Tiny voor het laatst

Het lijkt wel komkommertijd… Weinig nieuws te melden, dus werd het tijd voor een zelfgemaakt ‘stokje’, om jullie te plezieren, om andere bloggers misschien aan te zetten tot hetzelfde – dus neem gerust over en maak er je eigen ding van.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Begin dan eens triestig zeg. Ik moet niet ver terug keren in de tijd, jammer genoeg. Afgelopen maandag was de gebedsdienst voor de papa van een goeie vriendin. Ze had mij gevraagd als back-up voor haar welkomstwoord, en ze had nog maar één zin uitgesproken en ik voelde zélf al tranen opwellen. Maar ze is een powerwoman, dus ademde ze een paar keer diep en zette ze een speech neer van jewelste. Toch deed haar verdriet en dat van haar mama mij reflecteren en moest ik menige traan en snik wegpinken. Dat ik dààr ook nog door moet, verdorie toch.

Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?

Goeie vraag hé, zo in Corona-tijden? Ik ga echt nog niet met het vliegtuig op reis nu, vorig jaar zag ik dat ook nog niet zitten. Vooral niet na mijn laatste vliegtuigreis: het repatriëringsvliegtuig van Buitenlandse Zaken van Caïro naar Brussel. Wat een avontuur! Je kan heel mijn verhaal hier nog eens nalezen.

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Vaak komt dat door mijn lief en onze zotte capriolen, maar de laatste keer was toen ik met Lieselotte in de auto zat en demonstreerde hoe mijn nieuwe boordcomputer van de auto mijn WhatsApp-berichten voorlas. Vooral, hoe ons “Wandelbitches”-groepje met al zijn emoticons, werd voorgelezen. Hilarisch!

Dansende personen met konijneoren…”

Wanneer heb je voor het laatst iemand geknuffeld (buiten je partner)?

Mijn mama. Nu we allebei zo goed als volledig gevaccineerd zijn, kan er weer wat meer en zijn we minder bang. Vroeger werd er niet geknuffeld bij ons, dat was niet “in de mode”. Nu heeft ze echt deugd van die aanrakingen, zie ik en ik denk steeds: Nu is het moment, geniet ervan nu het nog kan.

Wanneer heb je voor het laatst een complimentje gekregen?

Donderdag. Een klant was zo blij dat ik haar telefonisch kon helpen om een apparaat dat “helemaal niet werkte” terug werkend te krijgen. “U hebt mij helemaal blij gemaakt vandaag,” zei ze. Toen ik haar aan de lijn kreeg, sprak ze eerst nog van “jullie troep” en “ik heb al alles geprobeerd” en “ik heb goesting om het daar te smijten hé”. Dank u dank u dank u, zei ze op het laatst. 🙂

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Keuze van de leesclub. Heel graag gelezen trouwens.

Wat is het laatste wat je hebt gegeten?

Een appelflap.

Met wie heb je het laatste gepraat?

Met de tiener(plus)zoon van zeventien, die een wit hemd en zwarte schoenen nodig had om in de horeca te beginnen werken. Dus gingen we samen snelshoppen. Snel ja, omdat we daar allebei een gloeiende hekel aan hebben, maar het gewoon een noodzakelijk kwaad was. Het laatste zinnetje dat ik tegen hem zei was: “Leg de prijsetiketjes maar klaar voor papa straks”. En nu zit hij terug boven en ik beneden met mijn appelflap.

Van wie kreeg je het laatste smsje en wat stond er in?

Maar ja, ik ben nieuwsgierig hé! Als je dat specifieke laatste niet wil delen, pakt dan het voorlaatste!

Bij mij was ’t de (plus)dochter die me bedankte omdat ik voor haar ook een witte blouse had gekocht (horeca-jobstudenten alom).

Welk liedje heb je het laatste (mee)gezongen?

Deze morgen, toen ik de legplanken in de nieuwe keuken aan het veranderen was, had ik de radio keihard gezet op een zender met 80’s en 90’s muziek. En toen dit nummer aan bod kwam, zong ik het van begin tot einde mee. Het helpt wel als je weet dat ik dit liedje jarenlang heb gecoverd in mijn band. 🙂

Ik ben al benieuwd naar blogs die hier op volgen en meedoen, link dan even naar dit bericht, goed?

27 comments

 1. Wat een leuke, ga ik ook doen! (over een weekje ongeveer, maar ik link nog wel)
  I’ll Be There for You is een heerlijke meezinger. Mijn laatste meezinger (ik neem aan dat ik tegen volgende zondag nog wel luidop ga meegezongen hebben met iets) was There She Goes van the La’s, gisteren in de auto. Vind ik altijd een beetje vergelijkbaar met dat van the Rembrandts, misschien omdat het beide twee perfecte popliedjes zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Een heel mooie insteek voor mensen met weinig blog-inspiratie (en zo lijken er heel veel te zijn tegenwoordig!). En zo leren we Tiny weer een beetje beter kennen – de bezorgde dochter van haar bejaarde mama, de bezorgde plusmoeder van haar kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Confronterend, het mama-knuffelen-gedeelte. Wij zijn hier ook nog grote knuffelaars geweest, maar ik gok dat mijn mama er ook deugd van zou hebben. Misschien toch eens mijn ‘schroom’ aan de kant zetten eens ook ik volledig ben gevaccineerd…

  Geliked door 1 persoon

 4. Amai Tiny! Ik ging kijken naar je laatste vliegreis. Wat een avontuur! Wij hebben in 2018 iets gelijkaardig meegemaakt. We kwamen van Zuid-Afrika met Turkish Airlines. Door een sneeuwstorm in Istanbul werden we afgeleid naar Gaziantep, net naast de oorlogszone Aleppo. Daar zijn we 2 dagen en 2 nachten moeten blijven. Gruwelijk! We hebben toen VTM en de Belgische ambassade ingeschakeld en zijn na gevechten op de luchthaven toch weggeraakt. Ik heb een mateloos respect voor ‘echte’ vluchtelingen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s