Tiny zal je leren…

… om te mediteren: op een simpele, realistische, niet-zweverige manier.

We organiseren op zaterdag 27 november een speciale dag om helemaal tot rust te komen. In deze opnieuw woelige tijden hebben ontzettend veel mensen hier nood aan, maar weten vaak niet hoe er aan te beginnen.

Hoe zet je al die pieker-gedachten stop? Hoe kun je proberen meer te voélen in plaats van steeds te denken? Wil je een duidelijke uitleg over wat mediteren nu precies is, zonder poespas en zonder dat je urenlang stil moet zitten met je benen gekruist?

Dan nodig ik je graag uit in Beernem, ze noemen de plek “De verdoken geite” – de naam alleen al. Vrienden van mij hebben naast hun huis een mooie ruime schuur omgebouwd tot een multifunctionele plek. Er zijn hoekjes en kantjes en stoelen en kussens en een warme stoof. Bij mooi weer kunnen we ook buiten genieten van de frisse lucht in hun ‘wilde’ tuin. Ze zorgen voor koffie en thee, ’s middags is er een warme lunch, het zal je aan niks ontbreken. Even nergens aan denken? Nee, dat lukt je niet, met je monkey mind, mij ook niet, en dat is volkomen normaal. Maar we gaan wel proberen om die gedachtes te erkennen en onder controle te houden.

Doen we alleen maar dat? Op een stoel of een kussen zitten en zwijgen? Nee zulle, we gaan ook een beetje bewegen. Ik zal je uitleggen hoe je yoga kan toepassen in je dagelijkse leven, hoe je dit kan gebruiken om de stijfheid uit je botten te verjagen. Wist je dat yoga van oorsprong gebruikt werd om te leren stilzitten?

Yoga is er voor iedereen. Ben je niet lenig? Ik ook niet, echt! Ik ben beginnen yoga doen omdat ik rugpijn had. Rugversterkende oefeningen, die je ook krijgt bij de kinesitherapeut, komen vaak rechtstreeks uit de yoga. Het grote verschil is vaak dat je bij yoga deze heel bewust doet én dat je leert je ademhaling onder controle te krijgen.

Zal het heel de dag stil zijn? Meestal wel, maar we organiseren ook een sessie met rustige muziek, geen klankschalensessie hé, maar onze huis-DJ zorgt voor een auditieve onderdompeling terwijl je rustig en warm kan relaxen. Je leest huis-dj en je denkt aan “boenke boenke“? Nee nee, ontspannende muziek hé, gastjes!

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan in via deze link. Breng een matje, kussen en dekentje mee of laat weten als je er geen hebt. En nee, we vragen geen Covid-Safe-ticket maar wel het gezond verstand van iedereen: er is ook ruimte genoeg dat er een afstand van 1,5 meter kan behouden worden. Ik doe sowieso een zelftest, om op zeker te spelen.

Ik hoop je te zien op zaterdag 27 november!

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s