Tiny zomert verder

Er valt niet veel te schrijven, vond ik. We gaan beiden terug volop werken, er was weinig spectaculairs te beleven, de gewone dingen en af en toe een kleine uitspatting. Het is nu uitkijken naar eind september, als ik terug mijn stilteweekend organiseer in de mooie Ardennen. Ik hoop op mooi nazomerweer, maar het is daar elk seizoen wel heerlijk toeven. Lekker vegetarisch eten, ik geef wat meditatie- en yogales, alles op het gemak. Er zijn nog plaatsen trouwens! Klik hier.

Ik blader even door mijn foto’s van de afgelopen maand om te zien wat er nog te vertellen valt.

Yoga @sea

Voor het meisjesteam U16 van de basket in Wevelgem organiseerde ik een yogasessie op het strand. Eerst hadden ze al een uur een workout gehad als teambuilding, door de yoga konden ze nog wat stretchen en ontspannen. Interessant om dit eens aan jonge meisjes te geven, ze stonden er zeker voor open en deden goed mee.

Oostduinkerke beach

Met de trainer van die ploeg was ik de avond voordien al eens de ruimte gaan checken…

De Handzamevaart

Met een andere man ging ik dan weer een dagje kajakken in Diksmuide en omgeving. Laten we daar proberen jaarlijkse nazomer-gewoonte van maken want zo op het water rustig varen vind ik heerlijk. Mijn man is daar niet voor te vinden, en laat mijn beste vriend nu toevallig een opblaaskajak hebben. Heel stevig is zo’n ding, kantelt niet om, heeft handige zitjes en is in een oogwenk vaar-klaar. Door de stad Diksmuide varen op de IJzer levert trouwens altijd grappige blikken op van de wandelaars of de omwonenden. En laat ik nu toevallig één van die bewoners kennen, dus toen we aan zijn achterdeur voeren, was zijn verbazing enorm!

Eco-shop Diksmuide

Voor wie nog een prehistorische massagetafel zou nodig hebben: er staat er eentje in de Eco-shop in Diksmuide! Ik kan maar zeggen dat die van mij een stuk comfortabeler is. 😉

Foto uit “meetjeslander.be”

Afgelopen vrijdag ging ik na lange jaren afwezigheid nog eens naar het Boombalfestival, waar ik ooit al over schreef. Wat een heerlijke dag vol jigs, bourrées, tovercirkels, mazurka’s, walsen,… Samen met een vriendin deed ik eerst nog eens de workshop over koppeldansen mee (al om 11u ’s morgens!) om er weer in te komen. En verder hebben we gedanst tot we er bijna letterlijk bij neervielen. Wat viel op: dat een zalige gedifferentieerde groep mensen is die daar op komt, jong en oud (van baby tot tachtigjarige of meer), alle kleuren van de regenboog (qua huidskleur en qua gender), héél veel nationaliteiten, uit alle soorten en lagen van de bevolking en ik durf zeggen dat 80% van de dansers daar STUKKEN beter danst dan ik. Soms hopste ik maar een beetje mee, want ik moest echt mijn best doen.

Dat het warm was de afgelopen weken, dat deert me niet zo. Als je op vakantie gaat naar het zuiden is het ook warm. En ja okee, als je moet werken en het is 35 à 40 graden, dat is minder. Maar ik krijg het er soms van als mensen weer gaan klagen dat het te warm is, terwijl ze over een paar weken weer gaan klagen dat het regent of dat het te koud is.

Hoe is ’t met jullie zomergevoel? Nog volop in die sfeer of heb je het er wel mee gehad?

6 comments

  1. Heerlijke dingen allemaal. Een boombal heb ik nog nooit gedaan, maar ik vind het altijd geweldig om naar te kijken. We zijn nu op vakantie en als we terugkeren is het direct weer werken. Dan moet het van mij echt geen 35 graden zijn. Maar 25 mag wel 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Er valt niet veel te schrijven? Dacht ik niet als ik de rest van je post lees. 🙂 Die zomer blijft precies maar duren, lang en veel zon: je merkt dat de mensen opgewekter zijn. Er is inderdaad altijd iets om over te klagen, perfect bestaat niet. 🙂 Gelukkig beseffen wij dit al, nu de rest nog. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s