Tiny en de rampscenario’s

Waarom ik al een tijdje niet meer schreef? Omdat ik denk dat het gaat vervelen, mijn gezeur over mijn plannen, reizen, mediteren, masseren,… precies of ik denk aan niks anders meer.

En weet je wat: je zou nog gelijk hebben ook.

Nu ben ik vooral weer bezig met mijn volgende trip naar de Sinaï-woestijn, over een week vertrek ik. En daar gaan we weer: zoals gewoonlijk voorzie ik weer tientallen rampen die gaan gebeuren waardoor het niet door zal gaan. Ik schreef er al over bij mijn reis naar Spanje en naar Amerika

Als ik écht naar iets verlang, een gebeurtenis, een reis, iets spannends,… denk ik steeds dat het tòch niet zal doorgaan. Dat er onverwachte zaken gaan gebeuren, buiten mijn controle om: ouders die ziek worden, vlucht die wordt afgeschaft, ik die té ziek ben, noem maar op en ik vrees er voor. Ik heb dat al jaren. Mijn goeie vriendin Kelly vroeg me: “Maar, is er ooit al eens iets dergelijks gebeurd misschien, dat er iets waar je naar verlangde niet is doorgegaan wegens een ramp?”

En da’s het gekke. Moest dat al eens eerder voorgekomen zijn, dan had ik daar misschien een trauma van opgelopen en dat zou mijn angst verklaren; Maar nee. Alles is al altijd goed gegaan. Okee, niet 100% misschien, met een paar beperkingen en moeilijkheden. Maar ik nam zowat altijd het heft in eigen handen en zorgde ervoor dat alles in orde was: dingen die ik kàn controleren werk ik tot in de puntjes uit, zodat daar toch al niks onvoorzien kan gebeuren. Voorbereiding is het halve werk.

Dus: mijn rugzak en valies zijn al half gemaakt (of toch in elk geval het lijstje met wat ik mee ga nemen), ook mijn reisgenoten kregen een lijst met inpaktips, het covid-certificaat is afgeprint, mijn paspoort ligt klaar, vlucht en verblijf en transfer heb ik allemaal al lang geregeld, het wordt er mooi weer (dus geen storm zoals vorige keer), wat kan ik nog méér doen hé?

Dat ik mijn enkel verzwikte ter plekke vond ik dan weer niet zo’n ramp.

Ik denk dus steeds: het zal me niet worden gegund. Karma is a bitch. Maar ik ga me nu proberen te focussen op het hier en nu. Voorbereiden is prima, maar het moet niet mijn hele denken overnemen. Ik heb nog stuff to do vandaag en de komende dagen en daar ga ik ook mijn kleine geluksmomentjes in vinden.

Hoe ging die quote al weer? Iets over dat je niet moet verlangen naar het verleden en angst hebben voor de toekomst? Ik ben niet goed in quotes onthouden.

When you stop worrying about the things you can’t control, you have the time to change the things you can control, and that changes everything.

En deze (komt die niet uit het tekstboek van de AA?:

Verander wat je niet kan accepteren en accepteer wat je niet kan veranderen. Ontwikkel de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.

11 comments

  1. Juist misschien omdat sommigen jaloers zijn, hou ik me een beetje in. Dan deel ik liever iets met een scherp kantje, in plaats van het “joepiejoepie ik mag op reis”-verhaal. In het kader van je blogje van gisteren hé, snap je wel? 😉

   Geliked door 1 persoon

 1. Aha, dat laatste verklaart je reactie die ik net las bij mijn laatste logje.
  Dus moet ik jou nu (figuurlijk) keihard aan de oren trekken en vragen geen verloren energie te stoppen in ‘wat als?’-vragen. Maak er het beste van en stuur ons de mooiste foto’s, anekdotes,… via aan logje door. Trek je van jaloerse mensen niets aan, als zij ook willen reizen, het ligt in hùn handen. En hùp nu, letterlijke je valiezen vullen (maar vergeet je EHBO-doos niet 🙂 ).

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb zelf al onder heel veel stress gereisd. Zo wist ik in augustus niet toen we naar Canada vlogen, , of we de provincie waar mijn zoon woont , zouden binnen mogen. En je wil niet weten, hoe vaak we al veranderde vluchten hebben gehad, Afgelaste vluchten, uitslapen, in London en in Boston, verloren bagage you name it. Maar ik heb mezelf een spreekwoord eigen gemaakt. “Tis wat het is, ” of het zal zijn wat het zal zijn.Opgepikt bij een show van Wouter Deprez en potverdorie, ik haal daar enorm veel rust uit. Je wil niet weten hoe vaak ik die zinnetjes gebruik. Veel succes , veel plezier en vooral genieten van de rust!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wens je een heel toffe reis. Ontspan, geniet, beleef, en vooral: plaats maar veel foto’s op deze stek.
  Reizen zit er voor ons helaas niet in, maar er is sowieso geen groot reiziger aan mij verloren gegaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik herken het wel een beetje, zo stress ik elke keer over de mogelijkheid dat mijn koffer verloren zal gaan, terwijl dat nog nooit gebeurd is. Ik wens je alvast een goede reis, zonder hindernissen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben ook wel zo’n doemdenker als het gaat over iets leuks waar ik naar uitkijk. Naar onze reis dit jaar heb ik bewust niet uitgekeken, niets gepland, gewoon huisje vastgelegd een half jaar vooraf en verlof aangevraagd en verder er van uit gegaan dat het toch niet zo doorgaan. Dat was makkelijker dan ernaar uitkijken en tegelijk schrik hebben 😀 En het is ook niet dat ik al een reistrauma heb opgedaan ofzo. Ik weet ook niet goed waar dat vandaan komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s