Tiny telt af, deel 9: 2008 – 2012

Over twee weken word ik vijftig. Wat komt dat getal akelig dichtbij. Ik kan het zelf bijna niet geloven dat ik al een halve eeuw hier mee draai, en dat ik al van alles overleefd en beleefd heb. De grote rode draad doorheen mijn leven is muziek, daarom deze reeks. Ik tel af (of op) per vijf levensjaren en deel voor elk jaar een nummer uit die tijd, dat voor mij op een of andere manier iets heeft betekend.

Vanaf nu wordt het moeilijker om een nummer te zoeken, want ik ben minder actief bezig met muziek.

2008: Sick Puppies, All the same

Niet zo zeer het nummer, maar wel de video is in dit jaar ongelofelijk toepasselijk. De Free Hugs campagne was al begonnen in Australië in 2004 maar hier in Vlaanderen pikten wij het massaal op met Couchsurfing. We (ikzelf ook) organiseerden Free Hugs meetings, waar we in kleine groepjes de straat op gingen, met bordjes “Free hugs” of “Gratis knuffels”. Gegarandeerd veel mensen die glimlachen en een hele hoop die effectief spontaan een knuffel komen geven. Wat deed dit deugd aan mijn hartje. Ik heb er heerlijke herinneringen aan.

 

2009: Black eyed peas,  I got a feeling

Van de ene trend naar de andere: de flash mob werd geboren. Misschien herinner je je wel nog die populaire video in het Centraal Station van Antwerpen, waar onverwachts een heleboel mensen begonnen te dansen op de Sound of Music? In Chicago deden ze dat nog een stukje anders, grootser, indrukwekkender. De populaire talkshow-host Oprah Winfrey begint aan haar 24ste seizoen en wil dit inluiden met een groot concert in Chicago, van onder andere de Black Eyed Peas. Totaal buiten haar weten om organiseerde men een gigantische choreografie in met duizenden mensen op het plein, om uit te voeren als de groep met dit liedje begon. Het ongeloof op Oprah’s gezicht is oprecht en heerlijk om te zien. “That is the coolest thing ever!”, roept ze op het einde. True.

En ja, ook ik deed ooit zo’n flashmob mee, met dansje en al. Gelukkig zijn daar geen beelden van. 🙂

 

2010: Peut-être demain

Ondertussen vond ik ook een nieuwe passie: folkdans. Wat een Boombal-avond in Gent niet allemaal te weeg kan brengen. Ik volgde een lessenreeks folkdans via Boombal, ging héél regelmatig naar folkbals en leerde ook zo weer een pak nieuwe mensen kennen.

Peut-être demain is een ter ziele gegaan groepje vol jonge mensen die echt leuke dansmuziek maakten. Het is maar een voorbeeldje, ik vond geen beter youtube-filmpje…

 

2011: Bruno Mars, Just the way you are

Ondertussen leerde ik mijn fantastisch lief kennen, en ja we hebben wel wat lievelingsliedjes maar dat zijn er allemaal “uit onzen tijd”. Dit nummer kwam uit in de periode dat we elkaar pas kenden en hevig verliefd waren en dan zijn bijna alle nummers met wat liefde er in van toepassing. Al bij al, ’t is nog altijd waar:

When I see your face
There’s not a thing that I would change
‘Cause you’re amazing
Just the way you are

 

2012: Gotye/Walk of the Earth: Somebody that I used to know

Iedereen kent dit nummer in de versie van Gotye, de Australische Belg die hiermee in één klap bekend werd. Maar een tijdje later maakte de groep Walk of the earth er een alternatieve versie van. Ik was enorm onder de indruk. Als je zoekt op Youtube, ze hebben nog tal van liedjes in een eigen versie gegoten. Veel plezier!

 

Lees hier deel 1: Tiny telt af 1968-1972

Lees hier deel 2: Tiny telt af 1973-1977

Lees hier deel 3: Tiny telt af 1978-1982

Lees hier deel 4: Tiny telt af 1983-1987

Lees hier deel 5: Tiny telt af 1988-1992

Lees hier deel 6; Tiny telt af 1993-1997

Lees hier deel 7: Tiny telt af 1998-2002

5 comments

 1. Jij in die flashmob, dat had ik toch eens willen zien. Pannenkoek is zo enen die je op de dansvloer moet sleuren, maar kijken ernaar vind ik wel heel tof.
  Ik zou die secretaris van jou ontslaan, want hij heeft het hem weer gelapt in de eerste paragraaf :). Dat heb je met copy-pasten…
  Peut-être Demain vind ik een mooie ontdekking. Doet een beetje denken aan Kadril qua muziekstijl https://www.youtube.com/watch?v=zjkQzfan5bI
  Troost je: het cijfer 50 is niet zo akelig als het lijkt. Zelf heb ik er nu al meer dan negen jaar van genoten. Het cijfer dat erop volgt lijkt me akeliger en dat staat me volgend jaar in september al te wachten… Dju toch, ik had dit beter gekozen als jaarthema…

  Geliked door 1 persoon

 2. Jammer eigenlijk dat je minder bezig bent met muziek. Zelf ben ik eigenlijk net meer bezig met muziek tegenwoordig. Want vroeger vond ik wat in de hitlijsten stond goeie muziek, tegenwoordig echt niet meer. Dus ga ik tegenwoordig steeds meer zelf op zoek naar wat ik zelf geweldig vind.

  Die “free hugs” lijkt me geweldig. Stiekem hoop ik dat ik ooit iemand tegen kom met zo’n bordje. Een knuffel kan toch wonderen doen. Misschien moet ik het zelf eens gaan doen 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s