Tiny kijkt uit naar… ja naar wat eigenlijk?

De Red Rock Rally gaat niet door, Graspop gaat niet door, fuifjes van Hubert gaan niet door, Cactus gaat niet door, de reis naar Cuba gaat (wellicht) niet door, Dranouter gaat niet door, Boombalfestival gaat niet door. BAM. Al mijn zomerplannen naar de wuppe.

Schermafdruk 2020-04-16 11.43.06

Made by Iris Van Robays

Niks om naar uit te kijken. Terwijl de normale Tiny (niet de Quarantaine) lééft voor die momenten, die dagen. Als er geen reis of iets dergelijks gepland staat, word ik ambetant, ik heb dat al veel gezegd. Ambetant is dan een understatement. Noem het maar depressief.

En nu? Het is zoals het is, ik ben redelijk gelaten voor het moment. Die festivals komen volgend jaar terug. En we kunnen desnoods een tent zetten in de tuin, met een bak bier erbij en van 11u ’s morgens tot 2u ’s nachts live concertjes kijken op Youtube.

Reizen? Ik vrees er voor. Als de grenzen weer open gaan, zal dat van land tot land variëren. De Cuba-reis, tja. Grote kans dat de luchthaven daar nog niet open zal zijn. Grote kans ook dat er veel minder brandstof zal zijn, dus transport wordt daar ook sowieso al een probleem. We hebben enkel vliegtuigtickets en daarvoor kunnen we een voucher krijgen.

Alternatief? In eigen land logeren, naar zee of de Ardennen? Daar staan we nu niet voor te springen. Vliegtuigreizen zijn een risico dus dat gaan we ook maar niet proberen. Dus misschien met de auto naar het noorden? Zweden of Noorwegen… Minder volk, mooie natuur, dat is misschien een optie. Maar ja, van zekerheid of van plannen maken is nog lang geen sprake. We blijven dromen en hopen.

 

16 comments

 1. Ik kan me voorstellen dat die festivals door velen zullen worden gemist. Alle begrip hiervoor. Door mij absoluut niet, want ik haat het ‘lawaai’ dat dit met zich meebrengt. Ik vrees een beetje voor tuinfeestjes met muziek, zoals jij stelt, tot 2 u ’s nachts waar mensen verplicht moeten meeluisteren naar kabaal dat anderen veroorzaken in hun tuin. Wordt een lastige periode voor mensen met tinnitus of slaapproblemen…
  Reactie zal niet sympathiek overkomen, ik weet het, maar de vrees zit er diep in… Nu al merk ik dat mensen die te lang opgesloten zitten thuis op zonnige dagen hun muziek volle bak zetten…

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar pietje toch (sorry, Paultje), ik heb een koptelefoon met een kabel van 3 meter zulle! We trekken ons plan ook wel zonder burenruzies of burenlawaai. Dat gaat hier allemaal in samenspraak met…
   En als ze daar in Sint-Jozef (oei pardon, Koolkerke) een beetje te veel ambras en geruchte maken, ‘k zal d’er mijn pa eens op afsturen! Die kan goed brullen en zich kwaad maken en kent goed de wijkagent! 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. 🙂 🙂 Hewel, dat van die koptelefoon vind ik het toppunt van sociaal gedrag!!!!! Heel tof mochten mensen dit als oplossing gebruiken.
    En je pa gebruik ik als noodoplossing. Ik heb hem dan wel niet gedepanneerd bij zijn microgolf, maar hij zal dit niet kwalijk nemen. Kan het trouwens zijn dat ik hem vorige week heb gezien bij de dokter toen ik moest bloed afgeven? Arm in arm met een andere (ziende) vrouw? Ik dacht al ‘potverdorie, de snoeper!’, maar het kan ook een andere man geweest zijn…

    Geliked door 1 persoon

 2. Al een paar jaar geleden hielden wij een week vakantie in eigen huis en dat was heerlijk. Het vraagt wel dat je dan de boel de boel laat en heg een beetje luxe maakt voor jezelf. Ook op ontdekkingstocht door eigen stad en musea. Er blijken veel onontdekte leuke winkeltjes en hoekjes te zijn. Het is te hopen dat die niet failliet zijn tegen die tijd en dat we weer een terrasje kunnen pikken.

