Tiny schrijft elke dag Morning Pages

blog

Eindelijk weer eens geslapen tot de wekker ging om kwart voor zeven. En verbazingwekkend dat ik dit schrijven nu al vier maanden volhoud. En ja, élke dag hé. Ik sta er niet echt vroeger voor op maar in plaats van nog tien minuten te snoozen of te soezen, sta ik meteen op, ga naar het toilet, doe mijn kamerjas aan, zet koffie en begin te schrijven.

In het weekend zou ik nog wel eens eerst durven douchen maar daarna is het meteen wel: mijn schriftje, mijn bril, mijn stylo en mijn koffie. Ooit dacht ik, als ik alle dagen drie bladzijden schrijf, dan zal mijn geschrift wel mooier worden. Niet dus. Ik doe ook niet extra mijn best want het is niet de bedoeling dat iemand het kan lezen. Zelfs ik zelf lees bijna nooit iets terug. Heel soms, als ik echt met mijn emoties bezig ben en ik overdenk iets, wil ik nog wel eens weten of ik ergens iets zinnigs heb opgeschreven – of om te weten hoe mijn mindset ’s morgens is veranderd.

Eigenlijk is het heerlijk om dit te doen. In plaats van ’s morgens in bed te liggen piekeren, schrijf ik alle donkere en andere gedachten weg. Het helpt me ook om te focussen op wat ik die dag nog wil doen of moet doen. Heel soms maak ik een concept voor een blog, zoals vandaag, en ook dan ga ik niks schrappen of veranderen. Misschien is dat ook wel een talent.

Wat schrijf ik nog allemaal op:

Mijn neus is lastig, ik zit weer te snotteren. Best nog neusdruppels gaan halen voor ik naar Egypte ga. Toch niet te veel op voorhand klaarleggen anders weet ik al niet meer wat ik wel of niet heb klaar gelegd. Wel moet ik nog eens naar de bib gaan en een aantal Dwarsliggers uitzoeken. Oh en ik moet zeker nog verder lezen in The monk who sold his Ferrari.

Morning pages dus. ’t Is allemaal de schuld van Kelly, ze zette mij in gang en ik ben ferm blij dat ik het volhoud.

18 comments

 1. Zelf tokkel ik zo’n gedachten wel eens in op pc, ook ’s morgens vroeg, alleen bij het ontbijt.
  Die hoeven niet bewaard te worden en vliegen direct de prullenmand in.
  Laat nog wat dwarsliggers over in De Garve, hé, R. heeft die nodig voor op reis!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben bezig aan het lezen in het boek waar het concept origineel uit komt. Het lijkt me wel iets hebben om de dag te starten met alles van je af te schrijven. Eén ding met een keer, wel, ik ben momenteel in mijn digital detox bezig en probeer weer vat te krijgen op mijn ochtend zonder swipende vingertjes. 😉

  Geliked door 2 people

 3. Wauw, vier maanden al. Knap. Ik heb het enkele weken volgehouden, maar nu is het eerder sporadisch dat ik nog MP schrijf. Spijtig eigenlijk, want als ik schrijf, merk ik elke keer wel hoe goed ze me doen. Zo’n opgeruimd hoofd om de dag mee te beginnen, heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben er ook mee bezig, allez ik noem het niet morning pages maar “in mijn dagboek schrijven” en mijngod wat is het leuk om met een opgeruimd hoofd aan de dag te beginnen! Ik merk het verschil echt als ik mijn ochtendritueel niet uitvoer (in het weekend valt dat er meestal van tussen).
  O, en van die monnik: dat boek heb ik hier al twee jaar liggen. Moet ik ook eens in verderlezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s