Tiny is bot en onzeker

De laatste week weken voel ik me niet meer zo Tiny 2.0, als net na de Yoga Teacher Training in Tenerife.

Een aantal factoren doen mij heel erg aan mezelf twijfelen en ondanks dat de meeste zaken in mijn leven wel okee zijn, vind ik mezelf een grote flop. “Tiny kan beter” stond er vaak op mijn rapport toen ik jong was – en dat lijkt wel het verhaal van mijn leven. Ik doe niet zo goed mijn best, denk ik. En ik heb een karaktertrek, die een vriendin mij ooit subtiel onder de neus schoof, waar ik niet trots op ben, maar waar ik maar niet vanaf geraak. Blijkbaar maak ik soms, onbewust, heel botte opmerkingen. Of soms lach ik met iets, vaak om mezelf een houding te geven, dat eigenlijk niet grappig was. Wellicht kwets is daar mensen mee, maar durven ze dat niet zeggen.

Ik had het laatst met Lieselotte over opvallende karaktertrekken. Wat zeggen ze over jou? Zeggen ze bijvoorbeeld dat je een lieve bent? We ontkenden allebei. Nochtans vinden wij onszelf best lief, maar we komen misschien niet zo over. We zijn allebei opvoedster van beroep en vinden onszelf maar een beetje pruts-moeders. We denken allebei heel hard na over vriendschap en wat dat met ons doet. Ik denk altijd dat ik geen vrienden heb die mij zouden rondrijden in een rolstoel op een festival (daar schreef ik al eens over: hier).

Ik doe maar wat. Zo organiseer ik op 12 juni weer een Zen op Zondag evenement en vraag ik me af: gaan er wel mensen inschrijven? Zo organiseer ik in oktober weer een stilteweekend en weet ik niet of er überhaupt nog interesse is? Reclame maken is niet mijn beste eigenschap, verre van. Sociale media zijn niet mijn beste vriendjes, en al zeker niet nu mijn Instagram account tinyblogt gehacked werd (volg me op Manutine/massage). Facebook lijkt voor heel veel mensen achterhaald (zeker voor de jongere generatie). Ik schrijf een nieuwsbrief, maar geraakt die niet te vaak in de spam? Ik pruts maar wat aan. Moet ik dan zo’n dure cursus volgen?

Mijn idee is om hier in Wevelgem yoga te geven in een kerk. Die kerken van tegenwoordig zoeken allemaal naar herbestemmingen, er wordt in gerepeteerd, concerten gegeven,… qua sfeer lijkt dat toch ideaal? Je wordt direct al een beetje stiller als je een kerk binnenkomt en je keert je wat in jezelf. Perfect voor yoga. Ik sprak met enkele mensen uit het gemeentebestuur en ben speciaal naar de zondagsmis gegaan om de pastoor te spreken. Vriendelijke mensen allemaal, maar ik voel me nog steeds een alien in Wevelgem. Het lijkt allemaal ‘ons kent ons’ en een Bruggeling geraakt er precies niet tussen. Twee zinnen moet ik maar zeggen en er klinkt al “Ge zijt niet van hier zeker?”. Vijftig kilometer zit er tussen Wevelgem en Brugge en dat lijkt soms wel een oceaan.

Ik ben ook héél slecht in netwerken en social talk; babbelen over koetjes en kalfjes met jan en alleman gaat mij heel moeilijk af. Het gesprek valt snel stil. Ik ben niet zo interessant. En mooie mensen krijgen vaak de meeste aandacht. Niet de wat speciaaltjes. Ik heb een rare kop, een bochel, x-benen, ik ben niet zo sportief en lenig als mensen denken, ik word weer te dik, mijn haar is raar, ik heb misvormde voeten, heb geen conditie,… en zo kan ik nog even doorgaan.

Iemand zei me ooit dat ik misschien ook HSP ben. Een High Sensitive Person – en hoe ouder ik word, hoe meer ik daar over nadenk, hoe vaker ik denk dat het waar is. Maar da’s voor een ander blogje.

Oh ja. Bloggen. Het staat ook maar op een laag pitje, door dezelfde redenen. Waarom blog ik eigenlijk? Ben ik niet gewoon een aandachtzoeker? Heb ik wel iets interessants te melden? Al de onderwerpen die ik bedenk, lijken me na twee seconden alweer te belachelijk voor woorden – en dus schrijf ik maar niet. Zo’n gevoel dus.

18 comments

 1. Oei oei, haal je jezelf nu niet veel te hard naar beneden?
  Kan je ook niet gewoon eens te moe zijn? De combi van dagjob, bijberoep, partner, moeder, een huishouden is toch behoorlijk veel.
  En dan je uiterlijk: alle kenmerken die je opnoemt zijn me nog nooit opgevallen. Ik vind jou een mooie vrouw die best wat jaren kan liegen.
  Niet te streng zijn voor jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het lijkt of je in een gat bent gevallen na de yogalessen in Tenerife. Ik heb de indruk dat je met een wankel zelfbeeld worstelt . Euh, zo ben ik zelf ook heel vaak. Ik worstel daar ook al jaren mee. Ook ik kon altijd beter op school. Ik was slordig, verstrooid, lelijk en nog vanalles. Op mijn 40 ste kwam ik erachter dat ik adhd heb en hsp. En toen viel alles op zijn plek. En o wat doe ik mijn best om geliefd te zijn. Ik please en ben vriendelijk. Ik kan ook superenthousiast zijn als ik iets organiseer en super ontgoocheld zijn als niemand interesse toont. Misschien is het tijd om eens wat rust in te plannen. Alleen je onoverkomelijke werk en voor de rest dingen die je graag doet. Spring in je auto en rij ergens naartoe waar je nog nooit geweest bent. Schrijf je eens in bij een cursus of workshop voor iets wat je nog nooit gedaan hebt. Laat de kapster een make over doen. Kleine dingen die zo’n deugd kunnen doen. Veel succes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oei wat is dat nu? Ik denk dat je idd jezelf helemaal afbreekt terwijl dat helemaal niet nodig is : je bent met heel veel toffe dingen bezig in het leven en als ik je zie, breng je zo veel rust met je mee…mss spiegel je te veel aan (zogezegde) fantastische levens op IG – wellicht zelfs onbewust. Mss moet je even wat rust inplannen en dan zullen de puzzelstukjes van je plan van aanpak samenkomen…

