De 7 Ge’s van Tiny (deel 2)

Bijna exact een jaar geleden schreef ik deel 1: De 7 Ge’s, een achterdoenertje van Lieselotte.

’t Is eigenlijk gewoon een ideaal excuus om te bloggen over van alles en nog wat, wat we beleefd (haha) hebben de laatste tijd.

Geschilderd.

Awel, dat doe ik graag. Kleurtjes kiezen en afplakken en het schilderen zelf, ja: top-activiteit. Je bent actief bezig, het gaat vooruit en je ziet verandering. Onze muur wàs al oranje, al was het de bedoeling om een soort terra cotta kleur te hebben, maar eigenlijk vonden we de kleur niet super. Nu er gechapet is (hoe schrijf je dat eigenlijk?) en er nog geen vloer ligt, is het moment goed gekozen. Nadat ik ontdekte dat je met ecocheques enkel de Levis Ambiance collectie kon kopen, was de keuze al meteen beperkt en ging ik eerst wat testers halen. Het is de kleur ‘tapas’ geworden, iets wat ze wellicht genoemd hebben naar de kleur van de schaaltjes waarin ze die tapa’s doen! (Merci Kathleen!)

Gekozen.

Onze vloer hadden we al màànden geleden uitgekozen, toen we die definitief gingen bestellen was de tegelwinkel nét een dag open, dus mijn lief ging alleen. Er waren drie soorten die we allebei tof vonden, dus hij kreeg vrij spel en bestelde. Kan mij het schelen, jong.

Enfin, wéken later is die hoop tegels er nog altijd niet. Méér zelfs: ze staan zelfs nog niet eens in het magazijn in Italië. Veertien telefoons later… mogen we terug naar de winkel, gaan ze ons een alternatief voorstellen dat er op lijkt en dat voorradig is. Dus: opnieuw kiezen, in vijf minuten gefikst, ’t is goedkoper, ’t is onmiddellijk leverbaar én we kregen er nog een fles wijn bovenop ‘om het leed te verzachten’.

Gewacht.

Op de tegels dus. Op de vloerverwarmingsman, al was die telkens mooi op tijd. Op de vloerder. Op de chape die moest drogen, waardoor we kampeerden in de garage. Op de tuintafel en stoelen die ze volgende week eindelijk komen leveren (zeggen ze…). Op de vloerder (2) die de primer moest komen smeren. Op de primer die moest drogen. Ik heb het gehad. Echt waar.

Gepland.

En weer veranderd. Opnieuw gepland. En weer veranderd. Cuba gaat niet door. Alternatief nummer twee werd Zweden. Laat Corona daar nu pas deftig van zich horen en laten ze daar geen toeristen meer toe. Alternatief nummer drie is nu Kroatië. Maar het kan ook gewoon Frankrijk worden, of Italië. In elk geval gaan we niet vliegen en niet naar drukke (of zelfs minder drukke) hotels. Met de auto weg, onze neus achterna en een tent in de koffer.

Gesport.

Euh… Goh. Tja. Van die routine van in het begin schiet er weinig meer over. Door al die bovenstaande werken is mijn sportactie geëvolueerd van wandelen en lopen naar puin ruimen, planken tillen en verleggen en schilderen. MAAR: de yoga ging terug van start, in de buitenlucht én ook de Zumba (met maximum 20 personen en via inschrijving). Hoera! 40525474_2682686551757317_7225825293431209984_n

Gelezen.

Tiny die niet meer leest, dat is een zieke Tiny of een dooie Tiny. Nu ben ik net begonnen in de nieuwste van Nicci French (In hechtenis), ik las een eng boek (Horen, zien en zwijgen) voor de leesclub, een slecht boek (De liefde dus) van Joke Hermsen, en een romantisch boek (De bijenkoningin).

Gezien.

We proberen elke dag ’s avonds het Journaal te volgen. Bij gebrek aan woonkamer en televisie met digibox, zaten we vaak op het bed van de plusdochter die nu op kot is en waar we een scherm met chromecast hebben staan. We zijn nu bezig met Elite, een Spaanse serie met twee acteurs die ook mee spelen in La casa de papel.

 

 

10 comments

  1. Elite vond ik goed maar ben nu blijven haperen ergens in een.seizoen.
    Modern family en brooklyn 99 kregen voorrang!
    Verbouwen is stress he. Maar ik kom wel eens die wijn testen op die meubels wi anders 😉

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s