Tiny’s routine

Ik weet het, veel mensen zitten in de shit. De zorg, de horeca, het toerisme, gezinnen met kleine kinderen die ineens twee of meer jobs hebben van thuis uit, iedereen die ziek is of die iemand in de familie heeft die ziek is… Hartjes en knuffels voor jullie.

Zelf ben ik ondertussen positief ingesteld. Ik zie een behoorlijk aantal voordelen voor mezelf. Mijn routine is daar eentje van, daar ben ik wel blij mee. Mijn man gaat nog part-time uit werken (dus die is om de dag gewoon thuis).

 • 7 uur: ik ben al op. Zelf zet ik nooit geen wekker want als die van mijn lief gaat om 6u45 dan sta ik gewoon mee op. Als die niet af gaat omdat hij niet moet werken, dan  ben ik toch al automatisch wakker en sta ik op als ik wat licht door de ramen zie schijnen. Meestal is dat sowieso rond 7 uur.
 • Koffie en morning pages. Daar start ik al sinds 4 juli vorig jaar mijn dag mee en ik ben er nog altijd niet mee gestopt. Lees er alles over hier.
 • Mijn dagelijkse ochtend work out. Niks fancy, niet met een app, niet met youtube, gewoon met mezelf. Omdat mijn man in zijn vrije tijd basketcoach is bij de jeugd, kan hij het training geven niet laten en zette mij aan tot een routine van stabiliteitsoefeningen, buikspieren, hamstrings, rugspieren, enkels en knieën trainen, en ik doe dat ELKE morgen gedurende een twintig minuutjes.
 • Douchen en mij “klaar maken”, ik doe gewone kleren aan met een joggingbroek of een legging, want dat ziet toch niemand op een Skype-conferentie.

Die work-out hé, ik kan die nu doen omdat ik geen uur in mijn auto moet zitten op weg naar het werk. Ik dacht, als ik ’s morgens en ’s avonds een uur over heb, dan ga ik daar iets nuttigs mee doen. Sporten dus!IMG_1063

 • Ik maak een ‘deftig’ ontbijt. Iets met fruit, granola, havermout en sojamelk of yoghurt. En ik doe er lang over om dat op te eten, op mijn gemak.
 • Om 8u29 wandel ik naar mijn werk. Zijnde de keuken waar mijn laptop staat, en dat duurt welgeteld tien seconden om die aan te zetten want once you go Mac you never go back.
 • We zeggen goeiemorgen tegen mekaar via Skype chat en iedereen is op tijd, zo leuk!
 • Om 9u30 doen we via Skype video een ochtendbabbel. Een beetje informeel, maar ook om afspraken te maken, hoe doen we wat, wie is met wat bezig, waar lopen we tegenaan, maar ook: hoe is het met iedereen?

Als de kinderen (die tieners van mijn lief) thuis zijn, dan heb ik daar geen last van want die liggen toch tot 11 uur of langer in hun bed. Eenmaal wakker, nemen ze ontbijt en gaan ze in de living zitten waar ze me niet echt storen.

Werken gaat goed, soms zelfs beter, want als ik met klanten bel, schiet ik niet in de stress omdat ik nog zeven andere mensen hoor praten of bellen. Ik kan rustig met de mensen praten, eens informeren hoe het met hen gaat (want we hebben vaak een wat ouder publiek) en uitleggen hoe wij tegenwoordig ons plan trekken. Ik moet zeggen, dit vind ik wel tof. Graag werk ik nà deze Corona-crisis regelmatig verder van thuis uit. Geen file-stress op weg naar ’t werk, geen overdaad aan lawaai, geen afleiding,… Ongelofelijk, maar ik ben echt productief.

Ik probeer te lunchen wég van de computer, soms buiten, soms in de living waar ik een beetje rondloop en hier en daar een puzzelstukje probeer te leggen. Want zei ik al hoe fantastisch die levering van Boekenhuis Theoria was? ’s Ochtends gemaild met een boekenwens, en ik zei, gooi er maar een puzzel bij ook, niet te kinderachtig alstublieft.

Deze week heb ik een Skype-lunchdate met Josefien, daar kijk ik ook naar uit! Ik probeer ook regelmatiger te chatten of telefoneren met vrienden die ik al lang niet meer gehoord of gezien heb. En dat doet deugd. Ook bel ik elke dag met mijn ouders, al was het maar om te horen wat ze gegeten hebben en of het gelukt is met de microgolf. Beter en beter blijkbaar. Oef.

