Tiny heeft een oven…

…as we speak zijn ze het beest aan het installeren. Het kan me niet schelen hoeveel knopjes er op staan dat ik nog niet ken, hoeveel duizenden pagina’s gebruiksaanwijzing ik moet doorploegen, of hoe hij er uit ziet, maar het is féést! Er zullen ovenhapjes op het boodschappenlijstje staan, en nog een heleboel andere dingen.

Want weet je, we hebben al sinds juni geen oven meer. In juni gooiden we heel onze keuken in een container en werd er een nieuwe geïnstalleerd. Minus de oven, want die kwam maar niet binnen. Zij maken onze keuken, alsof hij voor hun zelf was, maar de oven, die moest van ergens anders komen. Tot vandaag heeft dat geduurd, dus ons weekmenu was vaak improvisatie, en voorstellen voor recepten botsten keer op keer op teleurstelling, want: “geen oven”.

Dus nu, ik ga volop voor ovenschotels, pizza’s, quiche, hapjes, taart, cake,… en dan sport ik wel een beetje extra. Wat is jullie favoriet recept om klaar te maken in de oven?

Wie wil komen proeven de komende dagen, spring maar binnen. Geen idee wat er op het menu zal staan, maar ’t zal WARM zijn! Joepie!

12 comments

 1. Hé je oven is er! Vreemd dat er mensen zijn die niet zonder kunnen. Bij mij dient die meestal alleen als ik eens niet kook, zoals vandaag: een pizza van dr Oetker. Maar ik wil geen spelbreker zijn hoor, een oven is fantastisch voor zalm, duikboot, en brood natuurlijk! (en als de chauffage niet werkt)

  Geliked door 2 people

 2. Mensen die een oven niet missen, da’s toch een ras apart.
  En zeker in de herfst/winter.
  Afgezien van het bakken, zou ik iedere dag “groentefrietjes” kunnen roosteren, of een ovenschotel kiezen (ik zeg kunnen, maar eigenlijk kan ik niet, en in praktijk kookt mijn man -thank God-. Veel minder met oven, maar ik klaag niet)
  Zelfs mijn pompoen steek ik gespiesd in de oven, zodat hij na een half uurtje veel makkelijker te schillen en te snijden valt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s