Tiny en de zeven hoofdzonden, deel 6: ijdelheid

De reden waarom ik op mijn blog geen foto van mezelf zet, heeft ook met ijdelheid te maken. Ik vind niet dat ik een hoofd heb om zomaar te prijken op allerhande foto’s, het is geen “instagram-material” om het eens hipster-gewijs te zeggen.

Er zijn amper van foto’s van mij te bespeuren waarvan ik vind dat ik er mooi op sta. Foto’s neem ik liever zelf, van andere mensen.

DSC_0100

Een klein zelfportretje wil ik nog eens delen. 🙂

Natuurlijk ben ik ijdel, dat geef ik ook grif toe. Ik wil er graag goed uit zien en probeer toch altijd iets aan te trekken wat bij mijn persoonlijkheid past, maar wat ook modieus is en misschien – ik geef het toe – een beetje jong voor mijn gezegende leeftijd. Ahum. Ja, ik loop rond in skinny jeans en witte sneakers, en niet alleen omdat het mode is maar ook omdat ik mij er goed in voel. Omdat ik daar ook al in rond liep toen ik zestien was en het is een look die bij mij past. Toch kleed ik mij graag eens in een jurk of rokje, en soms krijg ik dan wel eens een complimentje dat mijn benen nog mogen gezien worden.

Dat lijf, ik moet er ondertussen wel iets voor doen. Vele pogingen heb ik al ondernomen om wat sportiever te worden, te gaan lopen, fitnessen, én gezond te eten. Want ik heb nu nog een redelijk slanke lijn (al vloek ik wel op een aantal vetkwabben), toch voel ik dat ik maar naar een zak chips moet kijken of ik kom weeral een kilo bij. Den ouderdom, jawel. Eenmaal de veertig gepasseerd moet een mens toch oppassen.

Als kind werd ik vaak gepest, altijd door uiterlijkheden, ik schreef er al over. Dat heeft er zwaar ingehakt en dat is eén van de redenen waarom ik zo gevoelig ben aan opmerkingen over mijn uiterlijk.

En ooit heb ik de stomste vraag ooit gesteld aan een lief: “Maar wat vind je nu eigenlijk niet zo knap aan mij? Eerlijk antwoorden.” Er kwam iets over tanden en borsten en bàm, mijn zelfvertrouwen was in één klap gereduceerd tot een zielig hoopje prut. Al de complimenten over mijn benen, mijn mond en mijn haar waren allemaal te niet gedaan.

De gouden raad van tante Tiny: vrààg NOOIT aan je lief wat er hem stoort aan je uiterlijk. Gewoon niet doen. Het zal je toch niet aanstaan. Zeg liever zelf wat er jou stoort aan je eigen uiterlijk en als hij lief is, zal hij dat allemaal ontkrachtigen.

Een beetje ijdel zijn is volgens mij ook geen zonde. Maar als ik in de fitness jonge dames tientallen selfies zie maken, maak ik me wel de bedenking: zijn die nu niet een beetje té ijdel? Waarom zou je al die foto’s willen delen met de wereld? Vind je jezelf nu echt zo knap?

Een selfie neem ik zo goed als nooit, ik kan het niet en meestal sta ik er ook compleet belachelijk op. (Ik heb nu wel zo’n selfiestick gekocht voor onze reis naar de USA, omdat we met zes zijn en we in the middle of nowhere misschien niemand zo gek vinden om een foto van ons allemaal te maken. En een kwestie van te bewijzen dat ik zèlf ook mee was op reis!

Advertenties

11 comments

 1. Het zou handig zijn mochten we op onze achttiende onze lichamelijke klok kunnen stil zetten. Geen veroudering van onze huid, een hart dat in conditie blijft, onze haardos die blijft staan (en niet, zoals bij mij…), een lichaam dat zoveel energie verbrandt dat we alles kunnen eten wat we willen. Maar helaas…

  Je (oud) lief heeft nog wat te leren over vrouwelijke logica :). Je stelt je lief de (wrede) vraag “Maar wat vind je nu eigenlijk niet zo knap aan mij? Eerlijk antwoorden.” De jongen/man zal nog niet ervaren genoeg geweest zijn met zo’n vragen. Om niet verkeerd te zijn moest hij eigenlijk ofwel verschrikkelijk afwijkend antwoorden, ofwel ineens wijzen naar een poelifinario die door het luchtruim klieft (tenzij je natuurlijk in de woonkamer zat), ofwel… systeem Pannenkoek.
  Moest mijn lief/partner/vrouw die al jaren aan mijn zijde leeft dit vragen zou ik eerlijk “Wat ik niet zo knap vind?” “Niks” antwoorden. Gewoon omdat niemand perfect is en een minder positief kantje net de persoon maakt voor wie je kiest.

  Liked by 2 people

 2. Oeh, dat was een strikvraag voor je lief zeg. Mijn man weet al dat hij bij zo’n vragen zeker geen te duidelijk antwoord moet geven ;-). Ik ben ook ijdel in de zin van dat ik goed voor de dag wil komen. Al bedoel ik daarmee verzorgd en netjes, niet overgoten met make up en met een kapsel dat een windtunnel kan weerstaan ;-). Een selfie stick is inderdaad handig op reis, wij hebben dat ook hoor. En je zal sowieso niet de enige zijn die dat daar gebruikt!

  Liked by 1 persoon

 3. Kritiek plakt harder en langer aan je ziel dan een compliment omdat je er meer aandacht aan besteedt. Een vrouw is meer dan een paar asymmetrisch paar borsten, puttekes in de billen of een ongepast rolletje door de tijd bij elkaar gespaard. Wat niet wil zeggen dat je het haar niet van je benen of oksels kan scheren om er wat voordeliger uit te zien. 🙂

  Like

 4. De foto’s die ik al gezien heb van u (ik kleef graag een gezicht op een online naam/blog), moeten u niet doen twijfelen, hoor. En als je je eens slecht voelt, moet je maar eens op een zaterdagmiddag in een druk stadscentrum rondhangen en echt eens kijken naar de mensen. Er scheelt aan iedereen iets, hoor. En de knapste vrouw is eentje die geen schoonheid is, maar het uitstráált.

  Liked by 1 persoon

 5. Ijdelheid, hier ook schuldig en die foto’s op IG, valt ook onder aandachtshoer…..ook schuldig…..en omdat ik in mijn hoofd nog steeds dikker ben dan ik in werkelijkheid ben. En wat is er mooi aan jou, jouw lichaam is mooi in proportie en slank met lange benen, je hebt een mooi gezicht en bijhorende uitstraling en mooi haar…….en stralende lach!

  Liked by 1 persoon

 6. Selfies neem ik nooit, soms eens samen met vrienden maar dat is dan onder lichte dwang. Ik zal ze zelf nooit of te nimmer posten op sociaal media. Op facebook en mijn blog staat wel een foto van mezelf omdat het van een goeie fotograaf is.

  Liked by 1 persoon

 7. Als ik zo een vraag stel aan het lief weet hij hoe laat het is en probeert hij heel hard om van onderwerp te veranderen 🙂 Foto’s van mezelf vind ik ook absoluut niet mooi en selfies neem ik al helemaal niet.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s