De 7 ge’s van Tiny

Credits to Lieselot van Shoutyourheartout die regelmatig wel eens dergelijk blogje post.

Gezien

Mijn lief zegt altijd dat het zo jammer is dat ik veel zittende hobby’s heb: films en series kijken is daar ééntje van. Vaak zit hij even enthousiast naast me, bijvoorbeeld als we kijken naar Outlander, nu het vierde seizoen. De Columbus en Where the wild men are vinden we allebei leuk, omdat het over alternatief reizen gaat. c913ce7b-65c2-11e9-abcc-02b7b76bf47ftest_pic1551181903939

Gesport

Ik probeer bijna elke dag iéts te doen. Soms is dat een half uur wandelen, over de middag of ’s avonds na het eten. Op woensdag yoga en een uur fitness, en ook op vrijdagavond of in het weekend ga ik in de sportschool een uur ‘trapjes lopen’, snelwandelen op heuveltjes op de loopband en soms ook wat spieroefeningen. Ja, dat wandelen zou ik ook buiten kunnen doen, maar ik heb hier geen heuveltjes in Wevelgem en je altijd voorzien op wind en regen vind ik vervelend. Vandaar de loopband.

Maar ik ga ook twee keer per week naar de Zumba, dat is écht wel mijn ontdekking van het jaar. Ze doen dat hier in Wevelgem op vijf minuten wandelen van mijn deur, het is een plezante lerares, de muziek is tof en ik hou van dansen. Het is een echte workout want na een uur zweet ik me te pletter. Toch tof? In onderstaand filmpje moet je ook vooral eens letten op de vrouw rechts, die in het publiek, ze probeert mee te doen, maar het is niet van harte. Bij ons is gelukkig iedereen wél enthousiast!

 

Geluisterd

Podcasts hebben de radio vervangen bij mij. Ik zit elke dag minimum 2 uur in de auto en dat vul ik tegenwoordig meer en meer door gesproken tekst. Ofwel zijn het audioboeken, maar ik heb ook altijd een resem podcasts klaar staan. Ik blogde al eens over het gegeven podcast maar wàt ik beluister verandert soms. De laatste weken was ik volledig in de ban van het Australische Teacher’s Pet, over een vrouw die begin jaren tachtig is verdwenen, er was vermoeden van moord, maar dit was nooit verder uitgespit. Hoe een podcast en een slimme journalist hier eindelijk een nieuw begin van maken én zorgen voor een arrestatie hoor je in deze meeslepende serie. NIET voor iedereen, want je moet wel even wennen aan het sterk Australische accent van de verschillende mensen. Maar boéiend, echt wel.

Gemasseerd

De maand mei was een drukke maand voor mijn bijberoep. Regelmatig een gewone massage aan huis, maar ook twee keer een massageparty, zoals bij BertnBreakfast een tijdje geleden. Deze maand mocht ik 8 dames voor Moederdag gaan masseren in het domein de Blauwpoort in Westouter, waar de sauna in een boomhut met spiegelglas zit en waar ik plaats had om mijn tafel te zetten. Wat een uitzicht! IMG_9767[1]

En ik mocht naar een kasteel! De kasteel(jonge)heer gaat trouwen en zijn aanstaande nodigde 8 vriendinnen uit voor haar vrijgezellendag, met als verrassing een massage voor iedereen door mij. Het was met oprijlaan en al, een indoor zwembad en een eigen ruimte met massagetafel. Indrukwekkend! En zo kom je al eens ergens…

Gegeten

Ondertussen is het twee weken geleden dat ik de negen dagen Detox afrondde en bijna drie kilo was afgevallen. En nu denk je: ha, z’is weer bijgekomen zeker? Euh nee. Mijn eetgewoontes zijn nog steeds veranderd, ik ontbijt met havermout en fruit en noten, lunch is vaak een slaatje of volkorencrackers met avocado en/of zalm en ’s avonds eet ik een ‘gewone’ warme maaltijd. Al eet ik zo goed als geen pasta, aardappelen of brood. Wel héél veel groenten, ook zoete aardappelen en ik drink heel veel water. Chips of koekjes, soms. Maar echt véél minder dan vroeger. Voor Moederdag heb ik mezelf wel verwend, ik kocht een zeevruchtenschotel met kreeft en alles erop en eraan én een fles champagne (in promotie bij de Oesterput in Blankenberge) en heb héérlijk genoten en gesmuld.

En weet je? Ondertussen ben ik al vier kilo kwijt. Me happy!

Gelezen

Bezig in: Want de avond van Anna Enquist

Net gelezen: De belofte van Nadine Ahr en ook Dumplin van Julie Murphy (nu ook te zien op Netflix, met Jennifer Aniston, maar het boek is véél beter!)

Ligt klaar: Ik weet alleen mijn naam nog van C. J. Cooke dat we gaan lezen voor de leesclub.

Gedroomd

Ik droom bijna elke nacht en schreef er al vaker over. Vannacht kon mijn man ineens gitaar spelen en speelden we samen liedjes, tof hé. Jammer want ik werd wakker.

Maar ik droom ook overdag, van een miniweekje verlof in november, moest ik genoeg verlof hebben dan ga ik terug naar Egypte. Van een tiendaagse volgend jaar, samen met nog wat vrouwen die ook een stilte/yoga/meditatiereis naar de woestijn zien zitten. Van terug DJ te spelen in een nieuw café in Wevelgem, waar je je eigen LP’s mag meenemen en een avondje 80’s muziek kan draaien. Van een massagecursus in Thailand of Bali of Hawaï of … Van een yogaweekend of een stilteverblijf in een klooster.

Ik heb in heel veel dingen zin maar zit met een beperkt aantal vakantiedagen én ik moet de kerk in ’t midden houden: dingen met mijn lief doen en dingen voor mij alleen. Komt goed. DSC_0082

 

12 comments

  1. Haha, DJ was ik in de jaren tachtig, met al die moderne technieken ben ik niet meer mee, maar geef mij twee draaitafels, een mengpaneel en een hoop platen en ik ben vertrokken! 🙂

   Like

   1. De DJ´s die ik hier in Valencia ken, werken nog altijd met vinylplaten. En DJ in de jaren ´80 dat is zo mogelijk nóg cooler 😉 Wat voor muziek draaide je toen? Wat waren uw favoriete platen?

    Geliked door 1 persoon

   2. Heb je een paar uur? Mijn muzieksmaak is behoorlijk breed, dat ging van Nederpop over Neue Deutsche Welle naar U2 en Simple Minds, new wave, poppy eendagsvliegen en het iets hardere werk.

    Like

 1. O, ik wist niet dat Dumplin op een boek gebaseerd was! Ik heb de film gezien op Netflix onlangs, dus het boek gaat nu ook op mijn lijstje.
  Goed bezig met al die beweging.. Gij gaat in Zwitserland de berg op vlíegen! 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s