Tiny’s ontdekkingen in quarantaine

Op den duur wordt een mens wat creatiever en gaat men dingen her-ontdekken.

 • Mijn nagels kan ik weer eens laten groeien. Ik kan geen massages gaan geven, dus moet ik ze niet per se kort houden. Eindelijk een kans om al die soorten nagellak uit mijn kast nog eens te proberen (en de slechte weg te gooien).
 • Ik lees me te pletter, niet dat zoiets een ontdekking is, maar wel zalig dat ik weer eens een boek kan uitlezen in één of twee dagen en dat is toch jàren geleden. Laatst gelezen: 1. Het moois dat we delen, van Ish Ait Hamou (lezen we met de leesclub); 2. Vox, van Christina Dalcher (beetje genre Handmaid’s tale); 3. Mijn leven na jou, van Katherine Center (nogal romantisch maar ook realistisch en een beetje klef op het einde, maar ontspannend) en 4. Hier is alles veilig, van Anneleen Van Offel, nu in bezig.
 • Frambozenplantjes waar er twee van de drie vorig jaar zijn doodgegaan, komen nu toch weer hun kopje opsteken en zijn precies vermenigvuldigd? Ah! Zou Menck dan toch gelijk gehad hebben, dat die dingen groeien gelijk niks? I’ll keep you posted.
 • Paaseieren verstoppen voor een 15- en 18-jarige mag een beetje ingewikkelder zijn hé. We verstopten dus 34 kleine eitjes in papier, 9 grote witte en 9 grote bruine, ’s morgenvroeg (niet op Pasen maar enkele dagen later, zodra de kinderen weer bij ons waren). Het verstoppen zelf vonden wij zelf al fantastisch, zoeken naar leuke plekjes, beetje inventief zijn, hoewel we na afloop tegen elkaar zeiden, dat we ze eigenlijk zelf niet meer allemaal wisten liggen… De tieners hielden er zich bijna een uur mee bezig, vonden er héél veel. Hadden af en toe wat tips nodig (koud, lauw, warm, héét, héél héét!). Dat ene witte ei… geen idee waar het gebleven is. Ondertussen wellicht al lang gesmolten of opgegeten door de vogeltjes? Een ander eitje werd drie dagen later ontdekt tijdens het gras maaien, het was geen eitje meer maar chocopasta in een papiertje…
 • Ik neem amper foto’s. Instagram kan me deze dagen vierkant gestolen worden, ik heb het er een beetje mee gehad. Toch vond ik een plekje hier vlakbij waar ik ’s morgens naar toe liep, met een mooie zonsopgang. IMG_6719 2
 • Nieuwe recepten: Linzensalade met feta, avocado, kerstomaten, komkommer en daarbij een zelfgemaakte portie falafels. En straks gegrilde asperges met courgettini, rucola en kerstomaatjes. 

  Hebben jullie nog leuke ontdekkingen gedaan?

12 comments

 1. Wie een beetje degelijke foto wil nemen, heeft een camera nodig in plaats van een smartphone. Laat je daar nou net niets mee kunnen aanvangen op Instagram.

  Frambozenplantjes: eens ze het naar hun zin hebben, groeien en vermeerderen ze (door middel van worteluitlopers) inderdaad met veel enthousiasme. Hou je snoeischaar maar al in de aanslag!

  Of ik ook nog een leuke ontdekking gedaan heb? Ja! Een merelkoppel heeft in de klimop naast het slaapkamerraam een nest gebouwd én betrokken. Wellicht volgen de eitjes deze week nog.
  Binnenkort gewekt worden door het getjilp van hongerige mereljongen: ik kijk daar enorm naar uit, ikke.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat vond je van het boek van Ish? Ik vond het zelf ‘oké’ maar nu niet super speciaal. Ik miste zo wat extra zoals je kon vinden in zijn eerste boek. Ik vond Cécile ook een van z’n mindere boeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s