Tiny aan de Côte d’Azur

Vijf dagen lang zon, blauwe lucht en elkaar. Hij en ik, in een eenvoudige Airbnb-kamer in een bijna slapend kuststadje: Théoule-sur-mer.

’s Morgens is hij zo lief om telkens een baguette te gaan halen en we eten die langzaam op ons privé terrasje met echte boter en confituur. We zijn uitgeslapen en dat was al lang geleden. Niet dat we zo lang in bed blijven liggen maar omdat het al vroeg donker is (muggen!), kruipen we vroeg in ons bed en staan iets na achten weer op. Luxe voor ons.

Veel doen we niet: wandelen in de omgeving en twee keer een uitstap, naar het bergdorp Eze (waar Bono een buitenverblijf zou hebben, maar waar het erg toeristisch is) en naar Cannes, een beetje te mondain naar onze zin. De boottocht er naar toe was wel super!

Théoule is klein maar heeft alles wat je nodig hebt op vakantie: een kleine supermarkt, een bakker, enkele dure maar ook enkele lekkere, goedkope restaurants. Een breed strand, met vooral lokale zonaanbidders, veel bootjes, en een baai waar je eind september nog perfect kan zwemmen zonder naar adem te moeten snakken van de kou.

Vijf dagen zijn inderdaad te kort. Met tegenzin treinen we terug naar huis en dromen we al van ons pensioen, buitenverblijven en nieuwe bestemmingen.

c7cccf1f-ee0f-478c-b358-1ef982761d49

8 comments

  1. Heerlijk! De Côte d’Azur is zo mooi. Ik vind bepaalde plekken ook wat te ‘chichi’ maar er zijn ook genoeg pareltjes. Die hebben jullie duidelijk weten te vinden 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s