Tiny op haar vrije dag

Echt waar, ik ging van alles doen, er stond op mijn lijstje (dat ik maakte om 7u ’s morgens):

 • yoga met Adriene
 • bloggen
 • boodschappen doen
 • schoonmaken
 • koken voor ouders
 • gaan wandelen
 • kijken naar Waar is Mark, van Lidewij, op één.
 • bellen naar de CM

Ineens was het al elf uur en had ik wel al gestofzuigd, twee blogs geschreven en naar VrtNu gekeken. Waar was al die tijd naar toe? Heb ik dan toch weer zitten surfen op dat verdomde Internet? Ik herinner met dat ik stukjes heb gezien uit The Voice, dat ik keek naar hoe Phil Collins aan In the air tonight kwam, ik bekeek de folder van den Aldi, en bedacht dat ik mango’s wil kopen, ik zocht die Veerle op uit Het Hoge Noorden, die vanaf volgende zomer retraites aanbied in Noorwegen, voor vrouwen, ik heb ontbijt gemaakt voor mezelf, en dat was het zo ongeveer… Oh en ik ben in mijn oude foto’s gedoken om een vriendin een passende gelukkig verjaardag te wensen met een foto uit 1989.

Toen kwam de post. Mijn brievenbus is niet meer dichtgevroren dus ik ging meteen kijken wat er was gebracht. Een rekening, een bericht van het OCMW van Brugge om me te bedanken dat ik mantelzorger ben, en de nieuwe simkaart van mijn zoon. Die is namelijk zijn gsm kwijt, dus sprong moeder in de bres. Ik beloofde hem mijn oude telefoon, en ben die beginnen formatteren en herinstalleren, apps er op, simkaart er in en toen ben ik maar naar Brugge gereden om die te brengen. De ALDI in Brugge is even goed, beter zelfs dan die in Wevelgem want die is tijdelijk dicht, ha!

Terug thuis heb ik me nog een kwartiertje neergezet en wat gelezen in mijn nieuw (en veelbelovend!) boek:

Daarna ben ik beginnen koken: gevulde tomaten met gehakt, rijst en tomatensaus voor mijn ouders. Voor ons een gerechtje van ons Sandra (Bekkari), een kruidig stoofpotje met kikkererwten en zoete aardappel. Het groenteafval bracht ik naar buiten, in onze tuin staat een grote gft-bak. Het was al zes uur en de zon ging langzaam onder, zag ik. Mijn gsm is bij mij niet aan mijn hand geplakt dus sorry, geen foto. ’s Avonds keken we nog naar het nieuws en naar Iedereen Beroemd, verder geen gewone uitzending meer maar de vijfde aflevering van de Deense serie Borgen.

Helaas geen yoga gedaan vandaag, vergeten naar de CM te bellen en ook helemaal niet gaan wandelen. Ik heb amper duizend stappen gezet vandaag, treurig. Het dichtste bij een wandelactiviteit kwam ik toen ik de Bevergem-wandeling opzocht in Kooigem, vrijdag een volgende poging wagen?

Dit is het derde bericht in #40dagenbloggen

16 comments

 1. Best wel een goed gevulde dag, toch? Ik doe het je niet (meer) na.
  ‘Waar is Mark’ kende een goede start, benieuwd of Lidewij het interessant kan houden.

  (misschien best eens dit logje nog eens doornemen, er zitten wat kleine spel/schrijffoutjes in…)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik wil wel mee, als je op retraite gaat naar het Noorden 🙂
  Dat stoofpotje van Sandra ziet er lekker uit, ik ga het ook eens maken!
  Heb je al gekeken naar ‘Waar is Mark’? Ik wil ook wel kijken, maar nog geen tijd gehad…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik maak niet snel lijstjes, maar wel als ik allerhande administratieve dingen moet doen, zoals banken, ziekenkas, , dingen die ik haat en vaak verschuif tot ik er me een volledige dag mee bezig kan zijn en dan stikkapot ben. Oh en ik kijk ook naar Lidewij. Leuk programma, maar ik denk dat het ook snel zou vervelen moesten er heel veel uitzendingen over zijn. toffe madam trouwens.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s