Tiny’s eerste keer…

Vooraleer je al rode oortjes krijgt van de spanning, dààr gaat het niet over.

Mijnheer Koen stelde een ‘tag’ voor, waar we vertellen over onze eerste keren. Dit zijn de vragen én mijn antwoorden, een beetje serieuzer dan die van Mijnheer Pannenkoek – want ik ben altijd eerlijk (ugh kuch huh). 🙂

  1. Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Ik was acht of negen en ging met mijn ouders naar Benidorm. Tijdens de serie over mijn vakantiefoto’s schreef ik er al over: Tiny’s reisfotochallenge: de ezeltocht.

2. Waar ging je voor het eerst naar school?

In mijn straat in Sint-Jozef, da’s een parochie in Brugge. De school heette toen “Vrije Gesubsidieerde Basisschool” en werd geleid door Zuster Directrice Lutgard. De school bestaat nog steeds, heet nu “De Komme” en wordt geleid door een directeur die Tristan heet.

3. Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?

Naar Stirling in Schotland, toen ik vijftien was. Ik dàcht dat ik hier ook al over had geblogd, maar het was maar een korte vermelding (bij Tiny en David)  Het was een taalreis. Met een stuk of twaalf meisjes en jongens reisden we per boot en autocar naar het Noorden van Groot-Brittannië en hadden zeventien dagen lang stralend mooi weer. Ik logeerde bij een gastgezin, jonge mensen met twee kleine kindjes. Als ik ’s avonds uit wou gaan, kreeg ik gewoon de sleutel en ik mocht thuiskomen wanneer ik wou. Wat een zaligheid.

4. Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk / proefde?

Nee, eigenlijk weet ik het niet meer, ’t is van horen zeggen. Mijn moeder beweert dat ik al aan de advocaat zat toen ik een jaar of zes was – en dat ik het heerlijk vond. Nog altijd trouwens. Toen ik de eerste keer een witte Martini dronk, zat ik ook zeker nog in het lager onderwijs. Het is nooit meer goed gekomen. Tournéé Minerale! 😉

5. Wat is de eerste single / lp / cassettebandje / cd die je zelf kocht (of kreeg)?

Makkelijke vraag voor zo’n muziekmens als ik. Eerste single: Paranoid van Black Sabbath (zelf gekocht), Eerste LP: Grease, de soundtrack (gekregen van mijn ouders, denk ik), Eerste Cassette: 25 jaar Eurovisie Songfestival (zelf gekocht, want ik had er al massa’s zelf opgenomen van de radio.

6. Wie was de eerste dode mens die je zag?

Ik kan me echt niet herinneren of ik één van mijn grootouders nog heb begroet toen ze opgebaard lagen, dus wellicht niet. Dan moet het dit jaar zijn geweest: Tiny in Bryce Canyon, leven en dood. 

7. Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?

Nee, maar ik heb er wel een foto van. Geen idee of dit de eerste keer was, misschien wel. Samen met mijn papa, die eigenlijk nooit in zijn leven de zee heeft gezien. Toch vond hij het super in de golven met mij te spelen, hij was altijd al een vis in het water.

IMG_7960

8. Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?

Telt een kot? Niet echt hé. Ik studeerde af en een klein jaar later had ik werk en huurde ik mijn eerste appartementje in Kristus-Koning in Brugge. Het kostte 12400 Frank per maand.

9. Wie was de eerste niet-Nederlander / niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?

Tijdens diezelfde ezeltocht in Benidorm (zie hierboven) leerde ik een meisje kennen uit Engeland. Ik sprak totaal geen Engels, zij natuurlijk ook geen Nederlands, maar het was een toffe en ze heette Carol.

10. Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

Tja, dat is ook weer de USA. Ik droomde heel mijn jonge leven over Amerika, ik wou er zo snel mogelijk naar toe, maar wist niet hoe ik daar goedkoop kon komen. Niemand die ik kende ging alleen op reis en al zeker niet naar een ander continent. Toen las ik in de Flair een advertentie van Camp Counselors USA, dat ze begeleiders zochten voor vakantiekampen in de States. Aha, dacht ik en ik schreef me in. Vliegtuig, kost en inwoning werden betaald. Een heerlijke ervaring, veel van bijgeleerd en veel gezien. Ik schreef er (natuurlijk) al over: Tiny’s reisfotochallenge: Tiny in Amerika.

11. Wat weet je nog van de eerste keer dat je je (huidige) partner voor het eerst helemaal bloot zag?

Wàààààuuuwwww.

(echt waar)

18 comments

  1. Mohowzeg! Ik zal nog mijn best doen om tags serieus in te vullen, hoor 😉 ! Al moet ik toegeven dat jouw antwoorden meer zijn wat Koen verwachtte.
    Mooie foto van jou met je papa. Het moet erg zijn voor de man dat hij jou nog nooit heeft ‘gezien’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s