Tiny’s zomeralfabet

Ik haalde de mosterd bij Eilish om een update te geven van waar ik mee bezig ben en andere onzinnige maar leutige zaken.

Aardbeien: ik zou er alle dagen eten. Af en toe zijn ze een stuk goedkoper dan normaal, maar ik koop nooit meer dan een bakje per keer. Ik eet ze ’s avonds in plaats van chips, ’s morgens als fruitontbijt en in mijn auto als snack tussendoor.

Bruin: het is een half mirakel, maar ik heb al een leuk kleurtje. Nu hààt ik in de zon liggen met een passie, maar omdat we in de Paasvakantie al af en toe hogere temperaturen kregen in Amerika, zijn mijn benen, armen, décolleté en gezicht toch al wat gekleurd. Nu ja, mijn gezicht: vooral mijn neus want voor één of andere duistere reden bruint de rest van mijn visage amper mee.

Congé: aftellen! Nog een tweetal weekjes geduld en dan is het gedaan met de stress. Relaxen ga ik doen. Zonder laptop, jawel, ik kan dat! 🙂

Droom: echt waar, ik droom elke nacht levendig en vele keren herinner ik mij nog flarden van die droom. Afgelopen weekend kwam ik een vriend tegen die ik al een hele tijd niet meer had gezien en boem! daar droom ik van: we gingen op zoek naar bekenden en liepen voortdurend achter andere mensen aan. Vraag me niet waarom.

Examens: de zoon is er al lang en breed van af, al een paar jaar sinds hij deeltijds doet en ik ben van die stress verlost. Pluszoon en plusdochter zijn een stuk zelfstandiger maar hadden ook nog eens af en toe een duwtje nodig.  De resultaten bleken redelijk.

Fitbit: ja ja, ik kocht er één. Mijn nieuw horloge/stappenteller/hartslagmeter/slaapmeter werkt super, ik ben er zeer tevreden van. In een andere blog geef ik wel nog eens uitleg.

Gekookt: de slaatjes komen bijna mijn strot uit, ik moet dringend een beetje variëren. De inspiratie zal wel terug komen. Als jullie nog een leuk zomerreceptje hebben? Gooi het in de groep. 🙂

Haar kleuren: ja hoor, het is weer zover. Om de twee à drie maanden neem ik zo’n doosje van Garnier, 8€ ochgottekes en ik doe dat zelf. Geen haar op mijn hoofd (pun intended) dat er aan denkt om hiervoor naar te kapper te gaan. Nog minder haren op datzelfde hoofd denken er aan om het uit te laten groeien en grijs door het leven te gaan.

IJs: Noem mij een rare, een speciale of een abnormale, maar ik eet eigenlijk niet zo graag ijs. De ijsjes van Da Vinci in Brugge zijn super lekker, maar ook daar ga ik meestal maar één bolletje kiezen en dan nog liefst in een potje. Verder eet ik graag eens een doodgewone Cornet, zo simpel mogelijk. Een Dame Blanche vind ik ook echt lekker, maar krijg ik nooit op.

Ja gezegd op een uitnodiging om deze namiddag te gaan luisteren naar Relaas, in de Sint-Pietersabdij in Gent. Ja, die makers van die podcast. Verhalen verteld door gewone mensen, ik ben benieuwd.

Keuken: we zijn er nog niet uit. Willen we volgend jaar de keuken verbouwen of niet? Ik ben bang voor de stress die dat sowieso zal teweeg brengen.

Lopen: op een iets lager pitje. Veel last van lage rugpijn door artrose en dan schijnt lopen niet zo fantastisch te zijn. Oud worden hé…

Maandag: tot vorige week was dit de avond van mijn fotografieles, vaak liepen we door Brugge om foto’s te nemen. In september start ik opnieuw, maar dan in Zwevegem – of all places. Dat wordt wennen.