  Geliked door 1 persoon

 4. Het laatste hoe ik jou ervaar is bot, of iemand met een bochel, haha. Ge ziet er verdorie jonger uit dan bepaalde vrouwen van veertig. Maar ik ken je vooral als een hele warme, lieve, open, sociale vrouw met een heel breed wereldbeeld en een rustgevend realisme. Wat jij ziet als bot, zie ik als ‘met weinig poespas’. Echt, de hele wereld doet maar wat. Maar wat ik in u bewonder is dat je ook écht probeert een verschil te maken. Dat hoeft niet altijd te lukken, maar dat zijn het soort voorbeelden dat ik aan mijn kinderen wil tonen. Lijkt yoga in een kerk vergezocht of is het net een vernieuwend idee? Er zijn te weinig mensen die hun nek uitsteken, en al zeker niet voor iets dat puur op geldgewin is gebaseerd. Dus ik wens dezelfde mildheid voor jou, als de mildheid die jij voor anderen aan de dag legt. Ge zijt een fantastisch persoon, en ik vind het een verrijking dat ik u ken, zelfs al zien we elkaar niet vaak. En als ge iemand nodig hebt om te duwen in een rolstoel… anytime!

  Geliked door 2 people

 5. How jong, wat ben je negatief vandaag. Je haalt jezelf nodeloos onderuit, hoor. Ik vind je een knappe en interessante vrouw wier blog ik met veel graagte lees.
  Oké, iedereen heeft wel eens wat mindere momenten, maar daar raak je snel weer bovenop. Kop op, Tiny.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik (her)ken dat wel, “struggles met jezelf”; maar als je 1 ding niet mag doen, is het jezelf neerhalen. In jezelf geloven is respect hebben voor jezelf.
  Ik ken je niet persoonlijk maar meen te denken dat je een warme vrouw bent en zéker geen aandachtshoer (daar ken ik andere voorbeelden van).
  Niet te bot zijn voor jezelf!

  Geliked door 1 persoon

 7. He komop Tiny, ik lees hier helemaal niet de Tiny die ik uit je blogs haal. Dus: even diep ademhalen, de negativiteit uit je hoofd blazen… en zet dan eens al die positieve dingen op een rijtje? Kop op… je zit nu in een dip, maar hopelijk schijnt in je hoofd snel weer het zonnetje! Ik lees jou graag, ik vind ook altijd dat ik hier wijze dingen kan lezen (anders las ik hier ook niet), en daar bovenop denk ik dat jij een toffe madam bent!

  Geliked door 1 persoon

 8. De commentaren hierboven zijn veelzeggend. Een logje als dit is er typisch eentje dat ook al eens uit mijn toetsenbord ontsnapt, maar door het feit dat 90% van mijn stukjes een paar dagen op voorhand worden ingetikt, verschijnen die zelden of nooit. Neem je ‘pulle’ Mr. Proper en veeg die spreekwoordelijke vuile spiegel eens af. Je zult ineens een volledige andere M. zien. Niet de perfectie in eigen persoon, maar hoe saai moet het aanvoelen om ‘perfect’ te zijn (… te lijken)??

  Geliked door 1 persoon

 9. Kom eens naar Amsterdam. Voordeel daarvan is: je kan er alles zeggen wat je maar wil, bot vinden ze het bijna nooit en ten tweede: niemand heeft een probleem met iemand met een fysieke aandoening. Biertje doen?

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik heb je enkel maar op foto gezien, maar die beschrijving van jezelf is helemaal fout. Reken jezelf maar bij de knappe mensen! Wat jammer dat je je zo voelt. Ik herken wel een en ander, zo ben ik ook heel slecht in smalltalk en netwerken. Geen idee of dat met HSP zijn te maken heeft eigenlijk… Ik lees je blog heel graag trouwens. Als je zin hebt om te schrijven, gewoon doen en vooral niet teveel over nadenken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik kom je rolstoel duwen !

  Ik heb ook ne bochel, en hoewel ik goe ben in social talk, heb ik ook veel gelijkaardige twijfels en weinig vriendschappen.

  Ni opgeven! Ik bewonder je om zoveel dingen!

  Is het gelukt met meneer pastoor?

  Like

 12. Herkenbaar, zo hier en daar.
  Dat eventuele HPS-zijn is iets wat je heel hard doet nadenken over jezelf, en je gaat twijfelen, en alleen het negatieve zien, het negatieve wat andere mensen uitstralen komt heel hard binnen.
  En het is zo niet nodig allemaal.

  Geliked door 1 persoon

 13. bot? iedereen heeft altijd de mond vol van eerlijkheid en feedback en zeg wat je denkt maar dan enkel zwaar omzwachteld 😦 Je heb misschien een dipje na die enorme high van de yoga training maar verder niks mis met jou of je dromen, een sterke madam met sterke weldoordachte plannen als ik je zo lees ! Blijf jezelf, doe wat je goed lijkt en geloof erin!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s