Tiny’s FAQ: deel 1, mijn uiterlijk

Mensen zijn van nature nieuwsgierig. De één al een beetje meer dan de ander en toegegeven: zelf ben ik altijd wel blij als ik iemand wat beter kan leren kennen, op welke manier dan ook. Wie is de mens achter de blogger? Waar wordt hij of zij blij van?

Zo willen jullie bijvoorbeeld weten:

 • hoe het komt dat ik er nog steeds uitzie als een 30-jarige? (Josefien – dank u voor het compliment)
 • of ik een nostalgisch iemand ben, met heimwee naar het verleden? (Menck – die nog steeds alive and kicking is, hoera!
 • wat mijn lievelingsmaaltijd en mijn drie favoriete boeken zijn (Koen, die meteen twee vragen stelde)
 • wat mijn ikigai is (Ruben, via Instagram)
 • of ik graag teken (Lynn, via Instagram)
 • of ik Brugge niet te veel mis (Laura, via Instagram)
 • hoe het is met mijn bijberoep (Paul, via Facebook, de curieuzeneus!)

Vandaag dan maar meteen deel 1, want Josefien was heel duidelijk: “Dat fascineert me echt dus graag een antwoord! I wanna know!!!!”

 • Haar: Een tijdje geleden las ik bij een blogster van mijn leeftijdscategorie stijltips voor vrouwen van ‘onze’ leeftijd. In haar kapseltips stelde ze dat “als je haar lang genoeg is om op te steken, is het te lang om los te dragen”. Lang haar kan enkel als het losjes (beweging!) opgestoken wordt.”  OEPS. Tip nummer één voor mij: hou lekker je haar lang, want kort haar maakt mij depressief, ik glimlach minder en zal er dus ouder en triestiger uitzien. Let wel, dit geldt voor mij hé, ik zie héél véél vrouwen met kort haar die er fantastisch én jong uitzien. Maar ik dus niet.
 • Kleding: ook hier ga ik volgens Sandra compleet de mist in, want zij raadt in haar kledingtips aan om méér kleur te dragen, liefst ook wat glitter en dingen die wapperen. En kijk, zij kan het echt weten want ze is stijlconsulente van beroep! Maar ik draag nog steeds graag zwart, vermijd glitter als de pest en het enige wat bij mij wappert is mijn haar. Tip nummer twee: draag wat je prettig vindt en zeg foert tegen wat zogezegd zo hoort bij je leeftijd. Ik draag skinny jeans, zwart is mijn lievelingskleur, heb alleen maar platte schoenen en kan niet scheiden van mijn tien jaar oude winterjas – die ook zwart is, oeps.
 • Gezicht: tip nummer drie is simpel, al vanaf mijn achttiende gebruik ik elke dag een hydraterende dagcrème. Sinds mijn veertigste draag ik wat minder make-up, maar nog wel élke dag mascara en ik kom het huis niet uit zonder lippenstift.
 • Smile! Volgens mij is Josefien hier een kei in, want ik zie ze altijd voluit glimlachen. Dus tip nummer vier is positiviteit. Lachen is het beste medicijn, zelfs al heb je massa’s zorgen, je moet ergens nog wel positief om kunnen zijn. Hoe vaak ik al heb gelachen met mijn eigen miserie, het is niet te tellen. Omring je met happy people en zing veel. Zelfs als je niet kan zingen.
 • Tip nummer vijf is geen tip, want je kan er niks aan doen: ik heb gewoon goeie genen. Mijn vader heeft ook een goede huid, verbrandde nooit of zelden en smeert nu hij ver in de zeventig is nog altijd dagcrème. Mijn beide ouders worden ook altijd jonger geschat.

Voilà, je kan aan de slag! 🙂

Scan 9

Okee, hier was ik 22, maar mijn haar wappert nog hetzelfde en ik zou dit nog steeds aantrekken, zelfs al is er twintig kilo bijgekomen.

 

25 comments

   1. Ik heb geen speciale Vlaamse Gaai. Maar ik ben dan ook maar een Hollander uit Amsterdam.

    Al heb ik wel veel plezier in het lezen van webblogs en de reacties op sommige webblogs.

    Vrolijke groet,

    Geliked door 1 persoon

  1. Als ik een goeie dag heb: 20.
   Toen ik 40 was en mijn zoon 12 en we gingen badmintonnen, kwam iemand zeggen dat ze het zo tof vonden dat ik met mijn klein broertje kwam spelen.
   Het is wel al geleden van toen ik 38 was dat ze nog eens vroegen wat ik studeerde.

   Geliked door 1 persoon

 1. Die goede genen, dat is zeker iets om jaloers op te zijn! Ik ga het ook moeilijk hebben om te scheiden van mijn lang haar, dus zolang ik vind dat het me staat, hou ik het lang. Laat maar wapperen, meid 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Eén van de tricks naast goeie genen is dus dagcrème. Ik moet dringend aan den smeer dus. Naast meer gaan lachen. Niet mijn sterkste kant. Hmmm. We wouldn’t match in real life, ik ben niet zo echt van den positieven. Leuk logje !

  Geliked door 1 persoon

 3. Lippenstift ?? Da had ik echt niet in jou gezien.. (denk nochtans da we elkaar ooit irl ontmoet hebben, niet? Op de Danone bloggers brunch?) voor de rest.. geniet ervan !! Waar is de nu foto ?

  Ik kan niks smeren, allemaal te vettig voor men gezicht, dus ik krijg nu al droopy mondhoeken.. mor kom.. ik ben van het opstekende type 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Er zal toch veel moeten gebeuren voor ik afscheid neem van mijn lange lokken, hoor. Je hebt zo van die vrouwen die zich een kort kapsel aanmeten wanneer ze mama worden: ik heb dat dus nooit begrepen. Ja, Emma komt af en toe aan mijn haar. So what? Ook als ze er niet aan komt, klit mijn haar vast (door de wind bijvoorbeeld), so who cares?
  Ik denk dat jij het vooral van die genen moet hebben, hoor. Je verzorgt je uiteraard wel goed, maar er zit ook een portie geluk in. En dat andere deel heb je volledig zelf in de hand en dat begrijp jij maar al te goed: smeren en lachen. Komt allemaal goed dus! 🙂
  Benieuwd naar de volgende antwoorden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s