Toen Tiny naar de Maas ging in plaats van de Schelde

Plan A tijdens het Pinksterweekend: zaterdagochtend vertrekt mijn lief met zijn fiets richting Leie, vandaar het kanaal naar Kortrijk, vandaar Doornik en zo zou hij de Schelde volgen helemaal tot aan de bron in Frankrijk. Ik zou met de auto volgen (of voorrijden) en restaurantjes en slaapplekjes zoeken.

Blijkt dat de hele regio zou verzuipen in de regen en dat er vanaf vrijdag al een vliegende storm over het land trekt. Dom om dan te gaan fietsen… Dus we zoeken plan B.

Zaterdagochtend vertrekken we richting het Zuidoosten, want daar wordt beter weer voorspeld. We boeken iets dat er leuk uit ziet en dat ligt aan de Maas. Het is ook een rivier hé. fullsizeoutput_448

Maison des beaux arts in het dorpje Mouzay is een landhuis dat mooi gerenoveerd werd door de Nederlandse Lisa, een charmante dame die vroeger in het Nationaal Ballet van Canada danste, verder ook beroemd werd als muzikante oude muziek (fluit, piano, klavecimbel,…) en zo is het ook niet verwonderlijk dat heel dit huis muziek, kunst en cultuur ademt. Héérlijk gewoon. Er is een muziekkamer, je kan er zelf een deuntje spelen of luisteren naar de andere gasten. Verder was het zoals logeren bij je oma, ouderwets maar super gezellig.

Op zondag werd het prachtig weer, dus ging hij toch fietsen en mocht ik zoals gepland bezemwagen zijn. We reden naar Verdun, langs de Maas. Een fietspad is daar nog in opbouw, dus hij moest wel langs de grote weg, maar gelukkig was er weinig verkeer. Verdun bleek een leuke stad, véél rustiger dan we hadden verwacht. En natuurlijk gingen we op zoek naar wat geschiedenis, in en rond Verdun.

Aan de Maas kon je vanuit ‘ons landhuis’ ook prachtige wandelingen maken. Je komt hier en daar een visser tegen, maar verder helemaal niemand. Prachtig is het daar. Wat is Frankrijk toch mooi. En niet onbelangrijk: lekker eten, goede wijn en totaal niet duur.

Géén foto’s van:

  • het heerlijke eten, het ontbijt, de Ricard voor 2,5€, de pizza’s,…
  • de Amerikanen naast ons in een restaurant, die van het menu foto’s namen en zo probeerden alles te vertalen – ik heb hulp aangeboden bij het bestellen van hun maaltijd, ‘k had er compassie mee 🙂
  • de gratis Kir bij het Café du Port aan de Maas, die we aangeboden kregen omdat ze gingen sluiten die dag, de buren zouden te veel klagen…
  • de citadel van Montmédy, prachtig en zo rustig op een vroege Pinkstermaandag

Want er werd vooral genoten van elkaar, de rust en de natuur. Zoals het hoort hé?

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s