Tiny en de fetachallenge

Toen ik er over las, dacht ik hmm, dit kan wel eens lekker zijn. Waarom het dan echt zo’n hype is geworden, geen idee. Het originele recept staat op de blog van deze Finse: https://liemessa.fi/2020/09/baked-feta-pasta-original-recipe/

Velen deden het na en nu ook ik. Natuurlijk moest ik het pimpen, dus ik gooide er ook champignons bij, ik kookte volkorenspirelli en voegde er enkele Sint-Jacobsvruchten aan toe. Volgens mij ook lekker met scampi, ik hou van de mogelijkheid om te variëren!

Je gooit een hoop kerstomaten in een ovenschaal en legt er een blokje fetakaas tussen. Je overgiet met olijfolie en kruidt met peper en zout en basilicum. Voeg er ook een rode peper aan toe, fijn gesneden. Als je verse basilicum hebt, nog beter, maar dan voeg je die pas op het einde toe. Zet dit in een voorverwarmde oven op 200° voor 15 à 20 minuten. De laatste vijf minuten gooide ik er nog een bakje gesneden champignons bij, en husselde ik dit even door elkaar. Voeg eventueel wat look bij, als je dat graag lust.

Daarna zet je de oven nog iets harder (225°) en zet je de grill stand aan. Ze zeggen dan nog 10 minuten bakken, maar een grillstand hou je best om de vijf minuten in de gaten. Daarna is de kaas gesmolten en kan je alles door elkaar husselen.

Hierbij voeg je de pasta die je ondertussen hebt gekookt, en eventueel vis/vlees/tofu… De Sint-Jacobsvruchtjes bakte ik met wat peper en zout in een grillpan. Dan nog wat parmezaan over strooien en klaar. Ik vond het héél erg lekker!

Dit is de tiende dag in #40dagenbloggen

11 comments

    1. Nee dat vermengt zich allemaal. Die kaas smelt en dan dat vocht van de tomaatjes erdoor, hmm. De champignons nemen ook vocht op als je ze “droog” er bij gooit. Nu ja, het is een goeie consistentie al bij al.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s