“Tiny blogt” is vijf jaar

Ondertussen is Tiny een ferme kleuter. Die soms niet luistert en gewoon haar goesting wil doen. Die denkt dat de wereld rond haar draait. Die in de belangstelling wil staan. Die soms vreselijk verlegen is en stil. Die op andere momenten op de tafels staat te dansen. Een kleuter die zo lief en schattig en beleefd kan zijn. Die soms in de spiegel kijkt en denkt, goh ja, da’s een leuke.

Dezelfde kleuter is soms boos en heeft woede-aanvallen. Dan schopt ze om zich heen, letterlijk. Dan roept ze tot haar keel pijn doet en huilt ze tot ze bijna niet meer kan ademen. Dan is ze in paniek.

Kleuter Tiny is soms niet consequent en probeert van alles uit wat ze dan niet afmaakt. Op haar rapport staat vaak: “Tiny kan beter”.

Ze is het soms zo beu. Dan voelt ze zich machteloos, en nee, ze overdrijft niet. Toch niet altijd.

Ze kijkt graag naar televisie of naar series en is zot van muziek. Erg artistiek is ze niet, kleuren of schilderen doet ze wel maar niet zo graag en talent heeft ze er niet voor. Al houdt ze wel van mooie dingen en als ze de camera te pakken krijgt, maakt ze toevallig wel eens mooie foto’s. Ze eet en drinkt heel graag en lust van alles.

Ze kan lui zijn maar houdt ook wel van hard werken, maar dan moet het wel zinvol werk zijn. Haar mama en papa zijn blind en ze kan dus goed omgaan met blinde mensen. 

Maar oh wat gaat ze graag op vakantie! Ze kan niet wachten om dingen te ontdekken, ze houdt van andere culturen, de zon, maar ligt niet graag gewoon op het strand.

Ze is graag alleen maar speelt ook wel met andere kindjes. Ze heeft niet één specifieke vriendin maar komt met de meeste kleuters goed overeen. Ze heeft al veel nieuwe kindjes leren kennen hier: Thomas, Liese, Renilde, Sofie, Valerie, Marijke, Gitta (oei die is vertrokken), Koen, Leen, Mrs Brubeck, Menck (oei die is naar een andere school verhuisd, geloof ik), Samaja, Kathleen, Josefien, Talitha en niet te vergeten Kelly en Kelly. Ze zijn soms ouder, soms jonger want dat maakt haar allemaal niet uit.

Tiny mag gewoon verder doen op deze school. Misschien is ze niet altijd even actief hier, maar dat is niet erg.

Alle gekleurde woordjes zijn aanklikbaar en verwijzen naar een vroegere blogpost. Walk down memory lane…

 

19 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s