Tiny’s routine, deel 2 #blogboostnajaarschallenge

Deze keer vragen de dames wat mijn routines zijn, of ik er wel heb of juist niet, wat de voor- en nadelen van routines zijn. Laat ik daar nu ook al eens eerder over geschreven hebben, wel verdorie. Er zijn maar weinig onderwerpen die ik op deze pagina nog niet aangeraakt heb. Mijn routine midden de lockdown lees je hier.

Ik was toen reuze flink, met een fitness-routine en al. Dacht je nu echt dat ik dat volgehouden heb? Je kent me toch al wel wat beter hé? Niet dus.

Hoe ziet het er nu uit, op een weekdag:

6u45: de wekker van mijn man gaat, ik snooze nog even, maar ben toch wakker, dus ik zet de radio aan en luister naar het nieuws om 7 uur. Daarna sta ik op, ga ik douchen en doe iets makkelijks aan. De enige make-up routine is die van een cleanser om mijn gezicht ochtendfris te maken en een dagcrème om te hydrateren.

Stel, ik moet die dag toch naar buiten om producten te gaan leveren en/of opleidingen te geven, dan trek ik wel iets anders aan en gooi er een veegje mascara tegenaan. Hoewel ik soms denk: “Goh, waarom? Mijn klanten zien het toch niet.”

7u15: Koffie en morning pages. Ja, er zijn nog zekerheden in het leven, ik hou dit nu al meer dan een jaar vol. Drie bladzijden schrijven over wat er zich in mijn hoofd op dàt moment afspeelt. Het helpt mij enorm om minder te piekeren.

Geen ontbijt meer, dat is veranderd. Ik probeer Intermittent Fasting om mijn gewicht wat op peil te houden en dat lukt wonderwel. Het eerste wat ik dus in mijn mond stop, is iets gezonds en is pas na 11u30. Ongeveer. Ik probeer maar maximum 2 koppen koffie te drinken en zet een fles water naast mij, die probeer ik volledig leeg te drinken in de loop van de dag (twee liter).

7u45: Toen er nog daglicht was op dit uur, ging ik vaak eens wandelen of zelfs een toertje lopen (maar dat is al lang geleden). Nu doe ik wat huishoudklusjes, de vaatwas legen, de was opplooien, nog vlug eens stofzuigen, of ik durf al eens een blog lezen en door Facebook of Instagram scrollen.

8u30: ik zit al lang en breed voor mijn laptoppen (of zijn het laptops?) want officieel begint op dit uur mijn werkdag. Meestal, als de klusjes gedaan zijn, ben ik al een stuk eerder bezig. De telefoons komen maar binnen vanaf half negen, dus vaak heb ik al wat mails weggewerkt voor ik officieel begin te werken.

Sinds de lockdown ben ik wellicht maar een keer of zes naar kantoor gegaan om te werken. Leuk om de collega’s terug te zien, eens een praatje te kunnen maken, maar ik betrapte mezelf er op dat ik (1) minder werk gedaan kreeg en (2) mij minder kon concentreren met alle geluiden daar. Gepraat van andere collega’s (zelfs al zitten die een bureau verder), de radio, telefoons die rinkelen en niet voor mij zijn, de bel, bezoekers in de gang,… Het is bizar hoe ik daar al achttien jaar perfect mee omging, en er nu ineens veel moeite mee heb.

9u30: de Skype-vergadering wordt vanaf deze week terug ingevoerd. Een tijdje was ik bijna de enige die nog thuis werkte, maar nu zit de helft thuis en de helft op kantoor en is het wel belangrijk om afspraken te kunnen maken, en terug een beetje voeling te houden met de collega’s.

Tot 17u ben ik bezig met telefoons van klanten, apparaatjes testen, handleidingen schrijven, vertalingen, mails beantwoorden, en héél veel support op afstand met Teamviewer. Dat programma is nu al meer dan tien jaar in ons werkleven en het heeft ons al tal van kilometers bespaard. Heerlijk om mensen snel te kunnen helpen met vaak kleine probleempjes op hun computer.

Eten doe ik tussendoor, lunch met iets van een eitje of twee, rijstwafels, soms een boterham, of een slaatje, of een restje.

Om 17u doe ik redelijk stipt mijn computers dicht, tenzij ik nog een klant aan de lijn heb. Daarna ga ik soms nog eens wandelen in de buurt, een boodschap doen, maar meestal begin ik al snel met groenten snijden en eten maken zodat mijn man (en soms ook de plus-zoon) al snel kunnen eten. Op maandag, woensdag en vrijdag is er nog altijd baskettraining, al is dit nu zonder contact en minder leuk voor die gasten… Het is wat het is.

