Tiny en de Australiër

Hij zei: “Ik zou nog eens moeten passeren aan een apotheek, ik heb nog iets nodig”.

Natuurlijk zei hij dat niet zo, hij zei dat in het Engels. Met een lekker Australisch accent.

Mijn couchsurfer uit Melbourne was al eens drie dagen blijven logeren, in februari 2008. Het klikte op alle vlakken, we lachten wat af, hadden hele serieuze gesprekken, vonden dezelfde muziek leuk en hetzelfde soort eten lekker, hij kon dansen, schreef poëzie en verhalen, had een zwoele stem en mooie ogen. Ik was single. Moet ik er een tekeningetje bij maken?

Enfin, na die eerste drie dagen was er enkel een lief kusje gekomen en ging ik hem wellicht nooit meer zien. Tot hij een week later een bericht stuurde: dat zijn reisplannen veranderd waren en of hij nog voor een paar dagen mocht terug komen. Ik sprong zeventien gaten in de lucht en antwoordde positief. Van het een kwam het ander. Ik liep met hem door Brugge, hand in hand en dacht: “Tiens, ik heb nog maar zelden met iemand in Brugge zo rond gelopen.” We gingen naar De Republiek, aten spaghetti in den Estaminet, maakten samen sushi en hadden weer lange gesprekken bij een glas wijn. Okee, misschien twee.

Van het ander kwam nog wat meer. Alles klopte, het was in de sjakosh, van dat potje en dat dekseltje, alleen… kon hij niet eeuwig blijven en moest hij wel weer terug weg – en ook terug naar Australië. Dus hebben we die week samen er extra hard van genoten, carpe diem en YOLO en al.

Is there a pharmacy in town, because I need to buy something there“, zei hij mysterieus. Dus wees ik hem de apotheek in de Zuidzandstraat aan. Ik ging mee, hij draalde binnen wat rond, de apotheker vroeg wat hij wou en hij zei “Oh, I’m just looking around.” Ik lag plat van ’t lachen, want dat is nu een zin die je NIET in een apotheek uitspreekt. Enkele minuten later neemt hij me bij de arm en stappen we terug naar buiten, met niks.

There’s NO way I’m going to ask for condoms there!”, zei hij.

Bijna dertien jaar later passeer ik aan dezelfde apotheek en schiet in de lach. Benieuwd of hij het zich nog herinnert…

20 comments

  1. Haha! De volgende keer dat ik in mijn geboortestad rondwandel en daar passeer, zal ik daar dus ook aan denken 😀 Die Australiër van jou veroorzaakt nogal een ripple effect!

    Geliked door 1 persoon

  2. “Het klikte op alle vlakken, we lachten wat af, hadden hele serieuze gesprekken, vonden dezelfde muziek leuk en hetzelfde soort eten lekker, hij kon dansen, schreef poëzie en verhalen, had een zwoele stem en mooie ogen. Ik was single. Moet ik er een tekeningetje bij maken?”

    OMG Tiny, én ge hebt dienen laten lopen? waar zaten u gedachten ? 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s