  Geliked door 2 people

 3. Ik begrijp je volledig, maar ik had dit gevoel vier weken geleden al, aan het begin van de lockdown dus. Daarom dat die maatregelen nu minder hard overkomen, denk ik. Al blijf ik het héél moeilijk vinden om niks te hebben om naar uit te kijken. Dat was bij mij eind 2019 al zo en toen had ik weer wat om naar uit te kijken zoals het huwelijk van mijn broer in Rusland waar ik samen met mijn mama naar toe zou gaan. Een unieke reis, maar die is ook helemaal in het water gevallen. En ja, ik ben content dat we nog steeds gezond zijn, maar voor hoe lang nog en wat zal de tol hierna zijn? Voor mij is een staycation alleszins geen vakantie want dat is het kuisen gewoon een week langer uitstellen… Ik hoop toch dat we eens naar de zee zullen mogen in de zomer want als we zelfs dat niet hebben in eigen land… Courage, in 2021 doen we 2020 gewoon opnieuw zeker?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik leef ook voor mijn reizen. Altijd aan het plannen. Als ik koks in ’t vooruitzicht heb word ik heel rusteloos. Nu word/ben ik rusteloos van dat virus en reizen kan me momenteel gestolen worden. Hier ben ik niet bang maar ik zou niet graag in den vreemden ziek worden en die kans lijkt me nu heel reëel.

  Like

 5. Ook ik wordt heel rusteloos als er niets op de planning staat of de plannen door corona weggevallen zijn. Ook wij moeten Canada schrappen in juni. En ik vrees dat Canada zijn grenzen lang zal sluiten. Maar ik heb prompt een feestje gepland voor mijn man zijn 60 ste verjaardag op 31 oktober en het doet goed om daar nu mee bezig te zijn!. IK ben er prompt wat positiever door geworden.

  Geliked door 2 people

 6. Dankzij onze grote tuin en het bijna-altijd-mooie-weer (en minder inkomsten) heb ik voorlopig de reis-microbe in quarantaine gezet. Soms vrees ik zelfs ‘op sterk water’. Maar daar wil ik niet te hard over nadenken want het lijstje van gedroomde reizen is … stop Koen. Terug in uw kot.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben ook elk jaar trouwe bezoeker van Dranouter festival en vind het ook echt heel erg jammer dat dit nu niet doorgaat (along met andere festivals). Maar ik vind de reizen die we niet kunnen doen ook het meest balen. Zou zelf al blij zijn met gewoon de grens te kunnen oversteken, Zuid-Frankrijk ofzo, maar het is inderdaad afwachten wat zal kunnen. Ik durf nu ook nog niets boeken uit angst dat het toch niet doorgaat en ik ben tegelijkertijd ook bang dat als ik niets boek alles volzet zal zijn tegen de zomer..

  Geliked door 1 persoon

 8. Zeer herkenbaar, ik leef ook voor ‘dat soort dingen’ en heb het bij momenten ook heel moeilijk om mij aan de passen aan wat ‘het nieuwe normaal’ genoemd wordt en wellicht zal zijn… Het lukt me wel om positief te blijven maar soms heb ik gewoon momenten waarop ik het allemaal dikke vette kak vind… Hang in there, dikke knuffel, het gaat wel voorbijgaan xxx

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik leef niet van/voor die momenten (reizen en festivals) maar heb het toch ook zeer moeilijk dat onze Oostenrijkreis wegvalt. IK mis de rust en het uitzicht van de bergen. En ik had dus het plan om terug te (leren) windsurfen en dat valt nu in het water. Ik kan er ook niet echt goed mee om.
  Maar kijk, hoop doet leven en dromen kunnen we nog altijd. Op naar beter.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s