19u: Bijna elke avond kijken we naar het Journaal op Eén. Ik probeer overdag weinig nieuws te lezen en sinds ik terug ben van mijn vlucht uit Egypte volgen we redelijk stipt elke dag het nieuws op televisie.

Daarna is er nog tijd om af te ruimen, op te ruimen, weg te ruimen,…

Maandagavond ga ik naar de yoga. Al de rest is weggevallen. Ik ga niet meer naar de fitness, vind het te onveilig, ik ga niet meer naar de Zumba, al deed ik dit super graag: met 25 zwetende en dansende vrouwen in één onverluchte ruimte vind ik eigenlijk niet meer verantwoord. De yoga gaat heel erg corona-proef door: mondmasker tot op de mat, de matten liggen al zeker twee meter uit elkaar, want het is een immense ruimte die ook nog eens verlucht wordt op tijd en stond.

En weet je, dat ik ik vaak al tegen 22u half lig te slapen in de zetel? Dat ik blij ben dat de wijzers op de klok naar tienen draaien want dat ik dan eindelijk naar bed mag? Ik lees soms nog een paar bladzijden, maar ook dat lezen staat op een laag pitje tegenwoordig. De ‘druk’ van de leesclub is weggevallen: we zijn een vriendinnengroepje en de boeken zijn van minder belang. Ook het niet meer live kunnen afspreken doet een hoop af aan de motivatie om nog boeken uit te zoeken, raar genoeg.

Het wordt hier hoe langer hoe saaier. Eigenlijk is het al een mirakel dat ik nog een blogpost volgeschreven krijg. Benieuwd om andere routines te lezen, hoewel ik me er zéér van bewust ben dat het totaal anders is als er nog schoolgaande kindjes rondlopen in huis.

15 comments

 1. Saai? Vind ik niet. Onder ‘rituelen en gewoontes’ kun je veel verstaan, jij belichtte er één kant van.
  Andere kant zou bijvoorbeeld zijn dat je bij elke reis een bepaald knuffeldiertje meeneemt, of dat je telkens een kruisteken maakt als je in de auto stapt,…
  Er wordt met wat je omschrijft duidelijk dat je belang hecht aan je gezondheid, waar niks mis mee is (integendeel). Gezond eten (hoewel, ontbijt overslaan??), ruimte voor beweging en l’amour (de zorg dat de vriend maar zijn voetjes onder de tafel te schuiven heeft voor het eten).
  Zelf heb ik die uitdaging gelaten voor wat ze was. Was begonnen zo’n invulling te geven op z’n Pannenkoeks, maar schrapte het vehikel. Schrijven op commando en naar een bepaald thema is niets voor mij…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind dat wel eens leuk, schrijven op commando. Je maakt er toch je eigen dingetje van. Al heb ik nu vaak de indruk: dit heb ik al eens gedaan… alle thema’s zijn bij veel mensen al eens de revue gepasseerd. Ideale oefening voor beginnende bloggers vooral.

   Geliked door 1 persoon

 2. In mijn routine zit in ieder geval het lezen van blogposts zoals die van jou. Verder werk ik projectmatig in mijn atelier DJ, sport bijna dagelijks, lees ieder vrij moment en regel alles qua huishouden en tuin. Ik laat gauw dingen vallen als anderen een beroep op me doen. Hetgeen dan ook frequent plaatsvindt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk Tiny, ik wordt er altijd blij van als ik je stukjes lees, je bent zo’n heerlijk optimistisch mens (ik weet dat je toch ook het nodige voor je kiezen hebt gehad). Bij ons idem bij de yoga en ook bij kracht trainen (circuitvorm) is het echt heel gedisciplineerd.
  Heb mezelf ook opgegeven voor deze Challenge, krijg ineens weer puf in bloggen. Groet, Narda
  P.s: Wat doe jij nou precies met je was🤔?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik begin eindelijk tot rust te komen. Toen de dagen langer waren, was ik dikwijls ’s avonds nog buiten: in de tuin werken, lang aperitieven/dineren, nog een wandeling maken… Nu is het laptop toe na het werk, eventueel een workout, eten maken en dan de rest van de avond… niets. Ik kan dit wel gewoon worden, al is af en toe een onderbreking met een wandeldate of een webinar of een zoom met vriendinnen wel zo leuk!

  Geliked door 1 persoon

 5. Lekker ontspannen in de zetel hangen is niet noodzakelijk saai. Wie heeft ooit bedacht dat je leven saai is, als je niet 24/7 met extreme sporten bezig bent, bijvoorbeeld? Iemand dit dringend een “life” moet “getten”?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s