Tiny las Middernachtbibliotheek (12/40dagenbloggen)

Een tijd geleden las ik Redenen om te blijven leven van Matt Haig en dat beviel me zeer goed. Bij verschillende van mijn (Goodreads-)vrienden zag ik zijn nieuwe boek al een tijdje opduiken dus was ik helemaal blij toen ik het eindelijk te pakken kreeg in de bib van Wevelgem.

Ik las het in twee dagen uit.

Wat als….

… je opnieuw de kans krijgt om stukjes van je leven te hervatten en andere keuzes te maken? Stel dat je iets zou kunnen over doen? Meer tijd nemen voor bepaalde mensen of bepaalde dingen uit je leven? Een andere studie kiezen? Een sport blijven verderzetten?

Of zou je ervoor kiezen om bijvoorbeeld nooit gerookt te hebben? (Ik wel!) Of nooit gedronken? Of minder snel je hart te geven aan iemand?

Misschien zou ik een jaar eerder naar dat vrijwilligerswerk in Amerika getrokken hebben, ondanks dat lief dat mij dat destijds verbood. Misschien zou ik niet zijn ingegaan op de avances van de man waar ik uiteindelijk ook mee trouwde (en van scheidde). Misschien zou ik geen kind hebben.

Daar gaat dit boek over, over gemiste kansen en spijt en wat als. Ik vond het heel goed geschreven in de typische stijl van Matt Haig die zelf ook al kampte met een zware depressie. Het boek laat je filosoferen over het leven, maar niet om oeverloos spijt te hebben, integendeel zelfs. Het laat je inzien dat je huidige leven goed genoeg is. Dat je nog wél tijd hebt, NU, om dingen aan te pakken. Heel blij dat ik dit gelezen heb.

5 comments

  1. Het boek staat ook op mijn lijstje. Ik vraag me soms af wat er zou gebeurd zijn als ik toch mijn gevoelens had durven opbiechten aan die ene jongen. Of wat als ik een bepaalde stage had gedaan tijdens mijn studies of een andere richting had gekozen,… Maar al bij al kan ik me niet inbeelden dat mijn leven er helemaal anders had uitgezien dan vandaag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s