Tiny op prospectie in d’Ardennen

Practice what you preach”

Als ik een meditatieweekend wil organiseren, moet ik die plek toch eerst eens zelf meegemaakt hebben, dacht ik zo.

In het kleine dorpje Amonines staat een groot oud landhuis met een stuk of vijf beschikbare kamers, midden in een mooie tuin. Twee lieve Nederlandse dames houden dit huis in ere en samen met nog hier en daar een vrijwilliger zorgen ze voor de gasten. Er wordt vegetarisch en biologisch gekookt, drie maaltijden per dag, en er is altijd koffie en thee ter beschikking.

Ik ging er een nachtje logeren en beleefde er de asha-meditatie mee. Als ik zelf een bezinningsweekend organiseer, dan kan ik zelf de meditatie- en/of yogasessies begeleiden, maar deze ene meditatie met geluid en eenvoudige mantra’s wil ik toch ook aan de gasten eens aanbieden.

De ruimte is mooi en stil, er zijn matjes en kussens beschikbaar. Ideaal!

Het is een oud huis met veel hoeken en kantjes, het heeft sfeer en een ziel. De tuin is ideaal om in rond te waren, en her en der staan er stoeltjes waar je je terug kan trekken om te lezen of eens wat te mijmeren.

Het voordeel van dit huis te huren voor mijn weekend, is dat ik me al geen zorgen hoef te maken over de catering. Het is kleinschalig en toch ruim genoeg voor 5 à 8 personen.

Zo zat ik te denken om zélf een huis te huren ergens op het platteland, maar dan zou ik zelf nog eens alles moeten meenemen om te voorzien in maaltijden. Goh ja, zei mijn lief, maak er een activiteit van hé: allemaal mee helpen koken. Tja, dan ga ik wel een kookweekend organiseren, pff. Een mens wil toch op zijn gemak kunnen zijn hé.

Amonines is een klein dorpje ergens tussen Durbuy en La Roche. Ik organiseerde ondertussen al een weekend in oktober (lees meer hier) en het volgende gaat door van 25 tot 27 februari 2022 (schrijf hier in). Laat maar weten als je interesse hebt. Het is een weekend lekker tijd nemen voor jezelf en loskomen van het drukke dagelijkse bestaan. Momenten van stilte, afgewisseld met begeleide meditatie (niet verplicht), wandelen, lezen, lichte yoga voor wie wil en eventueel verhalen vertellen ’s avonds bij de kachel.

Ondertussen zijn mijn meditatie workshops én de weekends héél goed verlopen, ik kreeg goeie feedback en tips, maar ook leuke complimenten: “Je stem is als een massage voor het brein“, “het was een goeie afwisseling tussen informatie en oefeningen”, “ik kon bij momenten echt tot rust komen”,…

Zoiets zou ik wel alle dagen willen doen, ik word er zelf rustig van en het geeft me zo veel voldoening. Altijd blij als ik mensen een beetje kan helpen hé.

14 comments

  1. Euh, stofzuigen? Droogkuis? Wasmachine? Hoe hou jij je kussens schoon? ’t Is niet dat ze die matjes in de tuin leggen hé, gewoon in de meditatieruimte, geen schoenen toegelaten daar, dat scheelt ook al.

   Like

   1. Mja. Op de trein, in de bus, op restaurant zijn ook vaak stoelen met kussens en zo.
    Ik denk, als je daar problemen mee hebt, dat je dan best je eigen matje en kussen meebrengt, dat is je goed recht. En ook misschien beter niet gaat zitten op de sofa daar. Of er telkens een handdoekje op legt. Er wordt trouwens zéér weinig gezweet tijdens een meditatie. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s