Tiny en haar voorspelling van vijf jaar geleden

Het is écht al vijf jaar geleden dat ik deze blogpost schreef: Tiny over vijf jaar.

In april 2015 schreef ik het volgende… in cursief en er na zie je wat er effectief van geworden is. Een redelijk grote teleurstelling, vrees ik.

36Man, man, man, er kan maar beter het een en ander veranderd zijn, want anders zal ik niet instaan voor de gevolgen.

Oei wat zouden die gevolgen dan wel zijn? Ik kan er weinig aan veranderen, het is nu eenmaal zo.

Mijn zoon woont dan al een tijd alleen, beter nog, hij woont samen met zijn supercoole vriendin, die Chayenne of Kelsey heet en die zorgt dat hij nu ook champignons, paprika, bloemkool en boontjes lust, want zij kookt zoooo veel beter dan ik. Natuurlijk heeft hij werk, als schrijnwerker, bij een toffe baas, met wie hij in de zomer graag barbecuetjes organiseert. Zijn mooie blonde paardenstaart van 25 centimeter heeft hij afgeknipt en bewaard en ligt nu ergens in een plastieken zakje in de kast. Soms draagt hij zelfs andere schoenen dan Allstars.

allstars

Euh nee. Hij heeft een maand een vriendin gehad maar dat is spaak gelopen. Hij heeft de diagnose ASS gekregen en heeft een inkomensvervangende uitkering en werkt niet. Hij heeft ondertussen haar dat zeker 40 centimeter lang is en loopt nog steeds op Adidas. Maar dat vind ik niet erg. 

Ik weeg vijf kilo minder en ga drie keer per week lopen. Ok, niet in de winter maar dan ga ik wel elke week zwemmen. Ik loop gemiddeld zo’n zes à zeven kilometer. Aan een stuk ja, je moet dat onderhouden hé. (Laten we niet overdrijven, de ten miles is nog héle verre toekomst.)

Ha ha ha ha ha!!!! Big fail…

Al vier jaar woon ik nu in Wevelgem, en ja ik mis Brugge wel maar ik ben er heel vaak voor het werk en één dag in de week doe ik boodschappen met mijn moeder en ga daarna de stad in voor een koffietje met een vriendin. Die vriendin woont nu in mijn vroeger huurhuis en blijft voor mijn poezen zorgen. (Wie wil mijn vriendin worden in 2015…en zoekt een huis in Brugge en is poezenliefhebster?… anyone???)

Ja, ik woon al vier jaar in Wevelgem en ik mis Brugge en ik kom er nog vaak. Maar ik ga zeker niet op wekelijkse basis koffietjes drinken met een vriendin. Daar zijn 24 agenda’s en 68 whatsappjes voor nodig, helaas. De poezen zijn geadopteerd maar daar hoor ik ondertussen niets meer van.
coole-trouwringen-inner-message-4

Ondertussen ben ik ook nog eens getrouwd, mijn huwelijksdag was erg casual, geen kerk maar een supertoffe ceremonie met live zang. We gingen een maand op huwelijksreis, naar Afrika.

Nope. Niet erg. En we gaan ook wel op reis zonder huwelijk. 

Mijn plusdochter zal volgend jaar gaan studeren in Parijs, toerismemanagement. En mijn pluszoon is de langste in zijn basketbalteam, en begint al op café te gaan. Pilsjes lust hij wel!

Nope. Ze studeert, of ze doet alsof, maar niet in Parijs, gewoon in Mechelen. Ze spreekt amper Frans. De pluszoon is lang ja, maar niet de langste en hij drinkt helemaal geen alcohol. Flink. En basketten doet hij ook nog steeds, enthousiast!

Ik werk nog steeds bij dezelfde firma, maar twee dagen van huis uit. Al onze producten worden geleverd met een pakjesdienst en ik hoef alleen nog maar bij de mensen thuis te gaan voor opleidingen.

Nee nee nee, en blij toe. Van huis uit kan ik niet zo veel nuttigs doen en ik ga nog altijd liefst van al zelf bij de mensen langs met leveringen. Maar ik ben wel gestart met een bijberoep en dat had ik vijf jaar geleden echt niet zien aankomen.  (Corona-correctie: bijberoep ligt logischerwijze stil, masseren op afstand lukt me niet zo goed. En thuiswerken lukt blijkbaar wél als de nood het hoogst is. Ik telefoneer me te pletter met onze klanten!)

In mijn vrije tijd ga ik vaak naar huwelijken, communies, om niet alledaagse portretten te maken want ondertussen ben ik freelance fotografe. Ik heb mijn eigen studiootje waar iedereen terecht kan voor een speciaal portret. Tussenin ben ik bezig met verschillende projecten en heb ik al een paar keer mijn werk tentoongesteld.

Nee nee nee, maar dus wel dat ander bijberoep: massagetherapeute. Ik fotografeer veel minder, maar heb dat nog niet helemaal los gelaten. 

Ah ja en ik blog nog altijd. Het lag misschien af en toe eens stil, maar ik weet nog steeds wat geschreven, ik post regelmatig foto’s en daardoor krijg ik meer klanten en ik schrijf over onze reizen en tripjes, want we kunnen nu vaker eens weg. Omdat we samen wonen en niet meer elk in een huis, hebben we ook wat meer centjes. Haja, want het huis waar we wonen is ondertussen afbetaald.

Oh natuurlijk blog ik nog. In tegenstelling tot vele anderen die vooral met stories op Instagram bezig zijn. Het gaat inderdaad vooral over de reizen, die we inderdaad zo vaak mogelijk inplannen. Jammer dat we niet genoeg vakantiedagen hebben en nog afhangen van vakanties van de kinderen, en van het basketseizoen; 

11 comments

 1. Een ‘ziener’ ben je niet echt, zo blijkt. Dit talent is aan weinigen gegeven, en misschien maar best ook. Het is al heel moeilijk je eigen leven in een richting te sturen of te voorspellen, laat staan dat van je (plus)kinderen.
  Maar ben je daarom minder geslaagd? Dacht van niet. Je mag trots zijn op het parcours dat je hebt afgelegd, laat dat het voornaamste zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om te kijken wat allemaal uitgekomen is en hoe het leven soms toch rare kronkels heeft. Volgend jaar is het mijn beurt trouwens, dan is het ook vijf jaar geleden dat ik zo’n bericht schreef.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goh, misschien is het best dat we niet alles weten wat de toekomst ons zal brengen. Anders zouden we niet meer kunnen dromen en dat dromen helpt ons om in alles moed te houden! Wel leuk om te lezen op de saaiste Paasdag aller tijden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk om lezen.. in de corona tijd wordt er wel niet veel op reis gegaan. 🙂

  Ik zit ook .. in een plus situatie.
  Soms met eigen kids in quarantaine.soms zonder.
  Soms met partner. Soms zonder.
  Zijn kids zitten niet met mij in quarantaine.

  Lastige situatie trouwens. Continu bij elkaar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tussen de voorspellingen zaten een aantal dromen en die worden zeker nog waar, maar met een beetje vertraging. No worries! Op andere zaken mag je best trots zijn. Je bent een erg goede masseur, gaat naar de Zumba ipv 3 keer per week lopen en bouwde een heel nieuw leven op. Goed bezig toch?

  Like

 6. Ha best wel grappig om te zien hoe je het in je hoofd had, en hoe het effectief gegaan is. Het leven van je kinderen heb je op een bepaald moment niet meer in de hand, maar dat van jezelf gelukkig wel. Benieuwd naar alle toekomstige reizen – after corona 🙂 En blij dat jij nog blogt en niet ook naar IG bent overgestapt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s