Tiny telt af, deel 7: 1998 – 2002

Over vier weken word ik vijftig. Ik kan het zelf bijna niet geloven dat ik al een halve eeuw hier mee draai, en dat ik al van alles overleefd en beleefd heb. De grote rode draad doorheen mijn leven is muziek, daarom deze reeks. Ik tel af (of op) per vijf levensjaren en deel voor elk jaar een nummer uit die tijd, die voor mij op een of andere manier iets heeft betekent.

Als je mij kende tijdens één of meerdere periodes, kom je misschien jezelf nog tegen. 🙂

Want muziek heeft voor mij erg veel te maken met mensen, en de herinneringen die er bij horen.

1998: K’s Choice, Believe

Ik zei al dat K’s Choice nog eens zou terug keren, ze zijn hier. Met het nummer dat voor mij enorm veel betekende. Eigenlijk het hele album Cocoon Crash. Toen ik op kamp vertrok met mijn werk, vijf dagen met mentaal gehandicapten naar de Ardennen, zat ik al vreselijk met mezelf in de knoop. Ga ik weg? Waarom kan ik geen relatie houden? Wat is er mis met mij? Dat nummer Believe heeft mij er door gesleurd en mij kracht gegeven.

Tomorrow I was nothing, yesterday I’ll be
Time has fooled me into thinking it’s a part of me
Nothing in this room but empty space
No me, no world, no mind, no face

Touch the fingers of my hand and tell me if it’s me
Holding on and on to Love, what else is real
A religion that appeals to me, oh
I believe in me

Can you turn me off for just a second, please
Turn me into something faceless, weightless, mindless, homeless
Vacuum state of peace

On and on and on and on and on and on and on and on
I believe in me

Tja misschien klinkt het gek, maar het zorgt er nog altijd voor dat ik tevreden ben met wat ik toen heb beslist, al stond heel mijn leven op zijn kop en had ik niks meer. Maar ik had mijn zoon en kon terug bouwen aan mijn geluk, en ik had mijn vrienden en familie die me steunden.

 

1999: Tarzan soundtrack

De Disneyfilm Tarzan kwam uit en mijn zoon was drie. Misschien zagen we hem eerst in de cinema, maar toen hij uitkwam op video was deze film de absolute nummer één voor mijn kleutertje. Jàrenlang sliep hij zelfs met die videodoos in plaats van met een knuffel. Tegen de tijd dat hij zeven was kende hij àlle liedjes uit zijn hoofd. De Nederlandstalige versies werden trouwens ingezongen door Paul Michiels, het origineel is van Phil Collins. Ik vind het nog steeds een prachtige film, met zalige liedjes. Soms mocht mijn zoon ’s avonds voor het slapen gaan nog éven kijken, “tot Tarzan groot is hé mama?” en daarna braaf naar boven.

 

2000: Krezip, I would stay

Een nieuw huisje, een nieuw lief, een nieuwe groep en nieuwe liedjes. Samen zingen met nog een zanger, mijn lief was gitarist, zijn beste vriend bassist en mijn alltime-gitarist die nog dateert van de tijd van I’ll be there for you en The ballad of Lea & Paul. Opnieuw maakten we eigen nummers, ik schreef zelfs in het Nederlands, maar dit was één van de nummers die we coverden. Soms vond ik onze versie beter dan het origineel – ons Engels klonk wat minder Hollands. 😉

 

2001: Manu Chao, Me gustas tu

Life is good en het nieuw lief, mijn zoon van vijf en ik trekken naar de Dordogne. We logeren in een bungalowtent en doen allerlei leuke uitstapjes. We zitten veel in de auto en draaien deze ene cd helemaal stuk. Als ik dit nummer hoor, dan zit ik in de auto in Frankrijk, zonder twijfel.

 

2002: Shakira, Whenever, wherever

Echt waar, ik heb me suf zitten zoeken naar een nummer met toch een beetje meer betekenis. Maar voorlopig is dit het. Het eerste niet-Disney, niet kleuterachtige nummer wat mijn zoon toen ook leuk vond om te horen. Sorry, als je iets beters kent uit 2002, laat het mij dan vooral weten! 🙂

 

Lees hier deel 1: Tiny telt af 1968-1972

Lees hier deel 2: Tiny telt af 1973-1977

Lees hier deel 3: Tiny telt af 1978-1982

Lees hier deel 4: Tiny telt af 1983-1987

Lees hier deel 5: Tiny telt af 1988-1992

16 comments

  1. Het nummer van Tarzan vind ik iets minder, maar de vier andere zijn echt top.
    Ik vind dat je op je verjaardag toch eens een opname van een zangprestatie van jou op je weblog zou moeten zetten. “I would stay” zou scoren, daarvan ben ik overtuigd.
    (Hopelijk verliep je Warmste Week-prestatie van gisteren goed?)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik kom toevallig op je blog terecht. Heel leuk dit lijstje! Ik vind de verhalen leuk om te lezen. Ik doe momenteel iets soortgelijks op mijn blog. Ik heb een top 2000 allertijden samengesteld en deel die nu ook met al mijn verhalen erbij. Altijd welkom op drinknalu.wordpress.com 🙂 Ik volg de jouwe in ieder geval al.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s