Tiny heeft ge…

Gepland

Met een d, want als ik iets zou geplant hebben, dan zou dat in de krant staan. Plannetjes maken, I like it! Zo staat eindelijk vast dat ik ook in Brugge een workshop Meditatie ga geven, op zondagmorgen 20 juni. Wil je er bij zijn, laat maar iets weten. En zoals al eerder gezegd: op woensdag 23 juni in Malderen bij Hilde van Groengenot.

Verder staan de data vast wanneer we op vakantie gaan, maar we hebben echt nog geen flauw idee waar naartoe. Dat zullen we wel last minute beslissen, al naargelang de ‘veiligheid’ en het weerbericht.

Gewandeld

Een nieuwe route, in Torhout: de Moereveldwandelroute van 8 kilometer deed ik op zaterdagochtend met een goeie vriend. Heerlijk stil is het daar en hoe zalig is het als je bijna op het einde van de tocht een ijsje én aardbeien uit de automaat van de IJsboerderij kan halen.

Geweend

Wees gerust, de laatste tijd ben ik erg gelukkig. Maar de serie op Canvas It’s a sin maakte van alles bij me los en zeker met de laatste aflevering was ik erg emotioneel. De reeks gaat over AIDS in de jaren tachtig in Londen en een aantal jonge mensen in die tijd worden gevolgd. De piepjonge Richie gaat op zijn achttiende in Londen wonen, leert heel veel gelijkgezinden kennen én vooral veel jongens naar zijn goesting. Zijn ouders weten op geen honderd jaar dat hij homo is en hij krijgt het niet over zijn hart om het te vertellen. Tot pas helemaal op het einde. Letterlijk. De eerste twee afleveringen worden ook verrijkt met een glansrol van Neil Patrick Harris (een heerlijk komische acteur die ik ken van How I met your mother – die in het echte leven ook gay is, en hier bewijst wat een totaal ander soort type mens hij kan neerzetten. Om van te smullen. Maar zo triestig. Nog tot november te bekijken op vrtnu.

Gezongen

Goh, dàt was lang geleden! En mij opnieuw gerealiseerd hoe verwend ik ben geweest de afgelopen 30 jaar met fantastische gitaristen die met kennis van zaken, emotie en muzikaal gevoel de meest uiteenlopende covers konden spelen – en vaak gewoon uit het hoofd. Ik sprak af met Georges, die ik in 37 jaar niet meer had gezien, op de dijk in Oostende en we hebben zoals toen in 1984 terug straatmuzikantje gespeeld. Maar dan zonder geld te vragen, en met veel gelach en gestuntel. Maar dikke fun, dat wel!

Gedacht

Nadenken over hoe en waar ik die Yoga Teacher Training ga volgen. Optie 1 is in Gent, elke vrijdag van september tot in mei. Een grote groep, een goede leraar en allemaal in ’t Vlaams. Optie 2 is in het buitenland en meer bepaald vond ik iets interessants in Tenerife, 23 dagen aan een stuk, een kleine groep (maximum 6 mensen), twee leraren en in ’t Engels. Momenteel neig ik toch naar Tenerife – met als gevolg dat ik dan dit jaar natuurlijk niet meer naar Egypte zou gaan. Food for thought. Wat ik NIET had gedacht: mijn fantastisch lief vindt die optie ook best okee.

Waarom ik dat per se wil doen? Omdat mijn passie mensen helpen is. Omdat ik echt wil lesgeven in iets wat bij mij past. Omdat ik yoga, meditatie, massage wil weghalen uit het zweverige hoekje. Omdat ik mezelf wil ontwikkelen. En néé, daar is het nooit te laat voor. Omdat het elk moment gedaan kan zijn. Omdat ik niet wil wachten op mijn pensioen. Omdat het kan.

Gelezen

Ik lees zo goed als altijd fictie, maar de laatste weken heb ik wel wat boeken over meditatie verslonden. Maar ook over zelfzorg, mindfulness, stress, burn out en zo meer. Héél interessant, maar ik vlieg er wel door omdat ik gewoon de delen lees die me interesseren en waar ik iets uit kan halen. Vaak is het herhaling en vraag ik me af waarom een bepaalde schrijver het warm water opnieuw wil uitvinden.

Ik las ook de allernieuwste van Nicci French, mijn favoriet schrijversduo, en voor de eerste keer in al die jaren was ik wat teleurgesteld. Het boek ‘Wie niet horen wil’ las ik in een dag uit, maar het blijft niet hangen.

Gegeten

Veel te veel. Nog maar twee keer op restaurant. Maar de Coronakilo’s tikken aan en ik zie er uit alsof ik vijf maanden zwanger ben. Daar moet toch maar iets aan veranderen. Morgen doen we steengrill bij mijn ouders – en ik vrees dat het ook niet bij een simpel scampi’tje zal blijven…

16 comments

 1. Ik kom af hé naar Malderen, hou me eens tegen!
  Ik bewonder je wel om de goesting te hebben om nog meer bij te blijven leren en ook het lef om voor een groep dingen over te brengen. Dat laatste zou voor mij erg uit mijn comfortzone zijn.

  Geliked door 2 people

 2. Mede door jouw verhalen (yoga, meditatie) staat 1 juni al eventjes aangekruist in mijn brein en in de agenda. Ik ga weer wandelen en ik heb een yogamatje gekocht (niet verder vertellen). Ik heb de afgelopen week flink wat YouTube-filmpjes aangeklikt. Yoga voor beginners … misschien ga ik er wel eens over berichten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hmm, zijn er boeken over burn-out die je zou aanraden? Ik ben alleszins niet echt geïnteresseerd in die theorieën wat dat betreft. Wel in echte verhalen & mensen die open en eerlijk erover kunnen babbelen.

  Ik lees normaal niet, maar misschien dat ik het voor dit nog zou doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Voor welk genre yoga ga je gaan, Martine?
  Ik ga ook een teachertraining volgen, in september, voor yinyoga. Voor mij is het best een grote stap om zo veel in mezelf te gaan investeren, maar ik zie het volledig zitten! Ik heb zowat dezelfde missie als jij, als ik het zo lees. Super leuk, let’s conquer the world, ofzo 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Die Moereveldwandelroute onthoud ik. Het is vlakbij en ik kende ze niet. Straks maar even mijn wandelschoenen klaarzetten.
  Coronakilo’s zijn me vreemd. Sinds oktober vorig jaar verloor ik al achtendertig kilo. Met een weinig professionele hulp, dat wel. Maar ik blijf wel zeer streng toezien op wat ik eet want ik wil echt niet meer terug naar af.

  Geliked door 2 people

 6. Hey Tiny, weet je nog dat je onlangs hier zei dat je leven vroeger wel interessant was, maar nu niet meer?
  Kijk nu, straatzingen op de dijk van oostende, meditatieworkshop geven, yogacursus in het buitenland. Je doet nog steeds heel wat interessants, me dunkt. Keep going!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s