Tiny maakt plannen

Eind maart zijn we weg. We = mijn vriend en ik, zijn ouders en zijn kinderen. Mijn schoonouders zijn vorig jaar vijftig jaar getrouwd en wilden al altijd graag naar Amerika, maar spreken geen woord Engels. Als geschenk hebben we dan voor ons alle zes samen een reis geboekt, met ons als reisleiders. 🙂

Zij mochten in feite kiezen en daarom staan de Grand Canyon, Monument Valley, Las Vegas en Hollywood op ons programma. Perfect te combineren tijdens een rondreis van twee weken. Het wordt wel een beetje doorrijden, want we legden onszelf een redelijk strak schema op.

usa

Op het kaartje krijg je een idee waar we zoal naar toe gaan. Die 31 uur rijden is maar bij benadering, want het worden natuurlijk veel meer uren. Meer dan vijf uur per dag in de auto zal echter niet voorkomen, of dat hopen we toch.

Mijn vriend is al in veel van die nationale parken geweest, ik nog niet. Ik was wel al in Los Angeles, maar nog niet eerder in Las Vegas.

Eigenlijk ben ik wel een beetje bang, we zijn tenslotte met drie generaties op reis. Komt iedereen wel aan zijn trekken? Wordt het niet te lastig voor de ouderen en te saai voor de kinderen? Krijgen we nog een beetje me-time met twee? Krijg ik een beetje alone-time met mezelf?

Alle motels en hotels liggen ondertussen al vast. Nochtans waren we dat eerst niet van plan, maar bij zowat elke plek kun je gratis annuleren, mochten we op het laatste nippertje ergens toch nog van gedacht veranderen.

En néé, we gaan niet naar Sequoia, we gaan niet naar Yosemite en niet naar Yellowstone. En ook niet naar San Francisco of San Diego. Daar waren we al of daar gaan we wel een andere keer naar toe. Het is begin april hé, en niet alle wegen zijn dan al terug open (bv in Yellowstone). Dus ja, de rondreis ligt zo goed als vast en daar zullen we niet al te veel van afwijken.

Wie nog tips heeft… laat maar komen.

monument_valley_2

23 comments

 1. Zo leuk, dat gaat zeker tof worden met zijn allen! Toch zeker in de steden kan je gemakkelijk je eigen ding gaan doen, denk ik.
  For what it’s worth: Wij zijn toen tijdens onze West Coast roadtrip alleen in Californie an Oregon gebleven, maar heb van veel vrienden gehoord dat dit hun ‘favourite parks’ waren: Zion, Bryce Canyon, Arches.
  Have fun!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zalig! Ik ben een klein beetje jaloers! Wij deden drie jaar geleden San Francisco-LA-Grand Canyon-Las Vegas-Palm Springs. Wij hebben dus ook nog wat te goed.
  Ik kan je dus alleen maar gelijk geven om een aantal plaatsen links te laten liggen want twee weken is sowieso al krap.
  Ik zie Flagstaff op je kaartje staan: wij hebben hier super goede herinneringen aan, vooral door de B&B waar we overnacht hebben. Je hebt er trouwens een observatorium: de planeet Pluto werd hier ontdekt. We zijn daar bij onze aankomst even naartoe geweest: was heel leuk om te doen. In de stad zelf hebben we gegeten in een typisch Amerikaans restaurant. Hier had ik meer het gevoel van het echte Amerika.
  Voor de Grand Canyon deden wij een helicoptervlucht, ik vind dat nog steeds een must (is wel prijzig natuurlijk). In de namiddag reden we langs de Canyon en stopten we bij elke lookout. ’s Avonds hebben wij er ook gegeten (maar je moet wel een maand op voorhand reserveren!). Zonsondergang is er trouwens ook een aanrader.
  Gezien je traject doe je wellicht ook een stuk Route 66: aanrader met leuke plekjes om even te verpozen.
  Ga zeker eens burgers eten bij In ’n Out: in Kingman (kom je tegen op je route Grand Canyon-Las Vegas) heb je er één.
  In Las Vegas is the Neon Museum een ferme aanrader!!
  In LA vind ik het Getty Center nog steeds fenomenaal en Griffith Observatory (ga op tijd voor de zonsondergang, het is er ontzettend druk!!).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s