Vorig jaar deed ik ook al mee en las nog nooit zoveel boeken. Ik zocht boeken op die ik anders nooit zou gelezen hebben, en zo werd mijn liefde voor lezen nog maar eens herontdekt. Een prima reden om ook dit jaar weer mee te doen.
Het is Kathleen van de blog Verbeelding, die dit elk jaar opnieuw organiseert. Ook als je zelf niet blogt, kun je mee doen, handig is dan de Goodreads pagina om te volgen en tips er uit te halen.
Of je print het lijstje uit en je reageert hier, of bij Kathleen, dat kan ook allemaal.
Dit is de lijst van 2018:
- Een boek met een dier in de titel
- Een boek met een plaatsnaam in de titel: De kinderen van Calais van Lara Taveirne, ligt klaar om te lezen.
- Een boek met een typografische cover (geen foto of illustratie, alleen maar mooie letters)
- Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennium gestorven is
- Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat
Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat:De vanger in het graan van J.D. Salinger. Ik wou al lang een echte Amerikaanse klassieker lezen. Al had ik er grote verwachtingen over, ik bleef toch een beetje op mijn honger zitten. Toch wel opmerkelijk, want het boek werd in 1945 geschreven maar is toch nog steeds als ‘modern’ te beschouwen.- Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads: Noord van Sien Volders, ligt klaar om te lezen. Geschreven in 2017 en op dit moment nog maar 17 reviews op Goodreads.
- Een boek dat begint met “Er was eens”
- Een boek waarin de dood centraal staat
Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou: Ben je gek van Marian Keyes. Toevallig op gebotst in de bib. Net uit, maar echt mijn ding niet. Ik wou doorlezen omdat ik wou weten waar de vermiste persoon uiteindelijk was, maar hé hé, ben ik blij dat dit uit is!Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent :Despuès del invierno (Na de winter) van Guadaloupe Nettel. Gelezen voor onze leesclub, origineel in het Spaans geschreven. Kreeg van ons een 6 op 10.- Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven
- Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
- Een boek met een X in de titel
- Een boek met een alliteratie in de titel
- Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
- Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
- Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
- Een boek waarin tijdreizen voorkomt
- Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
- Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
- Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
Een boek over een alleenstaande ouder: Into the water van Paula Hawkins. Zelfde auteur als “Het meisje op de trein” en in dit boek is het vermoorde hoofdpersonage een alleenstaande moeder. Ik las dit als audioboek in het Engels en vond het erg spannend. Ik las dat mensen het moeilijk vonden om de personages bij te houden, maar in het audioboek worden die ingelezen door verschillende stemmen, dat maakte het misschien makkelijker?- Een boek dat zich afspeelt in China
- Een tweedehands boek
- Een boek met bloemen op de cover
- Een boek waarin een gevangenis voorkomt
Een boek met een portret op de cover: De Mensengenezer van Koen Peeters, mooi portret gemaakt door fotograaf Stephan Vanfleteren. Hier schreef ik al over.- Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
- Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert
Wie doet er mee, of doet een poging? Ik heb nu (bijna) vier boeken gelezen en we zitten nog maar drie weken in 2018, dat komt helemaal goed, denk ik. Door zo’n challenge spendeer ik meer quality time in de bib, en wist je dat lezen ook een vorm van mediteren is? Zalig!
Wie nog tips heeft voor bovenstaande boeken, laat maar komen.
Dus: je initialen zijn M.K.? Even denken wat dat zou kunnen zijn…
Er zitten krankzinnige uitdagingen tussen. Het boek dat begint met ‘Er Was Eens’ zal er eentje van Andersen moeten zijn!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik lees veel gewoon omdat ik het leuk vind en heb geen extra uitdaging nodig. Wel leuk om te zien wat anderen ervan maken. Verder heb ik geen tips voor je behalve de Japanse schrijver Murakami voor nr 12.
Groetjes,
Dorothé
LikeLike
Wauw, je bent al goed bezig! Ik heb tot nu toe nog maar 1 boek gelezen dat erin past, maar heb al veel ideetjes voor de andere puntjes.
LikeLike
Heb zat boeken om te lezen, maar dit is niks voor mij. Ik wil me niet laten opleggen wat en hoeveel ik lees. Was ooit ook zo’n challenge aangegaan bij Bookreads, maar ik kwam maar tot 2 boeken en ben daarna afgehaakt. Maar… uiteraard wens ik iedereen die het leuk vindt heel veel succes!
LikeGeliked door 1 persoon
Er zullen wel veel boeken zijn waarin de dood centraal staat (nummer 9), maar dit vind ik een heel mooi: De buitenkant van meneer Jules, van Diane Broeckhoven.
LikeGeliked door 1 persoon
Juist die wil ik al een hele tijd lezen. Bedankt!
LikeLike
Ik twijfelde eerst omdat ik de Game of Thrones-reeks aan het lezen ben maar blijkbaar passen ze toch bij de puntjes. Mijn moeder doet dit jaar ook mee.
Kinderen van Calais heb ik vorig jaar gelezen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Wow! Wat een lijst! Chapeau!
Ik ga al blij zijn, als ik alle boeken, die hier nog liggen gelezen krijg 😉
LikeLike
Ik blijf er aan denken mee te doen maar twijfel nog.
LikeLike