Tiny in Egypte, deel 3

Dag 3

Om half zeven al wakker, van de wind die om mijn hut waait. Even naar het toilet, er is véél wind, maar niet koud. Ik kruip nog terug in mijn bed en luister naar mijn audioboek. Rond 8 uur sta ik op; mijn vriendin heeft al een hele wandeling gedaan. We vragen opnieuw koffie aan Adil, ons dagelijks ritueel.

Na het ontbijt hang ik wat te luisterlezen in de hangmat, in de schaduw is het zelfs fris – en dat werkt wat op mijn humeur. Ook de Bedoeienen snappen niks van het weer, zei Naïma, het is hier zelden drie dagen na elkaar bewolkt.

egypte-191

Rond de middag trekt het wat open en in de cirkel is het warm. Ik praat met mijn vriendin over het verleden, over wat ik nog moet leren loslaten, waar ik nog aan moet werken. Samen met de wolken komen ook de donkere gedachten.

egypte-177

Om ons wat af te leiden nodigt Naïma ons uit om wat te kaarten. Kaarten, ik? Dat is geleden van toen ik nog klein was. Maar het is leuker dan verwacht!

’s Avonds gaan we, gewapend met ons lampje op zonne-energie, op zoek naar Ehab en zijn vrienden. Er zijn ook nog twee Duitsers te gast, en we delen samen een heleboel gebakken kip, rijst, tahina, koude groenten en zelfs frieten. Geen borden (je brood is een bordje), geen bestek. Alles met de handjes eten, en alles is erg lekker. Alle mannen zijn ook even vriendelijk en voorkomend, niemand is opdringerig, als het wat kouder wordt, komt er iemand een deken over mijn schouders leggen.

Het lange zitten, op kussens, is wel nefast voor mijn rug. Hier moet ik nog serieus aan wennen. We wandelen terug naar ‘huis’ onder een prachtige sterrenhemel. Hopelijk morgen meer zon!

 

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s