Tiny aan zee, de Coronaversie

Nadat ik Kelly in Ieper ging masseren, bedacht ik dat ik dan net zo goed eens door kon rijden naar de zee. De Panne, dacht ik. Nee, zei Kelly, doe maar Koksijde en ze gaf me een goeie tip om te parkeren.

Nu weten jullie nog van in 2015 dat Tiny en de Noordzeekust, zelfs al is het in Nederland, geen al te goeie combinatie is. Lees de klucht van destijds er nog maar eens op na.

Helemaal alleen, gewapend met een handdoek, bikini, zonnecrème en een boek wandel ik van de parking naar zee. Eveneens voorzien van een mondmasker, tegen al die vliegende vieze beestjes die in het rond dartelen tegenwoordig. Want ja, ook Koksijde is ‘gezellig druk’, vooral in de winkelstraten en op de dijk en ik begrijp wel dat een mondkapje hier verplicht is. Als het 36 graden is echter… Ik zweet me te pletter, maar niemand die het ziet.

Hup de trapjes af naar het strand, schoenen af én mondmasker af want hier hoef je dit niet te dragen op het strand. In Oostende wel, zo las ik. Het is eb dus ook nu loop ik weer een heel eind vooraleer ik mijn handdoek uitspreid.

IMG_4138

Respect ook voor de redders, die hier zo heel de dag staan te inspecteren!

Gisteren zei Frank Deboosere nog: “Aan de kust waait een aangenaam briesje…” Zit ik aan de verkeerde kust misschien?? Briesje? Misschien als een voorbij vliegende meeuw met zijn vleugels flappert, dat ik dan iets voel. Niks wind. Ook geen golven. Wel veel mensen maar het strand is zo breed en wijd dat je makkelijk honderd meter uit elkaar kan gaan zitten.

Ik ga om het half uur een kwartier of zo de zee in, drijven op de (niet bestaande) golven doet ongelofelijk veel deugd want het water is heerlijk. Dan ben ik blij dat ik naar hier ben gereden. Maar ik ben alleen, dus ik lees wat in mijn boek, lig een beetje te soezen, duik nog eens de (vergeten) golven in en herhaal dit een paar keer. Dan heb ik het wel gehad.

E863A594-89DB-4ECE-8CFB-5134DA57DC21

Hoe mensen zo een hele dag aan het strand kunnen liggen, ik snap er nog altijd niks van. En ik miste het heldere water van Kroatië of de Golf van Aqaba, ik vind zo’n troebel zanderig water altijd een beetje eng. Maar ja. Hier moet ik het maar mee doen. Want nee, ik heb geen nieuwe reis gepland. (Waarom denkt iedereen dat altijd van mij? Hmm.)

14 comments

 1. Zo, ik heb je tenen nog eens geteld. Je mag jezelf geruststellen, er is nog geen enkele ontsnapt.
  Doe zo voort!
  Als wij naar zee gaan, probeer ik maximaal te wandelen langs de waterlijn. Het ‘geluid’ van het water brengt me tot rust. R. vindt het heerlijk om dan te lezen. Is eens een andere uitzicht dan de tuin thuis…

  Geliked door 2 people

   1. Ergens had ik een sprankeltje hoop dat je met een origineel antwoord ging komen. Maar nee, de typische Pannenkoekreactie die ik verwachtte 😂

    Like

 2. Liggen bakken en braden aan zee is niks voor mij. Kuieren wel, doch bij voorkeur na de grote warmte. Een avondwandeling in combinatie met een licht zeebriesje na een hete zomerdag: heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb ook nog geen nieuwe reis gepland en :aaaaaah: 😀 Ga toch eens beginnen nadenken over volgende zomer. Weet je? Is nog zo ver weg. Een mans mag hopen toch?
  Hier ook geen strandmens. Een paar uur hou ik dat uit. Maar dan moet ik toch echt iets gaan doen of ik val in slaap van de verveling!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s