Tiny in Arches National Park

We zijn nu een week onderweg in het Westen van Amerika. Wat opvalt, is vooral de weidse landschappen. Als we van punt a naar punt b rijden, zie je rondom rond natuur: woestijn, rotsen, besneeuwde bergtoppen, dennenbomen,… zo ver je kan kijken.

Elke Amerikaan die we spraken of toevallig tegen kwamen, is vriendelijk en beleefd. En nee, niet omdat ze een fooi willen, maar gewoon: ook tijdens het wandelen, kom je makkelijk in gesprek met andere reizigers, die beleefd informeren waar je vandaan komt, en die je een goeie reis wensen.

Het eten is overvloedig, groenten moet je zoeken, we ontbijten dus meestal rijkelijk, lunchen met zelf gekocht fruit of een koekje, en we eten iets hartigs ’s avonds. Niet-alcoholische drankjes krijg je meestal geserveerd in glazen van 75cl, en worden gratis bijgevuld. Ik drink meestal lemonade, zonder bruis. Of water, want dat is gewoon altijd gratis. Een biertje kost 3 à 4 dollar, een glas wijn soms wel 6 of 7 dollar, niet echt aan te raden, want die glazen zijn even groot (of klein) als bij ons.

Vandaag reden we naar Arches, een nationaal park dat hoog op mijn verlanglijstje stond. Hier was er ineens een massa volk, terwijl het buiten seizoen is, een weekdag en geen vakantie voor de Amerikanen. Dacht ik toch.

Foto’s? Wel ja, nog meer oranje rotsen, blauwe lucht en groene struiken. En het zijn volgens mij nog niet de laatste.

Vannacht logeren we in Green River, een gehucht vlakbij de Colorado rivier.

Tips voor Arches National Park:

 • Kom vroeg: vanaf een uur of elf ’s morgens staan de auto’s al aan te schuiven om binnen te rijden en lopen de parkings bij de stops snel vol. En als je bij elke stop wat tijd wil om rond te kijken, heb je echt een hele dag nodig.
 • ’s Morgens of in de namiddag zit het licht beter voor goeie foto’s.
 • Rij eerst helemaal tot op het einde van de Scenic drive, tot Devil’s Trailhead en maak daar de wandeling. Je kan die zo moeilijk of lastig maken als je zelf wil.
 • Delicate Arch is erg mooi, maar als je die enkel bekijkt vanaf het viewpoint staat ze nog erg ver. Je kan er dichter bij als je de wandeling maakt vanaf Wolfe Ranch, maar dat is een stevige trip van een uur of twee.
 • Neem water mee. Véél water. En sunscreen. Zelfs al is het maar een graad of vijftien, je zit toch sowieso een stuk hoger en dan verbrand je snel.

Lees ook mijn verslag over de Grand Canyon deel 1 en deel 2, over Route 66, over Monument Valley en over Joshua Tree.

Advertenties

9 comments

 1. Die weidsheid is iets waar je zult moeten aan ontwennen ééns je terug thuis bent.
  Jullie vakantie is heel naturistisch, euh ik bedoel dat je heel veel natuur ziet :). Zou ik ook duizend keer liever hebben dan zeg maar in New York rondlopen.

  Liked by 1 persoon

   1. We hebben al vaak gereisd, en tijdens groepsreizen bezochten we al verschillende keren grootsteden als Shanghai, Peking, Londen, Parijs. De drukte daar is echt niet ons ding. Maar elk zijn zin, natuurlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s