Tiny en het contrast

Flashback naar vorige zondag: stilte in een tuin, 12 gelijkgezinde mensen die toch zo verschillend zijn, maar die genoten van verbinding tussen lichaam en geest. Met andere woorden: mijn evenement “Zen op Zondag” was héél geslaagd, toffe contacten gemaakt, ideetjes opgedaan en zelfs een beetje verbrand in de middagzon.

Flash forward naar komend weekend:

nog meer zon, allesbehalve stilte overdag en hopelijk redelijk wat stilte ’s nachts en ’s morgens. We gaan eindelijk weer naar Graspop. Tiny, de yogalerares met haar stiltedagen en meditatie workshops, kiest ervoor om vier dagen te luisteren naar hard rock en heavy metal en alles wat daar ook maar enigszins op lijkt. Ik schreef er al eerder over, want ik was er al in 2015 en 2017. We gingen gaan in 2020, maar ja… je weet wel hé.

Een beetje verstand hebben we al, als vijftigplussers: we gaan slapen op een camping 8 kilometer verder, aan een zwemvijver, en dat lijkt me heerlijk met deze warme voorspellingen. Benieuwd.

Overdag rijden we met onze fiets naar de festivalweide, gewapend met oordoppen, zonnecrème, en het eerste wat we gaan aanschaffen is een flesje water dat we telkens gratis kunnen bijvullen.

Ik kijk uit naar de show van Alice Cooper, Iron Maiden, Whitesnake, Europe (jaja, die van The Final Countdown), Foreigner (jaja, die van I want to know what love is), Powerwolf, The Offspring, Alestorm, Dropkick Murphy’s en een hoop andere groepen die ik nog niet ken, maar die mij vast wel zullen verrassen.

Note to self: véél smeren, veel water drinken, niet te veel pintjes, af en toe schaduw zoeken en regelmatig gaan liggen op je dekentje om je rug te sparen. Of ik het overleef, en hoe, dat hoor je dan wel volgende week.

14 comments

 1. Graspop, niet meteen iets waar je mij gaat terug vinden, maar voor één van mijn lievelingsgroepen (Within Temptation) zou ik er wel eens naar toe gaan 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat ik niet begrijp? Dat mensen naar een festival gaan met oordoppen op zak. Is het dan écht niet mogelijk die muziek wat zachter te zetten dat ook de omwonenden minder gestoord worden?
  Maar toch: veel plezier, volgend weekend!

  Like

 3. Hehe… Europe, ik zag hen een paar jaar terug, Joey is nog een schim van wat hij toen was, vond ik. Wel nog altijd salongeföhnd….
  Ik had graag Eisbrecher nog eens gezien, heb al 2 jaar tickets voor in de Roma, maar wordt alsmaar uitgesteld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s