Tiny’s zoon, de rockster

Vrijdagavond trad Ed Sheeran op in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion, het was met vuurwerk, een ronddraaiend podium en een vijfkoppige live band, maar naar ’t schijnt was het beste stuk toen hij heel alleen met zijn gitaar de laatste liedjes bracht.

Vrijdagavond was er ook een optreden van een lokaal groepje aan het Entrepot in Brugge. DORP is een soort pop-up zomerbar waar elke week jonge bands kunnen optreden. Het stond al een tijdje in onze agenda want er kwam een bekende optreden: mijn zoon.

Hij en ik, het is al een hobbelig parcours geweest: zij die mij al een tijdje volgen, weten dat. De algemene vraag van goedbedoelde kennissen naar zijn dagelijkse activiteiten is moeilijk te beantwoorden. Maar tegenwoordig zeg ik zoals hij het zelf verwoordt: hij is muzikant. En dat is ook zo. Al van jong ventje zong hij enthousiast mee, leerde hij wat pianospelen, leerde notenleer en volgde zang. Hij leerde zichzelf eerst bas en daarna gewone gitaar. Urenlang kan hij zich daarop concentreren. ADD, zeiden ze. Concentratieproblemen, zeiden ze.

Er was op privé-vlak een scheiding toen hij twee jaar was. En nog een nieuwe scheiding toen hij acht jaar was. Daarna was het een hele tijd gewoon hij en ik, maar eenmaal puber werd het niet makkelijk om een nieuwe man mee naar huis te nemen, zelfs al is het zo’n schat als mijn huidig lief. Samenwonen met twee vreemde kinderen en mijn zoon: out of the question. Na enkele holidays from hell zijn we daar niet eens aan begonnen. Hij ging alleen wonen toen hij achttien was, met veel hobbels en bobbels. En ik moest leren loslaten en me niet altijd moeien.

Ondertussen zijn we zeven jaar verder. Op Graspop kwam mijn zoon mijn lief tegen en hebben ze een uur zitten babbelen samen. Als ik op vakantie ga, dan gaat hij mijn ouders helpen. Als ik geluk heb, krijg ik, als we elkaar zien, zelfs een knuffel.

Dus nu kon ik eindelijk weer eens trots zijn. Hij stond daar op het podium, vulde samen met zijn vaste drummer en goeie vriend een drie kwartier durende setlist en was gewoon op zijn duizendste gemak zijn vrolijke zelf. Die bindteksten! Hilarisch. Dus ja, ik was een tevreden moeder die een beetje op de achtergrond naar haar rockende zoon kwam kijken. De mama van Ed Sheeran zal ook wel ooit zo begonnen zijn.

19 comments

  1. Natuurlijk ben je apetrots op hem. En ik ook euh speciale kinderen. En eerlijk , ook mijn dochter heeft een hobbelig parcour afgelegd. Diverse depressies gehad en nog steeds weet ze nog altijd niet echt welke kant ze uit wil. Je zou ze als moeder bij de hand willen sleuren, maar zo marcheert dat niet. Ik wens je zoon heel veel succes en ik zal eens zoeken op youtube of ik liedjes van hem vindt. Ik wens hem alvast heel veel succes.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s