Tiny en de vragen 

De pluszoon van dertien stelt blijkbaar graag existentiële vragen.. Deze middag tijdens de lunch vroeg hij bijvoorbeeld wat ik de afgelopen 10 jaar van mijn leven zou willen veranderen, wat ik opnieuw zou willen doen. Ik vond het een super moeilijke vraag en toen ik er over nadacht, bedacht ik me dat in de afgelopen 10 jaar er niet zo heel veel dingen zijn geweest die ik opnieuw of anders zou doen.
De laatste 10 jaar waren eigenlijk wel goed. Ik heb mijn huidig lief ontmoet, ik ben behoorlijk veel op reis geweest, heb een hele hoop nieuwe mensen leren kennen en heb grotendeels mijn eigen ding kunnen doen. Een paar dingetjes rond de aanpak van mijn zoon zou ik misschien veranderen, maar ja…

Maar daar hield de vragenronde nog niet mee op. Hij vroeg verder wie ik eens zou willen ontmoeten, met wie ik een hele dag zou willen optrekken, iemand beroemd of iemand die al dood is. Hij dacht in mijn plaats aan iemand zoals zoals Brad Pitt of George Clooney, maar die zijn volgens mij saaie pieten, zoals volgens mij zoveel acteurs of actrices. Misschien dat zowel de looks als de brains van Viggo Mortensen mij wel een dagje bezig zouden kunnen houden. En nu ik er wat langer over nagedacht heb, misschien ook Meryl Streep, met haar zou ik best een leuke dag kunnen hebben. Of als het dan toch iemand mag zijn die al gestorven is dan wil ik graag nog eens een tasje koffie drinken met mijn grootvader en als het even kan allebei mijn grootvaders – en weet je wat doe er dan mijn grootmoeders ook maar bij. Dat wordt vast een gezellig koffiekransje.

Zijn volgende vraag was, als je nu een nieuw beroep zou mogen kiezen, wat zou dat dan zijn – om het even wat. Ook daar had ik wat tijd voor nodig. Ik zei, het zal wel iets moeten zijn met mensen, of in de zorg, bijvoorbeeld verpleegster of als ik slim genoeg zou zijn dokter. Of misschien wel fotograaf of journalist. Hij zei nog: of leerkracht, je legt toch graag iets uit en je kan dat goed? Wel ja, maar dan bij studenten of volwassenen. Niet bij kinderen. Daar word ik te nerveus van. 😉

Door naar de volgende, zonder stoppen. Waar zou je willen wonen, als geld geen probleem was en als ook onderhoud van je huis inbegrepen zou zijn? Meteen antwoordde ik: Brugge. Waar hij nogal van op keek. Waarom niet het zuiden van Frankrijk of Griekenland of Italië of zo? Die landen zijn wel leuk om een buitenverblijf te hebben, ja, maar om echt te wonen? Nee dank u. Mijn lievelingswoonplaats hangt samen met de mensen die er wonen, de herinneringen die er zijn en ja, ook de schoonheid kun je moeilijk ontkennen. Amsterdam zou wel op een tweede plaats komen.

DSC_0083

Hoe kom je toch op die vragen, vroeg ik hem? Heb je er iets over geleerd op school, heb je die zelf moeten beantwoorden of zo? Nee nee, zei hij, ik vind het leuk om moeilijke vragen te stellen aan mensen.

En jullie? Wat als je kind jou die vragen stelt? Of in dit geval, als ik je die vragen stel, wat zeg je dan?

Advertenties

22 comments

  1. 1. Hij studeerde af in Spaans en Politieke wetenschappen
   2. Hij spreekt Engels, Deens, Frans, Spaans en Italiaans
   3. Hij is ook schrijver, fotograaf, schilder én muzikant
   4. Als hij niet acteerde, was hij niet te lui om als dokwerker of bloemenverkoper te werken
   Meer dan genoeg puntjes om te scoren bij mij!

