Tiny leest zich te pletter

Lezen in Coronatijden, ik kan het! Tegenwoordig lees ik aan een hoog tempo, in tegenstelling zelfs tot de andere meisjes van mijn leesclub die er amper toe komen. Ik snapte er niks van, vroeg waarom ze niet veel lazen en de redenen waren uiteenlopend: druk met (tele)werk en kinderen, druk met poetsen en het huishouden, geen ‘courage’, geen concentratie, niet meer de trein op moeten en die leestijd dus verliezen,…

Dagen waarop ik niet hoef te werken (zijnde vier van de zeven weekdagen) doe ik nog wel van alles: ik probeer dagelijks te gaan wandelen, elke dag kook ik een verse maaltijd (vandaag niet, we bestellen frietjes!), ik hou keuken en woonkamer enigszins op orde, ’s avonds kijken we wat tv of een film, maar voor de rest: LEZEN!

Mijn boeken haal ik bij de afhaalbib in Wevelgem (vooraf zoek ik welke boeken ze beschikbaar hebben op hun website, als ze die niet vinden dan doen ze zelf een voorstel afgaand op mijn uitleengedrag) en al twee keer bestelde ik boeken bij Boekenhuis Theoria in Kortrijk, die aan huis komen leveren.

Ik heb al altijd een voorkeur gehad voor vrouwelijke auteurs en wil graag de laatste drie boeken delen die ik vier sterren gaf op Goodreads.

4837648

Het verloren labyrint van Kate Mosse speelt zich in twee tijden af: het nu en de dertiende eeuw. De vrouwelijke hoofdpersonages zijn boeiend, het verhaal is spannend en historisch interessant. Enerzijds is er het verhaal over Alaïs, een jonge vrouw die leefde in 1209 en van haar vader de opdracht kreeg om de Heilige Graal te beschermen. Anderzijds is er het verhaal van Alice Tanner die in 2005 het skelet van Alaïs vindt en tracht uit te zoeken wat er destijds gebeurde.

Het boek kreeg ik als ‘blind date met een boek‘ van Theoria. Ik heb dit erg graag gelezen, al werd het einde wel een beetje snel afgehaspeld en lijken een aantal zaken niet te kloppen, maar ach. Nu ik een beetje opzoekingswerk verricht, zou er een televisieserie van het boek gemaakt geweest zijn. Ik bekeek even de trailer en dacht meteen oh nee, dit lijkt er niet op, ik ga die dus niet bekijken.

Volgende boek dan maar.

52927873._SX318_SY475_

Voor wie veel leest, je kent vast de boeken van Jojo Moyes en de romantische film die er op werd gebaseerd Me before you (Voor jou) maar die zijn me te klef. Op Goodreads las ik een korte inhoud van het boek De sterrengever en die sprak me meteen aan. Besteld in de bib en héél graag gelezen.

Dit boek speelt zich af in Kentucky in 1937. Na de recessie komt het leven in het rurale gebied nabij de Appalachen maar traag op gang, er zijn amper bibliotheken en boeken voorhanden en een klein groepje vrouwen richt een ‘paardenbibliotheek’ op. Ze brengen met hun paard elke dag boeken rond naar huizen en hutjes die amper met een auto bereikbaar zijn. Er zit een historisch-maatschappelijk kantje aan, het is ook wat romantisch maar tevens gebaseerd op ware feiten. Het einde zie je van ver al aankomen draven (pun intended) maar het boeide mij toch tot op het laatst.

50625669._SY475_

Ok, ik biecht op: het is nog niet uit. Maar over twee uur zal het zeker uit zijn want het leest als een trein: Daar waar de rivierkreeften zingen, van Delia Owens. Het boek is beter dan de titel, dat is al zeker. De afhaalbib bezorgde het me omdat men dacht dat ik dit wel graag zou lezen. Oh boy, hadden ze gelijk. Het boek doet een beetje denken aan dat van Kristin Hannah (Aan het einde van de wereld) omdat het zich ook afspeelt in de ruige natuur en ver van de maatschappij. Maar deze keer is het een meisje alleen, dat opgroeit tussen het moerasland van North Carolina in de jaren vijftig en zestig. Veel over de natuur, biologie, maar ook over eenzaamheid en wat dat met een mens doet, de maatschappij in kleine dorpjes en een stukje romantiek (maar een heel kleintje en zelfs een vleugje seks). Leest als een trein. Of in dit geval: leest als een gammele boot met een ferme motor!

Voor wie ook graag leest, wat lezen jullie nu?

14 comments

 1. Ik kom niet toe aan deftige boeken tegenwoordig. Iets met concentratie. Ik heb een eeuwigheid gedaan over ‘de PS I love you club’ vervolg op ‘PS I love you’ van Cecilia Ahern. Ik was niet overdonderd trouwens. ‘Veel liefs’ van Beth O’ Leary heb ik net uit. Ontspannend, maar niet al te hoogstaand.
  Gisteren ben ik begonnen in ‘Het pad naar de zee’ van Liz Fenwick. Het gaat over drie generaties vrouwen en een huis in Cornwall. Ik zit nog niet ver dus nog geen mening.
  Ik heb zo’n ‘Bookchoice’ abonnement. Elke maand 8 boeken voor een klein prijsje. Niet vrij te kiezen, dus niet altijd mijn smaak, maar al zit er maandelijks maar 1 boek tussen dat ik graag lees, dan is het nog de moeite. Het is ook niet als een KOBO abonnement waar de boeken niet van jou zijn. Ik heb ondertussen een arsenaal aan e-books op een harde schijf staan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb het ‘boeken lezen’ lang voor me uit geschoven. Vroeger verslaafd, nadien was het te druk met mijn job en vanalles (uitvluchten!!). Met mijn hersenletsel lukt het me niet meer om me te concentreren op een boek, een film, een… KAK!
  Maar ik ga wel af en toe eens luisteren in het bos, daar waar de rivierkreeften zingen. Ze verstoppen zich voorlopig nog als ze mijn stappen horen, maar op een dag ga ik er heen ‘up mien sluffers’, en dan, dàn !!!

  Like

 3. Bedankt voor je boekenblog. Ik heb echt ook een leesbreuk gehad door Corona maar nu gaat het weer. Gisteren ook een blogje geschreven daarover. De sterrengever kon ik nog niet te pakken krijgen. Hier is de service van de bieb veel omslachtiger en beperkter maar ik klaag niet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Het 1ste boek viel wel mee, omdat er wat “geschiedenis” in zit, maar het doet wel wat denken aan een exemplaar uit de “bouquet-boekjes”, ik lees dus niet verder!

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik lees alleen nog op reis. Thuis heb ik zo veel andere dingen te doen. Maar als kind was ik verslingerd aan lezen. Ik kan me nu niet meer zo goed concentreren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s