Na het werk, om 17u05, sluit ik mijn laptop, trek mijn schoenen aan en zet mijn hoofdtelefoon op. Ik ga een vaste route wandelen, drie kwartier, ondertussen geniet ik van de gezonde boerenlucht (maar o wee als ze net mest gegooid hebben) en van een podcast.

28A108A3-AD74-4332-B415-CD5AC4DC7F53

Oei, een samenscholing!!

Eenmaal terug thuis kook ik vers, want mijn lief is telkens op jacht geweest (zo voelt het een beetje aan als je tegenwoordig naar de supermarkt gaat, denk ik) en heeft een shitload aan verse groenten mee.

Om 19u kijken we naar het Journaal (want voor de rest kijk ik overdag niet naar nieuwssites, om een mental breakdown te voorkomen, denk ik), we puzzelen nog wat, ruimen op en kijken naar series op Netflix (Ozark seizoen 3 voor ’t moment) en naar de vaste waarden op tv (De Mol, Blind Getrouwd, The Walking Dead,…) Soms doe ik nog een Zumba-sessie met mezelf (deze keer wél via YouTube) en er staat voor vanavond ook online yoga gepland met mijn vaste yoga-lerares, hoera!

Zoals altijd heb ik moeite om mijn ogen open te houden na 22u en zodra mijn hoofd mijn kussen raakt, val ik in slaap. Meestal.

Dus ja, zo’n routine lust ik wel. Op vrije dagen sta ik misschien een kwartier later op (hihi) en ga ik langer wandelen (opnieuw alleen én met een podcast). Dan lees ik super veel, werk ik mee in de tuin en doen we samen puzzels en kruiswoordraadsels.

Als we maar gezond zijn hé… Veel courage iedereen.

20 comments

 1. Mooie routine, ik mis alleen je huishouden en zo. Daar is bij mij veel tijd mee gemoeid. Ik ben nogal rusteloos doordat er ineens continu 3 man thuis zijn terwijl ik normaal het rijk alleen heb.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zou je buiten niet eens liever naar de stilte willen luisteren? En naar de geluiden van de natuur. De vogels die fluiten, de blaadjes die ruisen, de waaiende wind, de samenscholende koeien…

  Geliked door 1 persoon

 3. Waow cool dat je voor uzelf zo’n strak plan kan maken. Zelf ben ik daar niet zo goed in maar ik doe mijn best. Hopelijk kan er na de crisis meer van thuis uit gewerkt worden. Zou een goeie regel zijn, beter voor het milieu en geen tijdverlies doir de verplaatsing.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb absoluut geen routine. Nu ja, ik ‘moet’ ook niks meer hè, maar ik en vaste stramienen … dat werkt niet. De enige constante is laat opstaan (uurtje of negen) en laat in bed (uurtje of één).

  Geliked door 1 persoon

 5. Gezonde gewoontes allemaal! Ik heb zelf ook geen moeite met deze nieuwe routine, toch zeker niet tijdens de werkweek. In het weekend blijf ik het jammer vinden dat bepaalde zaken niet kunnen doorgaan, maar goed, het is nu zo. En dat ik minder stress heb tijdens de week, vind ik alleen maar zalig!

  Geliked door 1 persoon

 6. Herkenbaar, ik hou ook al de hele tijd mijn zelfde (strakke) routine aan als anders, ook al is het in de weken dat Emil bij me is wel wat moeilijker aangezien hij niet naar school, bij vriendjes, bij grootouders etc kan. Maar dat lukt echt wel, met een beetje goeie wil. Ik merk dat dankzij die goede planning en regelmaat de dagen heel snel passeren. Dus ik ga het zeker blijven doen.

  Geliked door 1 persoon

 7. De afgelopen week is mijn beweging er wat bij ingeschoten; normaal doe ik ’s morgens en ’s middags (of ’s avonds) tenminste iets. Ik hou vast aan mijn routine en vindt het heerlijk dat die niet/zelden wordt doorbroken. Ik word daar helemaal zen van! En telewerken, van mij mag het nog even duren, of toch nog even de bovenhand nemen, ik ben het nog lang niet beu.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s