Tiny in Monument Valley

Lieve lezer,

wat had ik graag gewild dat je er bij was vandaag. Ik werd er zowaar een beetje emotioneel van, de pracht van de natuur, de oerkracht van de aarde die dit heeft verwezenlijkt. Ik had er geen woorden meer voor.

Monument Valley is geen gewoon nationaal park, maar eigendom van de Navajo Indianen, die in 1953 akkoord zijn gegaan om het open te stellen voor het publiek. Je kan er naar toe rijden en daar een scenic drive doen op onverharde wegen. Niet voor watjes. We deden drie uur over vierentwintig kilometer, natuurlijk werd er ook vaak gestopt.

Ook hier kun je weer geen slechte foto maken, alles ziet er gewoon schitterend uit. Moest je nu denken, dat ziet er daar serieus warm uit, ’t is gezichtsbedrog. Het was prachtig zonnig en gelukkig ook bijna windstil, maar het was er amper twaalf graden. Fris, maar toch niet echt koud en de zon deed deugd.

Voor de rest: bekijk de foto’s maar, en voor de nieuwsgierigen, er zit een portret bij, omdat ik jullie zo lief vind. (‘k Ben emotioneel, profiteert er van!)

DSC_0656DSC_0690DSC_0694

DSC_0679

Tips voor Monument Valley: 

  • Dit park is apart te betalen, niet met de Annual Pas voor alle Nationale Parken. Het kost 20$ per auto, tot vier inzittenden. Elke extra inzittende is 6$, kinderen onder de zes gratis.
  • Je rijdt een Scenic Drive, maar let op: de weg is onverhard en vreselijk. Allemaal bumps, rotsen, je kan maar héél traag rijden en je bobbelt wat af. Flink door elkaar geschud. Een 4×4 heb je niet nodig, maar rij er best niet door met een sjieke laaghangende wagen met veel spoilers en zo, want die zijn er aan voor de moeite. Verwacht ook dat je auto op het einde een ander kleur zal hebben: oranje. 🙂
  • Breng water mee en sunscreen.
  • Stop zeker eens bij het Visitor Centre, niet per se voor de dure souvenirs die je er kan kopen of voor het overpriced restaurant, maar omdat je daar ook een fantastisch zicht hebt. Zie foto 1.
Advertenties

11 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s