   Liked by 1 persoon

 1. Ik zou enorm veel veranderen van de laatste 10 jaar… Er zou waarschijnlijk niet veel hetzelfde blijven :-O

  Wat de mensen ontmoeten betreft…Er zijn er zo veel die mega interessant kunnen zijn… zoals Alan Watts, Tolkien, Ansel Adams 😉

  Job… reis/landschaps fotograaf

  Woonplaats: overal en nergens… maar mss idd als thuisbasis toch steeds Brugge, daar geef ik je gelijk in.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik zou graag één feit kunnen veranderen, ik zou onze zoon weigeren om een moto te kopen zodat hij 9 jaar geleden niet zou verongelukken. En als ik kon kiezen wie ik zou ontmoeten… diezelfde zoon, nog één keer! Zo eenvoudig maar zo onmogelijk! En ik wil graag blijven wonen waar onze kinderen opgegroeid zijn. Als je het allergrootste verlies hebt geleden, heb je geen grote wensen 🙂 Liefs

  Like

 3. Wat een leuke vragen stelt jouw zoon. Ik geniet er wel van om zo geprikkeld te worden.
  Ik zou er niet meteen een antwoord op hebben. Ik zou wel eens een dag willen doorbrengen met de Dalai Lama, ik hou wel van de streek waar ik woon, maar zou liefst in het landelijke deel willen wonen. Wat het andere beroep betreft ga ik een jeugddroom nastreven en wordt fotograag.
  Groetjes

  Liked by 1 persoon

 4. – Wat ik de afgelopen 10 jaar van mijn leven zou willen veranderen?
  Niks, eigenlijk. Of toch: mijn gewicht wat meer onder controle houden, but that’s it.

  – Wie ik eens zou willen ontmoeten, met wie ik een hele dag zou willen optrekken?
  Mijn moeder, want ik heb nog zoveel vragen.
  Beroemdheid: Jim Morrison. (+)

  – Als je nu een nieuw beroep zou mogen kiezen, wat zou dat dan zijn?
  I like what I do, maar fotograaf, auteur of DJ bij een radiostation lijken me ook wel top.

  – Waar zou je willen wonen, als geld geen probleem was en als ook onderhoud van je huis inbegrepen zou zijn?
  Te midden van de velden met een zeer weids uitzicht. Vooral geen buren, tenzij het vee is.

  Cool hoor, die zoon van je.

  Liked by 1 persoon

 5. Sorry, ik kan niks zeggen. Alleen maar: Viggo!
  Qua diepzinnigheid kan deze reactie wel tellen vermoed ik. Het is sterker dan mezelf! 😉 (maar ik overweeg een blogje in antwoord op je vragen 😉 )

  Liked by 1 persoon

 6. Wat een moeilijke vragen! Geweldig dat hij zo’n gesprekken met je aangaat. Ik zou wat moeten nadenken over de antwoorden. Al weet ik wel meteen wie ik zou willen terugzien voor een dag, namelijk mijn grootmoeder en onze vroegere buurvrouw die tevens als een oma voor me was. Ze konden het vroeger al goed vinden met elkaar, het zou nu een emotioneel maar ongetwijfeld ook hilarisch weerzien worden.

  Liked by 1 persoon

 7. Goh.. dat zijn inderdaad niet meteen de gemakkelijkste vragen.
  Wat ik de laatste tien jaar zou veranderen.. heel erg veel.
  Met wie ik nog graag eens een dag zou optrekken? Mogen het er meerdere zijn? Dan graag mijn papa, mijn oma en mijn overgrootmoeder.

  Liked by 1 persoon

 8. Moeilijke vragen, maar wel leuk dat hij die stelt toch?
  De verleiding is groot om ‘ja’ te antwoorden op de vraag of ik iets zou veranderen de afgelopen 10 jaar. Maar misschien doe ik het beter niet want de keuzes en gebeurtenissen hebben mij gevormd tot de mens die ik nu ben en k ben daar best content mee. En ik probeer ook wat minder terug te kijken en meer vooruit te kijken.
  Ik zou wel graag nog eens aan tafel zitten met mijn grootouders van beide kanten zodat ik ze kan vertellen over wat ik ‘geworden ben’, over mijn man en dochter. Ja, als er één iets is dat ik echt zou willen…

  Liked by 1 persoon

 9. Mooie vragen. Ik heb wel wat gedaan waar ik heel veel spijt van heb. Als ik dat terug kon draaien had ik dat zéker gedaan. Het had heel fijn geweest om nog eens met mijn zus te kunnen praten. Afscheid te kunnen nemen. Daar zit ik wel mee.
  Werk? Een restaurant lijkt me zo leuk. Wie weet kan ik ooit nog bij Kyl werken, mocht hij ooit een eigen restaurant beginnen. En wonen? Zuid Frankrijk lijkt me zalig. Maar alleen vanwege de warme zomers / sneeuw in de winters.
  Mooie vragen hoor. Leuk!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s