Tiny mist wel ’t een en ’t ander

Een wijze vrouw zei me gisteren: “Iedereen mist wel iets tegenwoordig, we moeten proberen te focussen op wat wel nog mogelijk is.” – of iets van die strekking. Mijn routine van begin april is gewoon met de noorderzon vertrokken: sporten, wat is dat? Kun je dat eten met een lepel?

Domein d’Aertrycke, mooi wandelen daar met Josefien

Af en toe doe ik mee met mijn lief en zijn we samen aan ’t stretchen. Gisteren ging ik eindelijk nog eens met een vriendin gaan wandelen. Vanavond ga ik wel weer naar de yin yoga in de tuin van mijn lerares, maar de zumba op dinsdag ga ik voorlopig opbergen. Met 20 tegelijk staan zweten en springen in een afgesloten (weliswaar grote) ruimte, al is het elk in zijn anderhalve meter hokje: ik vind het niet zo verstandig. Al heb ik ontzettend veel deugd van dat dansen…

Het is hetzelfde niet als dansen op een festival en genieten van de muziek, kijken naar de mensjes, iets lekkers drinken en eten en rondwandelen op het terrein. Ja, Dranouter ga ik missen. Met wie dan ook dansen in open lucht, is er iets leukers? Ook Brugge zal niet dansen in augustus op Benenwerk.

Dan maar iets kleins, gewoon iets gaan eten met een vriend of vriendin – oei. Als die niet in mijn bubbel zit, is dat ook al om zeep. Worden het dan weer Skype-momentjes? De leesclub over twee weken, niet meer bij iemand thuis of in de wijnkelder, maar terug elk in zijn kot.

Morgen wordt het prachtig weer, ik wil wel net als vorig jaar eens ’s avonds laat naar zee, pizza eten met een goeie vriend en naar de zonsondergang aan het strand gaan kijken. ’t Zal ook niet mogen zeker?

Wij zijn thuis met vier, de kinderen zijn nu drie weken lang bij ons. De ene heeft een BFF die hij elke dag ziet, de ander heeft een vriendje en één of twee hele goeie vriendinnen. Wij hebben elk nog onze ouders, met wie we dan maar weer een tijd niet meer gaan knuffelen of uit eten gaan.

Focus baby, focus. Wat kan er wel?

Ik mag verder thuis werken en volgende week ein-de-lijk weer eens naar een klant: met mondmaskers en gewapend met handgel en handschoenen.

Gelukkig kan ik nu thuis op een deftige manier werken, er is een vloer, er is zelfs terug een wc beneden, ik heb opnieuw geverfd, er is een nieuwe tuinmeubelset en er is zelfs zon. Hoera. Dolletjes. Fantastisch. Hatsekidee.

Kleine PS: ik schreef dit allemaal op en las dan bij een blogmaat over een deprimerende diagnose. Dan zakt al bovenstaand gezaag in het niet. Ik wou het bijna verwijderen, wegens de grote onbenulligheid. Natuurlijk ben ik blij met wat ik heb. Maar bloggen over de onbenulligheden van het leven is ook een vorm van jezelf even onder de loep nemen. Een beetje sarcasme en met mezelf lachen is me niet vreemd.

8 comments

 1. Het zijn sowieso rare tijden vandaag. Wat mag, wat mag niet (meer)? Prachtig weer vandaag, maar mogen we nog de grens over naar Zeeland om een frisse wandeling te maken aan het water? Hoe zoek ik dit op?

  Ik ben zeker dat die blogmaat met z’n rare diagnose deze blogpost kan smaken. Hij zal onder de indruk zijn van jullie nieuwe living (héél mooi!!) en je een ontspannen dag/weekend toewensen!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ge moogt de grens over. Alleen als je in de provincie Antwerpen woont, mag je niet naar nederland. De 2 weken quarantaine is aanbevolen maar nt verplicht.
    Dat is toch wat ik op internet las.

    Like

 2. Het eijn deprimerende tijden wzzr we pns idd moeten optrekken aan mooie momenten die we zelf creeeren. We moeten vindingrijk zijn. Wij genieten momenteel van af en toe een concertje in open lucht og van een stand up comedien nightje.

  Like

 3. Chique opwaardering van jullie interieur!
  En ja hoor, naar zee mag je nog. Mijn madam trok er deze week zelfs twee keer naartoe. (Ze koos wel een van de meest verlaten stukken strand: dat van Zeebrugge.)

  Geliked door 1 persoon

 4. Via via via…. kom ik toevallig hier terecht, surfen op het net, ik kan het toch niet op zee….
  Die bubbels…… ik kan er ook niet aan uit, alhoewel, eigenlijk wel, maar dan zijn ze wel heel beperkend. Over de grens gaan in geen enkel probleem. We gaan van oranje zone (Vlaanderen kleurt oranje, weet niet waar je woont) naar oranje zones in Nederland.
  Je interieur is schitterend, de kleurencombinaties (nu we het toch over kleur hebben) zijn echt prachtig!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s