende woensdag is het weer zo ver: Op 8 maart “vieren” we Internationale Vrouwendag. Ik zat al een tijdje met een idee te spelen, hoe ik meer portretten kan maken en hoe graag ik mensen spreek over hun passies.

Als thema dacht ik aan ‘sterke vrouwen’. Niet in de zin van vrouwen met spieren maar in de breedste zin van het woord. Wat maakt een vrouw sterk?

indep

  • Onafhankelijkheid. Wij hielden een Independent Women Meeting in 2008 en de verhalen die gedeeld werden, grensden aan het ongelofelijke. Vrouwen kunnen tegenwoordig wel stemmen, mogen overal binnen, kunnen overal naartoe, maar er is nog steeds een glazen plafond, dat valt niet te ontkennen.
  • Je emoties durven tonen. Het is niet omdat je sterk bent en je ondanks alles het hoofd boven water houdt, dat je niet eens een traantje mag laten. Of eens ferm kwaad mag worden. Hashtag wijoverdrijvenniet.
  • Zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Van mezelf durf ik niet te zeggen dat ik die kwaliteiten heb. Ik ken iemand die ‘doorzettingsvermogen’ lijkt te hebben uitgevonden.
  • Ondernemingszin. Iemand die zelfstandig iets op poten heeft gezet en dit heeft uitgebouwd.

En ja, zo ken ik er wel een paar. Vanaf woensdag lees je hier af en toe een portret van zo’n sterke vrouw. Het worden portretten van vrouwen die bij wijze van spreken naast je deur wonen, maar ook iemand van een beetje verder weg.

Ik ben alvast benieuwd, hopelijk jullie ook.

Advertenties

11 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s