Tiny in the USA: the best of

Na mijn zaag logje van gisteren, is het tijd om eens op te noemen wat we zo fantastisch vonden tijdens onze Amerika-reis.

Het begon al met onze huurauto: we reden met een GMC Yukon XL, zes plaatsen en nog ruimte genoeg voor bagage. Handig was ook de gps-functie, die hadden we niet gevraagd maar kregen we er gratis bij. We huurden bij Alamo. Het enige minpunt (eerst) was dat ik maar niet vond hoe ik mijn zetel achteruit kon zetten. Stoel omhoog en omlaag, leuning naar achter en voor, zetelverwarming, maar mijn knieën zaten nog steeds tegen het dashboard. Tot ik op dag vijf ineens ontdekte dat één knopje ook vooruit en achteruit ging. Bingo!

2017-gmc-yukon-xl-denali-4wd-instrumented-test-review-car-and-driver-photo-671883-s-429x262

Free refills. Thank God voor free refills, of het nu voor koffie is of voor een softdrink, je kan altijd bijtanken of ze komen bijvullen. De koffie in de tankstations is trouwens super lekker en goedkoop. Dan heb ik het over minder dan een dollar voor een behoorlijk formaat beker.

Breakfast in America: we vergeten even ons 5:2 dieet of ons low-carb plan en hebben ons serieus tegoed gedaan aan pancakes, french toast, waffles en eitjes op toast.

IMG_6954

Natuurparken en de Annual Pass: voor 80$ koop je éénmaal een pass, per voertuig met inzittenden en daarmee kan je dan een heel jaar alle nationale parken bezoeken. Als je rekent dat één park meestal 25 à 30$ kost, dan heb je dit na drie parken al uitgespaard.

Wandelen: er zijn overal goed uitgestippelde trails, van makkelijk naar moeilijk, je bepaalt zelf wat je aan kan of niet.

De uitgestrektheid van het landschap. Ik kon er maar niet van over. Je rijdt op een weg, komt soms mijlenver niemand tegen, en kan 360° rond je kijken en alleen maar natuur zien. Ongelofelijk mooi. En overal anders.

Motels. Als je denkt, wow Tiny is wel een rijke bitch hé zeg, think again. We boekten alles via Booking.com en zochten altijd de goedkoopste optie. Wat vaak Motel 6 was, of Super 8 en soms een Days Inn. In Las Vegas krijg je de zotste deals op je dak, zo goedkoop dat je het amper kan geloven. Wij betaalden daar amper 50$ per kamer, tax en al inbegrepen. De buffetdeals zijn ook héél goed te doen. Ze rekenen er toch op dat je geld gaat besteden in het casino, maar dat bepaal je natuurlijk volledig zelf.

We hebben wel bedacht: als je ietsje meer uitgeeft aan een motel, waar ze ook een continental breakfast hebben, spaar je dat wel uit omdat je anders toch uitgebreid gaat ontbijten. Maar de afwisseling hierin zat prima.

Jullie reacties: vooral na de Bryce-ervaring hebben die enorm deugd gedaan. Dank je wel om mee te lezen en te reageren, hier en op Facebook. Jullie staken me een hart onder de riem en dat heeft echt geholpen om het beter te kunnen verwerken. Het reisgezelschap was nogal spaarzaam in het tonen en verwerken van emoties, elk zijn ding natuurlijk, maar de online knuffels die ik mocht ontvangen: DANK JE WEL.

Oh en ik heb dus meer dan 40 dagen na elkaar geblogd, trouwens. Dan is het nu even blog-vakantie, denk ik. Tot een beetje later.

 

21 comments

 1. Onze jongste gaat over een paar weken met zijn vrouw naar Amerika. Idem systeem als bij jullie – alles op voorhand uitgedokterd, verblijf 100% via Airbnb. En een auto gehuurd.
  Ik kijk er toch een beetje met een bang hart naar uit, want zoveel rijervaring is er niet, en zo’n bakken van auto’s… (bij ons heet zoiets ‘een camion’).

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan je al over een paar dingen gerust stellen: al zijn de auto’s groter, de wegen zijn dat ook, veel ruimer berekend. De parkeerplaatsen idem. Je moet ook trager rijden, de snelheidsbeperkingen zijn veel lager dan hier. Geef hem vooral mee: aan een STOP-bord moet je echt stoppen. En wie dan op het kruispunt het eerste aankwam en stopte, mag als eerste weer doorrijden. Maar echt wel vollédig stoppen.

   Like

 2. Ik heb genoten van jouw reeks, zowel van vóór de reis als de reis zelf.
  Laat vooral je emoties komen als ze komen, het maakt je geen letterlijk rijke bitch maar figuurlijk een heel rijk mens!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier ook genoten van je reis….met af en toe een beetje jaloezie vooral als Miami aan het zagen was. En je irritatie, ik snap het perfect :-). Geniet na van de indrukken en de rijke ervaringen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb enorm genoten van je reisverslag. Dank je Tiny! Prachtige foto’s. Je lief heeft je ongetwijfeld door de moeilijkste momenten geholpen, niet? Op reis leer je “de mensen” – dus ook je familie – eens op een heel andere manier kennen. Geniet van een beetje blog-vrije dagen; doch laat me niet te lang op mijn honger zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s