Netflix: uh oh, weer een verslaving. Na het uitkijken van het laatste seizoen van Orange is the new black, is mijn nieuwste serie “The affair”. Hmm. Boeiend. Het stoomt en stormt er af en toe. The-Affair-Netflix-1-810x405

Ontspannen: de afgelopen twee maanden ben ik wellicht een keer of vier naar de sauna geweest. De ideale ontspanning voor mij!

Parapente. Het is een zot idee, ik weet het. Maar misschien durf ik dat wel. Van een berg lopen is anders dan uit een vliegtuig springen hé. box1

Q-music: luisterde ik vroeger wel eens naar, ’s morgens. Maar nu, nee dank u. Het is een hoop gezever, de dj’s staan me niet aan, de muziek meestal ook niet echt. Ik switch tussen Studio Brussel en Nostalgie en mijn Spotify-afspeellijst.

Reünie: het is zo leuk om mensen van vroeger weer eens te zien en bij te praten. Dat hoeven niet eens oude klasgenoten te zijn, maar ook “oude” Couchsurfing-buddies die ik al een tijdje niet zag. Ik kwam er eentje tegen op Graspop en twee op Feest in ’t Park, heerlijk.

Smartphone: serieus, ik probeer af te kicken. Ik heb mijn Facebook-app verwijderd, en ontvang alleen nog maar de Messenger-berichten op mijn gsm. Enkel thuis kijk ik nog eens op Facebook. Tijdens de vakantie wil ik het ding ook op de kamer laten liggen en niet meer om de vijf minuten mijn mail checken.

Toto: in een opwelling kocht ik kaarten voor maart volgend jaar. Toto is al jaren een favoriete groep van mij, met hits als Africa, Rosanna, Hold the line, Stop loving you. Je (her)kent ze zeker. En als ik goed heb gegokt, zit ik op de vierde rij!!

Uitgeven: de rekening stond een beetje onder nul. Tja, die reis naar Amerika heb ik niet cadeau gekregen natuurlijk en we moesten er ook wel eten en slapen. Gelukkig, lang leve het vakantiegeld, zo kan ik straks toch overleven in Zwitserland. 😉

Vliegen: niet het werkwoord, maar het meervoud van vlieg. Strontvliegonnozel word ik er van. Je mag het raam niet openzetten of ze zitten met tien tegelijk binnen. En niet kloppen hé, voor die binnen komen.

Winkelen: met de w van weinig kans dat je mij in de solden zult zien rondlopen. Ten eerste heb ik niks nodig en ten tweede heb ik een hekel aan massa’s mensen die alleen maar meer willen consumeren. Laat maar.

X-jes: voorbehouden voor de mensjes die ik lief vind en die mij sms-jes sturen. Je krijgt er zeker eentje terug. 🙂 Mijn telefoonnummer is zeker al 15 jaar hetzelfde! (wink wink)

Yoga: het is nog altijd niet echt iets voor mij, maar toch doe ik soms iets dat er op lijkt. Gewoon om te kunnen rekken en strekken maar op een hele evenwichtige manier. En het doet me wel goed, zo’n tien minuutjes.

Zinal: de bestemming. De bergen. De rust. De frisse lucht. Bring it on.

 

19 comments

 1. Zo’n alfabet vertelt meer over je dan honderd logjes.
  Vier keer sauna de laatste twee maand :)? Het leek me anders lekker warm weer – ik verkies dit te doen in de winter, maar elk zijn idee hierover.
  Nog twee weken aftellen. De tijd vliegt voorbij, voordat je het weet zitten jullie te ontstressen in der Schweiz!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh dit is een leuke, voor de gerechtjes, je weet me te vinden :-), ook de veggie. En vervang het lopen door wandelen, iets meer tijd nodig, maar het verbrandt veel calorieën en je bent zo moe niet achteraf 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Al dik twee jaar een contente Fitbit gebruiker, al begint hij nu wel een beetje gek te doen dus tijd voor vervanging…. En ik kwam op een festival laatst twee oud klasgenoten tegen van in ’t lager, het was zotjes, maar kan ook aan de halve liters gelegen hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s