Tiny bij de Grand Canyon

De dag voordien veranderde de temperatuur van 33° naar 13°. Let op, het wordt nog zotter.

Vandaag voorspelden ze niet zo’n goed weer, bewolkt met kans op regen. Niet zo ideaal dus als je de Grand Canyon wil gaan bekijken, maar kom. Mijn schoonmoeder droomde al heel haar leven om dit natuurfenomeen zelf te kunnen bekijken en eindelijk zou het er van komen. Eenmaal bij het eerste uitzicht aangekomen, kwamen er zelfs wat tranen in haar ogen, zo ontroerd was ze.

En ik moet zeggen, het is indrukwekkend. Vooral als de wolken steeds maar nieuwe kleuren tevoorschijn toveren over de rotsen, weet je gewoon niet waar eerst gekeken. Een fotoimpressie.

Heel dapper wandelden we ook de South Kaibab Trail, misschien maar een goeie vijf kilometer in totaal, maar super steil naar beneden én ook terug naar omhoog. De schoonouders van 70+ hielden het goed uit, mijn tong hing wel op mijn knieën, maar het was de inspanning meer dan waard. En waarom niet, want wie weet zie je dit maar één keer in heel je leven.

Na 16u begon het nog bewolkter te worden, het werd echt koud en we besloten om terug naar Flagstaff te rijden. Onderweg viel er al hier en daar wat regen uit de lucht en moesten we ook nog even uitwijken voor dit mooie dier:

FullSizeRender-2

We zaten net terug op onze kamer, ik had heerlijk gedoucht, toen de jongste uit riep: “Kijk nu eens door het raam! Het sneeuwt!” En effectief, ongelofelijk. Het is hier een zotte boel, gelukkig zijn we op alles voorzien. Bikini mee én sjaal en muts. 

Morgen meer Grand Canyon en dan een pak zonniger. Kom zeker kijken en lezen. 

16 comments

 1. Staat zeker ook nog op ons lijstje om ooit eens te zien! Voorlopig staat de Oostkust & het Zuiden van Canada nét iets hoger op dat lijstje (of toch vooral op het lijstje van vriendjelief) maar misschien brengen jouw blogs daar verandering in?

  Geliked door 1 persoon

 2. oeps… blogje schrapt blijkbaar tekst die ik tussen “” zette. Hierbij de volledige versie:
  Het wordt nog zotter: “Tiny in bikini in de sneeuw”. Geniet verder met volle teugen en blog maar dapper verder. Wanneer is de “dia-voorstelling” na zo’n indrukwekkende reis?

  Geliked door 1 persoon

 3. Die foto’s bovenaan zijn echt fantastisch. De Grand Canyon staat al een tijdje op mijn bucket list. Zo leuk dat je de kans krijgt om deze reis te maken. Ik geef toe dat ik een tikkeltje jaloers ben op je avontuur. Maar ik gun het jou volledig. En ik kijk al uit naar het verslagje van morgen. Nog veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s