Tiny wil eens los gaan

Oei. Dat klinkt erg decadent en egoïstisch. Maar laat me iets uitleggen.

Dit jaar gaan we niet, ik herhaal: NIET werken op Dranouter. Mijn lief ziet het niet meer zitten en bijgevolg zie ik het niet zitten om dat alleen te doen en om vier dagen alléén rond te hangen op het festival is ook maar zielig. Zelfs al kom ik regelmatig mensen tegen die ik ken.

Maar ik heb een kaart gekocht voor zaterdag, mijn lief blijft thuis en ik ga alleen, voor één dag dan, naar het festival. Ik vertrek al vroeg, want om 11u30 organiseren ze daar “Silent yoga” en daar wil ik bij zijn. En ik wil blijven tot het einde van het laatste optreden want dat is “Het beste van ’t Westen” met Flip Kowlier, Wannes Cappelle, Brihang, Wim Opbrouck & Willaert dus vijf vliegen in één klap op het podium.

Over het algemeen, als ik ergens naartoe ga, alleen, dan blijf ik niet tot het einde, hou me in, zorg dat ik niet te veel drink, vertrek op tijd, ben voorzien op kou, regen en hittegolven en ben ik zuinig en spaarzaam én zorg ik dat ik op een mooi uur terug in mijn bedje lig. Keurig naast mijn lief.

Maar ik schreef al eens over het genieten. En ik herinner me vaak de woorden van die vriend die met zijn auto over kop ging en nét aan de dood ontsnapte, die zei dat hij nu NOG meer ging genieten van elke dag, elk uur, elke minuut.

Ik herinner me Lieselotte die zei dat ik niet hoef te piekeren over dingen waar ik toch niks aan kan veranderen.

Ik herinner me de woorden van mijn lief die zei: “Misschien kun je wel ergens blijven slapen, op goed geluk, op Dranouter zodat je ten volle kan genieten.”

Ik herinner me mijn eigen voornemen van een paar maanden geleden om dingen meer los te laten en me minder te focussen op al die zogezegde verantwoordelijkheden, waardoor ik zelf minder geniet. Ik wil dansen tot ik zo moe ben dat ik een uurtje moet gaan zitten. En daarna nog een beetje. Ik wil optredens zien en liefst van voor, om er echt in op te kunnen gaan.

Kom mij gerust adopteren als je zelf naar Dranouter gaat, want ik ga er vast meestal alleen rond dwalen. Maar dat is niet erg. Ik ga proberen te babbelen tegen een hondje met een strikje. Misschien drink ik wel een pintje omdat ik dan meer durf.

De verantwoordelijke Tiny zegt nog net tegen zichzelf dat ze ook véél water moet drinken, zodat ze de volgende dag geen hoofdpijn heeft én dat ze zich goed moet insmeren met zonnemelk. En dat ze oordopjes moet meenemen.

9 comments

  1. Groot gelijk, moet je doen als je daar zin in hebt. Klinkt geweldig leuk allemaal, maar zou het niet meer kunnen. Jammer.Allemaal topgroepen. Neem wat keelpastiilekes mee, je gaat zo keihard meezingen. Geniet ervan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Jeeej, keigoed plan!! Is helemaal niks egoïstisch of decandents aan.
    Ik heb al goesting om mee te gaan, maar dat gaat natuurlijk niet, want Frankrijk ligt ertussen, maar anders…! Heel erg veel plezier en leuke toevalstreffers gewenst 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s