Tiny’s dagelijkse dilemma’s

Weet je wat vakantie voor mij écht maakt? Deze onderstaande dilemma’s niet te hoeven aanpakken:

 • wat doe ik aan?

Mijn kleerkast hangt vol, ik koop zelden nog iets bij want ik heb genoeg en toch is het elke morgen denken ‘wat voor weer wordt het? – lange of korte mouwen? – broek of rok of jurkje? – passen de kleuren wel? – wat voor schoenen doe ik dan aan?’

De foto’s hierboven maken het simpel.

Mannen hebben het ietsje makkelijker hé.

Nee, dan liever op vakantie waar je elke dag gewoon je bikini aantrekt, een sjaal of een t-shirt en hop, je bent gekleed. 

 • wat doe ik voor ontbijt?

Sinds de detox gooi ik er af en toe een shake tegenaan (frambozen of ander fruit, proteïnepoeder, soyamelk), die ik dan langzaam opdrink in de loop van de voormiddag. Maar soms maak ik de standaard havermout met zaden en pitten en amandelen en fruit. En soms gooi ik een boterham in de broodrooster. En héél soms zijn er pannenkoeken. En in ’t weekend durven we zelfs naar de bakker te gaan om boterkoeken of pistolets, SHOCKING! 🙂

Maar zet mij gewoon elke dag iets voor, om het even wat voor ontbijt en ik eet het op. Engels ontbijt met ei en worstjes is ook prima. Ik kan zelfs afkicken van koffie. ’t Is mij allemaal gelijk, maar schrap gewoon die keuzestress en ’t is vakantie. 

 • wat gaan we vanavond eten?

Als we hééél flink zijn, dan maken we een weekmenu en zijn we even het perfecte koppel met het perfecte plan. De keren dat dit al lukte in de afgelopen zes maanden: 2.

Meestal bedenken we iets de avond voordien, checken we de diepvries. Of we plannen voor twee of drie dagen ver en vinden onszelf al heel pienter en vooruitziend. Maar vaak komen ook deze smsjes voorbij:

wat gaan we eten vanavond?

ik heb prei gekocht

zo saai

ik wil iets lekkers

pizza?

Nee liever iets gezonds

Gezonde groentjes op pizza?

Strak plan.

Als ik op vakantie ook nog eens moet eten maken, dan is de vakantie maar half geslaagd. Ok, logeren in een huisje of een bungalowtent kan super romantisch zijn, maar dan heb je weer bijna elke dag de vraag “Wat gaan we eten?” En ja, je kan wel af en toe eens op restaurant, maar elke dag? Als je budget en je broeksriem dat toelaat misschien… Twee jaar na elkaar gingen we met Vacansoleil of met Eurocamp op reis, in een bungalowtent of een mobilhome met alles er op en eraan. Maar dan moet je wel nog zelf koken en de afwas doen. Altijd een discussiepunt met opgroeiende kinderen, dus nee, dank u. Lang leve Intersoc. Of ja, mijn favoriete bestemming in de woestijn in Egypte…

Pas op, we gaan eind deze maand met zijn tweetjes op reis en nee, ik ga niet zelf koken maar we gaan ook niet naar een All Inclusive. We trekken rond van pension naar simpel hotel naar berghut… dus wordt het wellicht wel vaak restaurant (goedkoop in Balkanlanden) of brood met kaas en wijn (altijd een hit bij ons). 

En oh, ik kook écht heel graag hé. Maar altijd dat bedenken en overleggen en plannen hangt soms mijn keel uit.

 • Wat gaan we doen vanavond?

Soms is dat sporten, soms samen, soms apart. Soms is dat in de tuin zitten met een glas wijn. Meestal is dat voor de tv hangen en films of series kijken. Hoera voor Netflix. Nu zijn we bezig met het nieuwe seizoen van Orange is the new black, we hebben er Casa de Papel al doorgejaagd en Outlander en Stranger things – en we moeten eens werk maken van Chernobyl. Nog een chance dat we vaak dezelfde smaak hebben.

Maar op vakantie: zet mij in een zeteltje met een boek en een glas wijn en je hoort mij niet meer. 

2016-07-22 12.45.15

20 comments

 1. Een stukje om ‘goesting’ te krijgen. Goesting in van alles. Lekker ontbijt. Kaas met wijn. Kamperen. Uit eten gaan. Lezen bij het zwembad. Een mooie serie (we hebben blijkbaar dezelfde smaak).
  Nu weer terug naar de werkelijkheid … flits. Over een half uurtje open ik de lesboeken en komt mijn eerste leerling van de dag binnen.

  Geliked door 2 people

 2. Sinds twee maand ervaar het gevoel dat je in dit stukje beschrijft constant.
  Gedaan met kledij dragen die past bij mijn job, constant doen waar ik zin in heb. Uiteraard nog rekening houdend met R. die het nog een drietal jaar moet volhouden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik herken het zo! Mijn man kookt ook graag, maar de menu voor de komende week bedenken is een taak die we allebei niet graag doen. Dus ja, dan is het ook soms maar voor drie dagen op voorhand en gaan we toch eens frietjes halen omdat we van gedacht veranderen. Een echt weekmenu waar we ons strikt aan houden, dat is al lang geleden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik kook ook heel graag, heb indertijd hotelschool op Spermalie gevolgd. Maar op vakantie mogen ze wel eens voor mij koken. Dit jaar kozen we voor Montenegro en hadden ook geen all inn. Maar buiten het hotel kon je veel beter eten en heel goedkoop, dus die keuze was snel gemaakt. Voor mij is dat vakantie. Als we naar een bungalow of zo gaan met de kids, kook ik wel, maar beetje minimalistisch eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

   1. Montenegro is keischoon, vooral als je er gaat rondrijden en de baaien afvaart met een bootje. Veel plezier alvast!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s