Tiny op stilteweekend (10/40dagenbloggen)

Eerst en vooral: er is al een volgend stilteweekend beschikbaar en je kan je NU al inschrijven. Het zal doorgaan van vrijdag 30 september tot zondag 2 oktober. Voor info en inschrijvingen, klik hier.

Leren vertragen, deze geeft daar les in. 🙂

Eind februari ging ik terug met een klein groepje naar Amonines, waar een groot oud landhuis staat, met verschillende kamers, netjes maar basic, waar men voor ons kookte en alles voorzag om optimaal te kunnen genieten van de stilte.

Ik organiseer tijdens dit weekend verschillende momenten in de mooie meditatieruimte, waar ik uitleg geef over meditatie, over yoga, over stilte, en we proberen van alles uit. Niets moet, je doet mee aan wat je op dat moment aanspreekt.

We kunnen er ook gaan wandelen, zo organiseer ik een gezamenlijke stiltewandeling, met nu en dan tijd voor een meditatieve oefening. Sommigen zouden het bosbaden kunnen noemen, omdat je weer écht leert genieten van de natuur. Vanzelfsprekend maak je die wandelingen zo lang of zo kort als je zelf wil, en kun je er ook gewoon alleen (of met twee…) op uit. Deze keer deed ik voor de derde keer een wandeling die ik al eerder had uitgestippeld, en ik presteerde het nog om verloren te lopen, maar dat maakte het juist weer écht en zelfs in stilte kwam dat allemaal in orde.

Ook deze keer was ik erg benieuwd naar de meningen en vroeg ik achteraf hoe de groep het weekend had ervaren, hier zijn wat ervaringen:

  • de meditaties waren uitdagend, maar zeker niet te moeilijk. Elke meditatie had een andere aanpak, ik voelde me het best bij de zondagse variant (mantra)
  • heel verzorgde accommodatie, lekker eten, mooie omgeving
  • een weekend met een gouden randje. Ik zal er stukken uit meedragen in het dagelijkse leven.
  • het huis is een fijne, mooie, rustgevende plek die precies de juiste sfeer uitstraalt voor een stilteweekend
  • het soort yoga waar ik van hou, die mij deugd doet. Gegeven op een manier waar ik van hou: met openheid en humor!

Ik ben zo dankbaar om dit te lezen, zo blij dat ze genoten hebben. Dat doet me al uitkijken naar een volgende!

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s