Tiny op IMDB (5/40dagenbloggen)

Weet je wat een vreemde hobby is van mij? Trivia lezen bij films en series op de website www.imdb.com.

Internet Movie Database

Zo leerde ik bijvoorbeeld onlangs dat Patrick Schwayze en Cynthia Rhodes uit Dirty Dancing al eerder samen dansten in de videoclip van Rosanna van Toto. Dus zat ik dan meteen te zoeken naar een glimp van Patrick in die Youtube video en ja hoor, bijna helemaal op het einde had ik hem eindelijk herkend.

En dat de prachtige Dan Stevens, als Matthew Crawley in Downton Abbey het Beast (ofwel de prins) speelde in de musicalfilm van Beauty and the beast.

Altijd als ik een film zie die ik niet ken, ga ik een beetje lezen op IMDB. Niet hoe het verhaal gaat, maar wel wie er in mee speelt, hoeveel punten de film kreeg (alles boven een 7 is dan zogezegd goed) en vooral dus die interessante weetjes die niemand weet.

Soms zit ik in de auto en gaan mijn gedachten alle kanten op en komt er ineens een flard van een film boven drijven. Eenmaal thuis ga ik die dan vaak gaan opzoeken en er over lezen. Zo las ik onlangs nog eens van alles over Grease, de film uit 1978 die ik destijds naspeelde met mijn vriendinnetjes. Ik wist al lang dat de meeste van die acteurs als eind de twintig of zelfs begin de dertig waren en allemaal achttienjarigen moesten spelen. Dat heeft me nooit gestoord, maar als je de film bekijkt met die wetenschap, komt het wel heel knullig over. In de jaren zeventig was ik ook fan van The Fonz (Henry Winkler uit Happy days) en door de trivia te lezen over Grease, leerde ik dat Henry Winkler gevraagd was voor de rol van Danny (John Travolta) maar die weigerde omdat hij te veel getypecast werd. Ik snap het, maar velen onder jullie zijn wellicht helemaal niet mee.

Hoe kom ik daar nu bij? Het zal mijn onbedwingbare nieuwsgierigheid zijn, denk ik. Mijn honger naar kennis, zelfs al is dat totaal onnodige kennis.

Kennen jullie IMDB? Ooit al iets opgezocht over een film? Of denk je nu, Tiny toch, kun je je tijd niet beter besteden?

10 comments

  1. Die IMDB is dus een soort Story of Joepie. Nee, ik was er nog nooit geweest tot ik dit logje las. Ben dan eens gaan loeren, en was direct weer weg. Die randweetjes zijn niet echt aan mij besteed. Misschien ben ik wel een saaie?

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ga daar regelmatig eens kijken, zeker als ik een acteur zie in een serie of film en er niet kan opkomen waar ik die eerder heb gezien. En ah, Dan Stevens… Zucht. Prachtig is wel het woord 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. Altijd wanneer ik daarop terechtkom, ben ik gegarandeerd vertrokken voor een tijdje. Verschieten van leeftijden van acteurs, ontdekken dat iemand van wie ik fan ben 15 jaar geleden ook al acteerde in iets wat ik toen leuk vond zonder zelf de link te leggen,…En maar blijven doorklikken 🙂 Heerlijke site!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s